Nejnovější

Přehled týdne 3.-10.11. 2019

Pondělí: USA zahájily svůj odstup od Pařížské smlouvy. Celý proces má potrvat rok, během kterého přejde Amerika na co možná nejneekologičtější způsoby spalování. Zničíme sice planetu, ale zato to natřeme liberálům. – Kamarádka dcery Viktora Orbána zajistí maďarským úředníkům nové uniformy. Je fajn vědět, že některé věci se prostě nemění a že protekce funguje pořád. – Letošním norimberským Jezulátkem se má stát Beninga Munsiová. Straně AfD se to ale nelíbí, protože má tmavé vlasy a není bílá. Kdo jim půjde oznámit, že ani Ježíš nebyl bílý a pravděpodobně měl tmavé vlasy? – V Jižní Koreji vzrostla popularita pokrmů připravených ze žaludů. Moment, v Jižní? No fakt, v Jižní. (JL)

Úterý: Grospič se omluvil za svůj předešlý výrok o obětech okupace, které označil jako jen nešťastné „dopravní nehody“. Ale faktem zůstává, že onu událost stále nepovažuje za okupaci, ale spíše za vstup zahraničních vojsk, který nebyl šťastný. No, rozhodně to zní líp jak internacionální bratrská pomoc, že? – Paroubek se soudí s televizí Barrandov kvůli Soukupovým výrokům. Taková několikanásobná „kritika“ bude stát Soukupa asi hodně. Mít tolik pořadů se někdy nevyplácí. – Jestli chcete aspoň jeden důvod, proč jet do Ruska, tady ho máte: slonovina. Kvůli tomuto materiálu Sibiř prožívá zlatou horečku. Takže postačí jen krumpáč a trocha toho štěstí na nalezení nějakého mamuta nebo aspoň na chycení mrože. – Podle průzkumu NYT je pravděpodobné, že Trump opět vyhraje volby. Hypotetický počet voličů může být stejný jako před šesti lety, možná i vyšší. Takže můžeme očekávat obrovskou vlnu uprchlíků, ale tentokrát ne z Blízkého východu, ale z USA. (MoK)

Středa: Podle reportérů BBC společnosti jako Google, Apple a Facebook svými aplikacemi napomáhají obchodu s otroky. V některých takových „appkách“ si můžete vybrat i třeba barvu kůže a odstupňovat si nabídku podle ceny. Je libo bílé masíčko? – V Česku proběhla stávka učitelů. Odbory učitelů a žáci si libovali nad úspěchem, ale ministerstvo školství to vidí jako zpackanou věc. Podle něj se prý škol zúčastnilo málo. No jo, aby to zase nepřehnali s účastí. – Ministerstvo vnitra navrhlo vládě, aby Nejvyššímu správnímu soudu předložila podnět k pozastavení hnutí List Jaromíra Soukupa. To prý nestihlo v zákonné lhůtě potřebné orgány. Že by si někdo dovolil postavit do cesty takovému Terminátorovi? Nemožné! (VK)

Čtvrtek: Podle hradního kancléře Mynáře je prezident Zeman zdravý jako třicetiletý pán. Vychutnává si sladkosti, kulajdu nebo jitrničky. Člověk by nevěřil, jak ho takový rekondiční pobyt a pestrá strava mohou nakopnout. – Rádi bychom vám přinesli poutavý příběh o devatenácti statečných rybářích, kteří se zachránili, když nepozorovaně uprchli ze Severní Korey. Jenže tu máme jen zprávu o třech blbcích, co po cestě vyvraždili zbytek posádky a mysleli si, že jim to určitě projde. – Komunisté předložili novelu zákona, podle níž by měli své majetkové poměry přiznávat i novináři z České televize a Českého rozhlasu. Soudruzi by si měli uvědomit, že jejich straně z politického dávnověku kromě Sputniku a Haló novin nikdo jiný než ČT a ČRo mediální prostor nevěnuje. (CZE)

Pátek: Poslanecká sněmovna schválila zákon o digitální službě, který má zavést elektronickou komunikaci s úřady. Fajne, tak hlavně ať to zavedou líp, než elektronické neschopenky. – Česko pošle nesouhlasný dopis Polsku, které chce rozšiřovat hnědouhelný důl poblíž společné hranice, což by negativně ovlivnilo životní prostředí u nás. Já bych se toho nebál, černošedý vzduch dýcháme už dlouho, hnědý vzduch bude zase změna. – Britové se čím dál více domnívají, že se během deseti let Spojené království rozpadne. Snad si pak Skoti nebudou chtít vyřídit historické účty s Anglií. – Turecký prezident Erdogan prohlásil, že v Sýrii jeho armáda zůstane, dokud tam budou i další země. Ale pak už tam nikdo nebude na odpor a bude si dělat, co chce! Muahaha! (MrK)

Víkend: Andrej Babiš slibuje snížení daní prostřednictvím zrušení superhrubé mzdy. Po tom porušení slibu o nezvyšování daní se asi hodí každý flastr. – Podle meteorologů bude zima. Pokud jste to nečekali, podívejte se na kalendář, laskavě. – Polsko řeší nový nemilý trend. Stále více lidí si tam v dopoledních hodinách kupuje decové lahvičky alkoholu a pije je ještě před prací. Krásy slovanské kultury. – Bývalý rakouský kancléř Sebastian Kurz kritizoval západní země EU za arogantní postoj vůči východním zemím jako Česko. To je ono, Sebe, nandej jim to, zatímco my budeme pumpovat Unii o prachy a dál nadávat! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*