Nejnovější

Přehled týdne 8.–14. 10. 2018

Pondělí: Zastupitel Petr Hašek z Kladna skončil v TOP 09, protože uzavřel koalici s SPD a to se Pospíšilovi nelíbí. Jeden by řekl, že si při svých výsledcích nemůžou topáci dovolit silnou páteř. Chyba lávky. – První kolo prezidentské volby v Brazílii vyhrál krajně pravicový Jair Bolsonaro, kterého nedávno pobodali. Spoustě Brazilců asi přišlo, že teď už spolu mají něco společného, na rozdíl od ostatních kandidátů. U nás volí hospodského mudrce, v Brazílii oběť útoku kudlou. – Podle Alexandry Udženijy by nejlepší koalice pro Prahu byla ODS, TOP 09 a Praha sobě. Já nesouhlasím. Nejlepší koalice pro Prahu bych byl já a samička koaly jménem Lexa, na kterou bych házel všechny svoje přehmaty a průšvihy. – Počítačoví piráti, kteří útočí na účty České spořitelny, nasadili novou úroveň a jsou zákeřnější než kdy dřív. Přihlašovací údaje lákají z klientů přes e-mail. A v čem je jejich tajemství? Koupili si Pravidla českého pravopisu a přestali psát chyby. Nu, pizděc. – A ještě jedna koalice pro dnešek. V Brně bude působit ANO, ODS, ČSSD a KDU-ČSL. Jak se tahle nesourodá banda dohodne? Nějak. Už se ostatně dohodli, že se dohodnou. V příštím díle seriálu Praha-východ se podíváme, jak se pohádají o tom, o co se vlastně hádají. (JL)

Úterý: V Rusku stále klesá důvěra v Putina. Tak už ani jízda na medvědovi vám preference nazajistí. – Erdogan vyčítá Saudské Arábii nejasné zmizení opozičního saudského novináře  a chce vysvětlení. To říká ten samý člověk, co turecké opoziční novináře rovnou posílá za katr na doživotí. #StayPokrytec – Ty vraždy a zmizení novinářů asi obecně přicházejí do módy. V Bulharsku zadrželi podezřelého v případu vraždy tamní novinářky. – V Indii utekla tygřice a má na svědomí již 13 lidí. Asi pomsta za život v kleci. Just saying. – ODS na dva způsoby. V Brně obešla vítězné ANO a šla do koalice ostatními stranami. V Praze pláče nad tím, že jí jako vítěznou stranu ostatní obcházejí. Tomu se říká karma. Dobrá zpráva je, že i nadále vás nikdo nevyhostí z tramvaje, pokud usnete. (BAG)

Středa: Papež František přirovnal potraty k nájemné vraždě. Uf, už už se zdálo, že by se v církvi mohlo něco změnit. Ale na druhou stranu, nějak si ty tradicionalisty udržet musí. – V Kauflandu v Orlové viděli plazit se hada. A teď máme dvě možnosti. Buď díky panice z mamby vidí hada tam, kde žádný není, stejně jako uprchlíky v Čechách, anebo někdo prostě nepochopil, že opakovaný vtip už není vtipem. – Britský exministr zahraničí varuje vládu, že současný směr brexitu povede k tomu, že z Británie vznikne kolonie EU. To by byla docela prča vzhledem k tomu, co brexit znamená. A co na to Tomio, který se tak často ohání kolonií Bruselu? – Vojenskému letadlu na Slovensku vypověděly motory služby, ale pilotům se podařilo se katapultovat. Tedy, proti gustu žádný dišputát, ale co je špatného na starém dobrém harakiri? Rozhodně je s ním méně starostí než s vystřelením někoho katapultem. – Rakouská vláda odmítla návrh o vypsaní referenda ohledně všeobecného zákazu kouření. Ze zákona na to měla právo, protože aktivistům chybělo tak dvacet tisíc podpisů k devíti stům tisícům. To naštve. (JL)

