Nejnovější

Přehled týdne 6.-11.8. 2019

Pondělí: Pražský primátor se sešel s dvojnásobným vrahem, který dobrovolně očistil graffiti z Karlova mostu. Jestli je tohle věta, kterou jste na začátku roku čekali, že uslyšíte, tak byste se měli vrhnout na věštění. – V Česku řádí sériová zmije. Uštknula už tak patnáct lidí a policie ji stále nemůže zatknout. Možná to bude tím, že nebezpečné špagety se jen špatně zavírají do pout. – V USA se dnes odehrála ne jedna, ale hned dvě masové vraždy. Šílených střelců je očividně už tolik, že si ani nemůžou zabrat jeden den jen pro sebe. – Prezident Trump volá po trestu smrti za masové vraždy, čímž chce zastavit „kulturu násilí“. Okay. – Hongkongská doprava kvůli protestům kolabuje. Naštěstí je celé území Hongkongu jedno město, takže si na druhý konec státu mohou občané pohodlně dojít. Tedy, pokud umí dobře uskakovat dlažebním kostkám. (JL)

Úterý: Podtrženo, sečteno: můžeme prohlásit, že letošní červenec byl desátý nejteplejší od roku 1961. Takže vlastně bylo a mohlo by být ještě hůř. – Jiří Ovčáček připravuje svůj vlastní pořad, samozřejmě kde jinde než na Barrandově. Být tiskovým mluvčím prezidenta asi není tak náročné. – Minulý týden vláda schválila zákon o tom, že politici musí evidovat schůzky s lobbisty. To se však nyní nevztahuje na prezidenta republiky. Co by to taky bylo za zákon, kdyby se tam nenašla aspoň jedna výjimka. – Když už jsme u toho hlášení. Podle odhadu čtyři tisíce veřejných funkcionářů nepodalo oznámení o majetku. Proč by to dělali, když premiér nemusí sdělovat své příjmy. Sorry jako. (MoK)

Středa: Odvolání Adama Bartoše u Nejvyššího soudu nevyšlo. Holt navážet se do Židů nebyl úplně nejlepší nápad. Příště by se to chtělo spíš zaměřit na nějakou národnost, která nikoho nezajímá. – Co ale lidi určitě zajímá, je jakou zahraniční osobnost mají Češi nejradši. Favoritem se stala „nečekaně“ Čaputová a na posledním místě skončil čínský prezident. Moc sympatií si nezískal ani Trump, ten skončil daleko za Putinem a Merkelovou. Samé důležité informace. – Kašmírské město Šrínagar se stalo městem duchů. Platí zákaz vycházení, bylo odpojeno telefonní spojení a internet. Ohrožení jaderným konfliktem, proč ne. Žádný internet? Katastrofa! – Trochu těžké to mají teď želvušky. Ty měly údajně přežít havárii izraelské sondy Berešit, která kromě želvušek vezla i další mikroskopické živočichy. Vypadá to, že na Měsíci bude víc živo než v Kašmíru. (MoK)

Čtvrtek: Ministerstvo financí uvažuje o změně: pro zaměstnance místo stravenek rovnou peníze. Ale né, přece nás neoberete o tu krásnou hru, kdy se u kasy snaží lidi dorovnat cenu! – Více než kůrovec prý české lesy devastují přemnožené populace divočáků, jelenů a muflonů. Berte bouchačky, lidi, k večeři bude zvěřina! – Donald Trump požaduje po Jižní Koreji více peněz za přítomnost amerických vojáků. Je to ještě placená ochrana nebo už výpalné? – Texaská policie řešila incident, kdy jejich policisté na koních za sebou vedli černocha na provazu. Je hezké, že ještě někde udržují historické tradice. (MrK)

Pátek: Ministerstvo životního prostředí se pustilo do ministerstva zemědělství, plošné trávení je zatím odloženo. Hraboš is not dead! – Kvůli průtahům v administrativě hrozí, že se v rezervaci v Milovicích bude muset utratit kolem třiceti zvířat. Jak jinak, papír snese vše. – Ruská armáda tají detaily ohledně úniku radiace na severu, tamní obyvatelé ve velkém skupují jód. Not great, not terrible. – Po střelbě v texaském El Pasu se našel viník. Přesně tak, politici obviňují počítačové hry z podněcování k násilí. Takže laskavě koukejte svým ratolestem vysvětlit, že z nich Minecraft dělá psychopaty. (MrK)

Víkend: Parta lidiček si v Praze udělala karnevalový průvod. Pokud za tím vidíte něco horšího, tak asi máte problém. – Česká armáda řeší nadbytek důstojníků a nedostatek pěšáků. No nic, čas tahat sirky o degradaci. – Evropská komise si dala čas do půlky září na rozhodnutí, jestli zveřejní části dopisu Andreji Babišovi od eurokomisaře Günthera Oettingera. Sázkové kanceláře do té doby snad stihnout vypsat kurzy. – Rusko žádá Google, aby na YouTube nedělal reklamu na opoziční protesty. Už jim někdo řekl, že většina lidí už má AdBlock? – V Norsku se střílelo v mešitě, v Kodani bouchla policejní stanice, v brazilském klubu střelba. A pak, že v létě není o čem psát. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*