Nejnovější

Přehled týdne: 24.-30. 6. 2019

Pondělí: Seznam.cz zvýšil za loňský rok tržby na 4,5 miliard korun. Google, jdeme si pro tebe! – Chlapík na Prostějovsku vyhrál soutěž v pití piva. Obdivuhodné. Potom nasedl do auta a naboural. Prostějovské. – Koncert na Letné se vydařil. Píše se o něm i v zahraničí, že taková akce se v Česku nekonala od sametové revoluce. Neměli bychom tam pozvat pana premiéra, aby si taky užil atmosféru koncertu? – V polské výrobně rakví omdlel ukrajinský dělník. Protože tam dělal načerno, jeho šéfová ho nechala v lese umřít. Naprosto logická úvaha. Ukrajinců je přece v Polsku dvacet miliónů, ale svoboda je jen jedna. – Uprostřed Německa v poli vybuchla bomba, která tam byla zahrabaná od války. Zajímalo by mě, jak se na to tvářil milý farmář, dozajista pojištěný proti všemu možnému, co by mu mohlo logicky zničit úrodu. (JL)

Úterý: Velká vlna veder pokračuje. V souvislosti s tím se ve Francii opět rozhořela debata o zákazu burkin na některých veřejných koupalištích. Ještě že něco takového nenapadlo milovníky nudapláží. – Rada Evropy schválila vrácení hlasovacích práv Rusku. Obsadit Krym a po pěti letech se dočkat vrácení hlasovacích práv. To vůbec nezní špatně. – Britský učitel vykázal ze třídy žáka, který tvrdil, že lidé mají jen dvě pohlaví. Jen dvě? A není to málo, Antone Pavloviči? – Vydavatelé projevů Adolfa Hitlera jsou definitivně zproštěni viny. Takže člověk nemusí souhlasit s tím, co vydává a píše. Tomu říkám objev století. – Trump pohrozil Íránu odvetou, pokud zaútočí na cokoli amerického. Trochu mi to připomíná jako manželství po třiceti letech, jen místo talířů bude létat vzduchem něco jiného. (MoK)

Středa: David Rath byl pražským vrchním soudem odsouzen na 7 let vězení za braní úplatků a manipulace s výběrovými řízeními. Místo vyslechnutí si rozsudku osobně si Rath udělal vlastní tiskovku, kde se představil jako jakýsi bojovník proti novému Reichu ve formě Evropské unie. Já vám nevím, ale srovnávat ekonomickou unii s masivním konstruktem, který se bez důvodu snažil vyvraždit notnou část Evropy, prostě není úplně košer. – Na vlně historického nacionalismu se svezl i ministr kultury Antonín Staněk, kdy se ve Sněmovně srovnával s císařem Karlem IV a snažil se tak nejspíš zachránit i ty poslední zbytečky své reputace. Když nevíš coby, udělej ze sebe oběť společnosti. To snad pomůže. – Rusku se krátí čas k záchraně smlouvy o likvidaci střel středního a krátkého doletu (INF). Moskva zatím schválila zákon o tom, že veškeré rozhodování o smlouvě může učinit jen Putin. Atomový kluk 2, v kinech od 2. srpna. (VK)

Čtvrtek: “Chci konstatovat, že republika se dostala na hranu ústavní krize,” reagoval po grémiu ČSSD Hamáček na neochotu prezidenta Zemana podepsat demisi ministra kultury Staňka. Pane předsedo, nezbývá než souhlasit, ale na druhou stranu, nejsme náhodou za tou hranou už od vzniku vaší vlády v čele s obviněným premiérem? – Dalajlama je za to, aby Evropa zůstala Evropanům: Balda II, právě ve vašich kinech. – Rusko uzavřelo obchod na 76 nových stíhaček a 98 bitevních vrtulníků. Chápu, staré hračky vojáky prostě časem omrzely. Alespoň bude v Sýrii a spol. zase veselo. – Oficiální překlad Babišova auditu přistál vládě na stole. Otázkou zůstává, proč dokument vůbec někdo překládal. To si opravdu tak naivně mysleli, že Babiš lépe porozumí, co po něm Evropská komise chce? (CZE)

Pátek: Andrej Babiš po setkání s Janem Hamáčkem řekl, že v koalici prý žádné problémy nejsou. Ještě aby byly problémy, když stačí Andrejovi zařvat “Místo!” a ČSSD se vrátí do boudy. – V reakci na krizi vlády se do situace vložil Tomio Okamura. V případě odchodu ČSSD nabízí Babišovi spoluúčast SPD na vládě odborníků. Co by ne, ANO brzo začnou chybět podržtaškové, na které se dá všechno hodit. – Zemřel bývalý senátor SPO František Čuba. Upřímnou soustrast. – V Japonsku jednali Vladimír Putin a Donald Trump, odzbrojování prý bude pokračovat. Čím to, že to těm pašákům moc nevěříme? (MrK)

Víkend: Miloš Zeman stále oddaluje rozhodnutí o demisi Antonína Staňka, nově taky proto, že se mu nelíbí nový kandidát ČSSD Michal Šmarda. To je tak, když někdo odmítá kopnout do židle a radši bude furt blbnout s oprátkou. – Podle poslanců, kteří navštívili uvězněnou Češku v Pákistánu, se zmíněné daří dobře. Ještě že tak, no jen si to představte, že by se někomu nelíbilo ve vězení! – Donald Trump jako první prezident USA vstoupil na půdu KLDR. Aby náhodou neměl ten historický moment moc hezký, při potyčce s korejským doprovodem byla lehce zraněna mluvčí Stephanie Grishamová. – Italská vláda ostře kritizuje lodní kapitánku Carol Racketovou, která vezla několik desítek migrantů a při pokusu o zakotvení najela do policejního člunu. Rychle a Zběsile na moři… proč to nikoho ještě nenapadlo? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*