Nejnovější

Přehled týdne 14. – 20.10. 2019

Pondělí: Prezident Trump chce znát identitu whistleblowera, který upozornil na telefonát, ve kterém tlačí na ukrajinského prezidenta Zelenského, aby mu vydal nějakou špínu na politického konkurenta Joea Bidena. Doník mu chce nejspíš laskavě vysvětlit, že v jeho Americe se na prezidentské špinavosti neupozorňuje. – Královna Alžběta II. už ztratila nervy a ve svém projevu dala britskému parlamentu deadline. Oznámila, že prioritou nového kabitenu bude brexit do 31. října. To se má Boris co činit. – Čínský prezident Si Ťin-pching se na návštěvě v Nepálu nechal slyšet, že každý, kdo se pokusí Čínu rozdělit, skončí s rozdrceným tělem a roztříštěnými kostmi. Sice tím mířil na Hongkong, ale na místě Nepálu bych se začínal bát. – Texaský policista zastřelil ženu v jejím vlastním domě. Prý se cítil v ohrožení. Asi jak stála v okně a nedělala vůbec nic. To člověka přinutí vypálit někomu šest varovných výstřelů do zad. (JL)

Úterý: Dva týdny po Gottově smrti a ulice před jeho domem je stále plná svíček. Metaři mají více práce, zato prodejci s květinami a svíčkami vyšší tržby. A to ještě nezačaly Dušičky. – Proti Trumpovu výroku, že Kurdové nepomohli v Normandii, se vymezila řada lidí, včetně válečných veteránů. Aby celou situaci zachránil, prohlásil, že odkazoval na text komentátora Kurta Schlichtera. Myslím, že i výmluva “pes mi snědl domácí úkol” by byla schůdnější. – Premiér Andrej Babiš prohlásil, že je potřeba kvůli situaci ve světě masivně zbrojit a nabírat nové vojáky. Když si nevíš rady, nazuj si kanady. – V Praze začala platit vyhláška proti buskingu. Vyhláška se vztahuje nejen na kostýmy zvířat, ale i na levitující mnichy a živé sochy. Takže fotku s Mickey Mousem na Staroměstském náměstí si můžete pořídit jen s pomocí Photoshopu. (MoK)

Středa: “Atomový kluk” z KLDR Kim Čong-un se předvedl, jak jede na bílém koni po nejvyšší hoře Korejského poloostrova. Analytici předpovídají, že se diktátor chystá učinit důležité politické rozhodnutí a dohadují se, co by to tak asi mohlo být. Já se stavím za stabilní elektřinu i pro jiná města než jen Pchjongjang. Alespoň na chvilku. – Když se vrátíme do Evropy, tak Španělská vláda uvedla, že už od úterka policie zadržela 51 lidí, 72 policistů spolu se 170 demonstranty bylo zraněno. Moc to ale nevypadá, že by vůbec hodlala zvážit myšlenku svobodného Katalánska. – USA provedly kybernetický útok na Írán, a to jako odvetu za zářijový útok na ropné plošiny v Saudské Arábii, ze kterého Teherán obviňují. Ten to sice odmítá, ale koho to zajímá. Stačí, když se jenom zle podíváte na někoho, kdo do nich pumpuje ropu. (VK)

Čtvrtek: Prezident Miloš Zeman dorazil do nemocnice na několikadenní “rekondiční pobyt”. Tak už neskrývejte, že ho nahradili androidem a že potřebuje servisní kontrolu. – Že je o pánovi na rekondici řeč, tak ještě stihl padnout na kolena a oblízat Číně boty. Teda, napsal dopis, že spolupráce s Českem má pokračovat Praze navzdory, ale ono to vyznívá tak nějak nastejno. – Ekonom Vladimír Dlouhý podle všeho zvažuje kandidaturu na prezidenta. Vzhledem k tomu, že je to přímá volba, dovolíme si jeho šance shrnout citátem: “A vy jste kdo?” – Americký viceprezident Mike Pence hovořil o dojednávání míru mezi Tureckem a Sýrií, Erdogan následně tvrdil, že o žádné příměří nejde. Hezké, jak jsou všichni na jedné lodi. (MrK)

Pátek: Ministerstvo životního prostředí plánuje vyzvat rybáře a myslivce, aby od nového roku dobrovolně přešli na bezolovnaté varianty nábojů a vybavení. Že jste u toho, pojďte požádat pivovary, aby přešli na varianty bez alkoholu. – Pražské spolky hodlají zorganizovat novoroční ohňostroj navzdory rozhodnutí vedení města. Bere ty zastupitele někdo v něčem vážně? – EU se zatím nebude rozšiřovat, Francie odmítla zahájení přístupových jednání s Albánií a Severní Makedonií, přestože splňovaly všechny podmínky. Evidentně chceme jednotnou Evropu, ale jen pro cool děti. – V Jeruzalémě vzniká podzemní pohřebiště, městu dochází normální místa pro mrtvé. Co si udělat Pařížské katakomby 2? (MrK)

Víkend: Poslanci znovu otevřeli téma zavedení eutanázie. Jen pro nevyléčitelné a těžce nemocné, takže vyřiďte existencialistům, ať si nedělají naděje. – Mezi kontrolovanými českými prostitutkami se loni nenašla ani jedna HIV pozitivní. Potěšující, teď na ně ještě mít peníze. – Kvůli konfliktu chce Belgie převézt své zajatce podezřelé z terorismu ze Sýrie k sobě. Safra, věta “Tak si je vemte domů!” už přestává být vtip. – Donald Trump po kritice upustil od plánu uspořádat summit G7 ve svém golfovém klubu na Floridě. To dá rozum. Kdo by jezdil dobrovolně na Floridu? – Francie zatkla muže, který měl údajně plánovat druhé útoky 11. září. Jen ho pusťte, napřed stejně musí World Trade Center znovu postavit. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*