Čtvrtek: V Liberci koalice ANO s ODS nevznikne. ANO tam prý nechce být v koalici s ODS mimo jiné taky kvůli tomu, co se stalo v Brně. Tahle politika fňukajícího spratka začíná být protivná. – Sdružení nájemců bytů OKD vyzývají ANO, ODS a TOP 09, aby vrátily předvolební dary od podnikatele Václava Skály. TOP 09 podle Pospíšila dar vrátí, ANO a ODS zatím drží mlč. – Školský výbor zkritizoval veřejnoprávní program ČT:D pro děti, který podle nich měl indoktrinovat předškoláky v otázce Izraelsko-Palestinského konfliktu. Václav Klaus mladší uvedl, že uváděné informace byly v rozporu s českou zahraniční politikou. Moment, Česko má zahraniční politiku? – Na Slovensku zakázala šéfka zpravodajské sekce rozhlasu Petra Maťašovská redaktorům informovat o aktivitách politické opozice. Ta žádá její okamžité propuštění. Já bych se o ni nebál, s tímhle přístupem bude mít dost pracovních příležitostí v hlubinách Ficova konečníku. – Německá AfD schtala kritiku za návrh systému, kde by žáci mohli upozorňovat na učitele, kteří v hodinách projevují své politické názory. Pavlík Morozov likes this. (MK)

Pátek: Andrej Babiš k druhém kolu senátních voleb nepůjde. Prý má naplánovanou zahraniční cestu a stejně si mezi kandidáty nevybral. Přesně tak, milé děti, je důležité jít příkladem. – Senátor a pán velkomožný Ivo Valenta napodobí Babiše a převede své aktivity na svěřenecký fond. Hej, takhle jsem tu příkladnost nemyslel! – V Ostravě opět vznikne koalice ANO, ODS, hnutí Ostravak a KDU-ČSL. Bez větších problémů. Co se děje jinde v republice je tam asi skoro jedno. – Poradce prezidenta a bývalý ředitel CEFC Jie Ťien-ming je podezřelý z toho, že uplácel stranického tajemníka jedné z čínských provincií. Však on jim to tam Zeman pojede vytmavit, jen počkejte, až mu dobijí baterky a přeformátují systém! – V Rakousku uzavřel první homusexuální pár manželství. Pokud se zaposloucháte dobře, tak ten vzdálený zvuk je praskání žilek všech konzerv světa. – Turecko má údajně audiozáznam, který dokazuje, že opoziční saudskoarabský novinář Džamál Chášakdží. Pfft, audiozáznam. Co dneska není na videu, v HD a na pochybné stránce na Facebooku, tomu nikdo neuvěří. (MK)

Víkend: Fajn, druhé kolo voleb, rychlovka: Ficher i Hilšer jsou tam, ČSSD jen s jedním senátorem, ANO má debakl, ODS slaví, spousta fňukání. – Pavel Bělobrádek na březnovém sjezdu strany už nebude obhajovat post předsedy KDU-ČSL. Zamkněte domy a schovejte kance, Čunek incoming! – Jan Hamáček se nechal slyšet, že očekává, že vzhledem k nové skladbě Senátu tam budou narážet některé vládní zákony. Né, návrhy přebrané od ostatních stran a následně vykleštěné hnutím ANO že by narazily v převážně opozičním Senátu? Není možná! – Italské město Riace bývalo označováno za vzor integrace uprchlíků. Teď ministerstvo vnitra rozhodlo, že se upchlíci mají přesunout jinam. Na dlouhodobost se už prostě nejde. Buďte rádi, když něco vydrží tak dlouho jako popularita fidget spinnerů. – Pentagonu unikla citlivá data o vojácích a civilních zaměstnancích. Chudáci, to zas bude hovorů s reklamními nabídkami. – V Bavorsku se volí nový zemský parlament. Očekává se vzrůst síly Zelených a Alternativy pro Německo, naopak prudký pokles vládní Křesťanskosociální unie frau Merkel. Konečně může mít Jarek Plesl radost. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*