Nejnovější

Přehled týdne 28.10. – 3.11. 2019

Pondělí: Miloš Zeman u příležitosti 28. října vyznamenával české osobnosti. Letos se to však obešlo bez zbytečných excesů. Nic už není jak bejvávalo! – K výročí sametové revoluce chystá Národní technické muzeum výstavu, která bude předvádět špionážní techniku StB. Kdyby se tedy někomu náhodou zastesklo po starých dobrých časech, běžte se podívat. – Francouzská společnost LVMH by si ráda koupila klenotnictví Tiffany’s. Možná proto, aby si tam mohli uspořádat snídani. – USA má v plánu sbírat vzorky DNA od imigrantů. Nedělá se to náhodou jen u zločinců? Ke každému Středoameričanovi se teď můžeme chovat jako ke zločinci. Yay! (JL)

Úterý: Ocenění za nejlepší recenzi týdne získává Donald Trump. Podle něj by americké federální úřady neměly odebírat The New York Times a The Washington Post, protože šíří lži. Co taky jiného čekat od liberálního tisku, než jen samé fámy a pomluvy, že? – Ke Grospičovu výroku o obětech, které dle jeho názoru nezahynuly vinou okupace ale nešťastných dopravních nehod, se KSČM nijak nevyjádřila. No nevím, jestli by se dalo „neúmyslné přejetí“ tankem klasifikovat jako dopravní nehoda. – V Ostravě neznámý pachatel pomaloval Památník Rudé armády červenou barvou. Jistě jen chtěl ten památník trochu oživit. A tím nápisem Budapešť 1956 to nádherně završil. – Americký federální soud zablokoval alabamský protipotratový zákon. Stejně se ale bavíme o státu, který až v roce 2000 povolil mezirasový sňatek. (MoK)

Středa: Téměř třetina německých vysokoškoláků se domnívá, že židé drží většinu moci na světě, nebo jsou zodpovědní za velkou část válek ve světě. Holt ani vysoká, ani druhá světová nenatluče Němci do života informaci, že moc se ve světě nevyplývá z náboženství. – Joker se stává ikonou protestů v Hongkongu. Ne každý si ale jeho roli vykládá pro protesty pozitivně. A aby ne. Přece jenom vypočítavý psychopat asi není dobrým příkladem boje za svobodu a demokracii. – Americká herečka Geena Davisová vyzvala hollywoodské tvůrce, aby napravili genderovou nerovnováhu ve filmu a Italská režisérka Lina Wertmüllerová to ještě završila návrhem, aby se filmová cena Oscar přejmenovala na Annu. Protože vše, co jen náznakem připomíná muže je hřích. (VK)

Čtvrtek: Český velvyslanec Radek Matula vysvětloval Ukrajincům pozvání prokremelských Tatarů na Pražský hrad. Zcela jistě náročná šichta. Zřejmě však obstál argument, že jeden tatar Prahu obsadil už v roce 2013. – Po Jakubu Michálkovi má stranickému hlasování o odvolání čelit další tvář Pirátů Mikuláš Ferjenčík. Je pravdou, že v každé straně se čas od času musí hodit muž přes palubu. Tady to ale zavání hromadnou sebevraždou celé posádky. – Učitelé plánují další prázdniny. Ponesou označení stávka. Ono s takovými platy se prostě nedá vychovat (j)elita národa. – Policie navrhla zastavit trestní stíhání Andreje Babiše mladšího v kauze Čapí hnízdo. Vždyť o co jde, Babiš jako Babiš. Tenhle však alespoň není v archivu StB, neovládá polovinu mediální scény u nás a… umí česky. (CZE)

Pátek: Poslanecká sněmovna je rozhádaná. Po odkládání a protahování jednání o příspěvku na rodičovskou a daních se začali hádat o to, kdo víc jednání protahuje. Pojďme ještě dál, začněme se hádat o tom, kdo se víc hádá o tom, kdo zdržuje! – Andrej Babiš nechápe, proč chtějí učitelé stávkovat, podle něj se vláda o učitele stará dobře. Ach, jistě, na vedení nepřišla standardizovaná stížnost, která by se vešla do skartovačky, takže není problém. – Německého velvyslance v Praze zarazil prodej masek Hitlera. To nic není, pane. Protože když si koupíte ještě hrníček s Hitlerem, dostanete k tomu plyšového Göringa zdarma! – V Rusku zakázali hnutí Za lidská práva. Na nějaký kapitalistický přežitek jako lidská práva tu není nikdo zvědavej! (MrK)

Víkend: Asociace ředitelů základních škol prý stávku učitelů nepodporuje, ale bránit jí taky nebude. Profi způsob, jak říct, že nechtěj nikoho naštvat. – BIS upozorňuje na to, že čínští zastupitelé čím dál více soukromě jednají s politiky a vědci o spolupráci. Tak už je proboha nechte, ať si nás koupí všeckych, a bude pokoj. – Drážďany vyhlásily krizový stav kvůli vzestupu nacistické ultrapravice. Zde vložte přechytralý komentář o cyklické historii. – Turecko plánuje zadržené bojovníky Islámského státu posílat do jejich zemí původu. Jen aby se pak ti pašáci nevrátili na svou verzi děkovačky. – Skotsko věří, že má na dosah nezávislost. Alespoň někdo se tu má dobře. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*