Nejnovější

Přehled týdne 20.-26. 1. 2019

Pondělí: Zemřel Jaroslav Kubera, předseda Senátu a největší současný český rejpal. Jen pár dní před ním odešla televizní věštkyně Jolanda. Hádejte, pro koho požaduje český národ státní pohřeb. – Vláda odmítla návrh sloučit ministerstva zemědělství a životního prostředí. Nic nebude! Budete hezky muset jedním ministrem zabrat obě křesla jako postaru! – Německé ministerstvo zahraničí se ocitlo pod palbou kritiky kvůli žertům, že svádějí uprchlice za schválení víza. Hmm, to zní jako ještě neohraná zápletka k pornu. – Policie na Šumavě zadržela nelegální závodníky, kteří blbli na zmrzlých silnicích. Nýd for spýd: Vo pohár vytuněný škodovky. (JL)

Úterý: ANO koketuje s myšlenkou slučovat ministerstva, konkrétně dopravy, průmyslu a místního rozvoje. Co čekat od politické divize Agrofertu než monopolizaci. – Ředitelka památníku v Lidicích rezignovala kvůli obvinění z nectění historických faktů. Dobrý, hlavně, že je kvůli čeho se hádat. – V Číně se začal mezi lidi šířit nový koronavirus. Austrálie a požáry, kecy o třetí světové, teď hrozba světová pandemie… a to ještě ani neskončil leden! – Ve švýcarském Davosu si politici a světoví podnikatelé vyslechli další projev Grety Thunberg. Pokud čekáte něco jiného, než recyklaci starých projevů za doprovodu nezávazného přikyvování následované rychlým zapomenutím řečeného, máte smůlu. (MK)

Internetová kultura už jede na plné obrátky. Zdroj

Středa: Obě komory britského parlamentu si schválily prováděcí zákon k brexitové dohodě. Teď už chybí jen podpis královny Alžběty II. Skoro to vypadalo, že se toho rozloučení nedočkáme. – Řecký parlament si zvolil novou hlavu státu. Třiašedesátiletá soudkyně Katerina Sakellaropulosová se 13. března ujme postu prezidentky země. Gratulujeme. – Polské školy zakazují dětem naříkat. Chtějí je tak naučit optimismu. Nic nezlepší náladu dítěti tak, jako čerstvý zákaz. A víte, co to znamená? Že jsou zase o krok před námi! (VK)

Čtvrtek: Exministr dopravy Kremlík bude na ministerstvu dělat alespoň náměstka. To je něco jako politická obdoba friendzone. – Většina Čechů si podle výzkumu přeje manželství stejnopohlavních párů. Jestli ten výzkum byl dělaný na PornHubu, tak se ani nedivíme. Ano, tento vtip je ohraný, ale na pozitivní zprávy se glosa píše hůře. – Do Prahy se vrací Mariánský sloup, podle Pirátů však rozděluje společnost. No, jen sloupem to nebude. – Ve Štýrském Hradci začalo mistovství Evropy v krasobruslení. Tak se akce nazývá formálně, jinak je to spíše mistrovství Ruska. (KN)

Pátek: Babiš otočil, zase. Tentokrát nebude Kremlík náměstkem na ministerstvu a resorty se slučovat nebudou. Prchal mu asi poslal echo, že lidem na sítích se to nelíbilo. – Ministr obrany Lubomír Metnar se vyjádřil ke kauze o nákupu radarů. Připustil, že došlo k chybě, a propustil úředníka. Pokrok nezastavíš, už se outsourcuje i vina. – Ve Francii dopadli Číňanku, která se s teplotou dostala přes letištní kontrolu a pak se tím chlubila na sociálních sítích. Chlubit se potenciálním šířením agresivního nového viru do zahraničí, to je slušný flex. No, hlavně že se nikdo nenakazil… – Tak nic, ve Francii nahlásili dva nakažené koronavirem. Mon dieu. (MK)

Víkend: KDU-ČSL si zvolila nového předsedu, je jím Marian Jurečka. Tak gratulace. Asi. – Stát pokračuje v prodávání starých bunkrů v pohraničí, někdy i téměř zadarmo. Hele, jestli kvůli koronaviru vypukne apokalypsa, takový bunkr bude lepší, než garsonka v Praze. No nekup to. – Že jsme u koronaviru, vláda bude v pondělí zasedat kvůli bezpečnostním opatřením. Asi přijdou na řadu tvrdší a důkladnější kontroly a omezený přísun lidí z ciziny. Takže koronavirus vlastně splní mokré sny SPD. – Podle nově zveřejněné analýzy polské obchodní inspekce Poláci utratí až padesát miliard ročně za prošlé, zkažené nebo pančované potraviny. Ať to pošlou sem, tady se beztak najde někdo, kdo to zbaští. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 27.1.2020 v 11:48 | Odpovědět

    Ad utery) Kvuli ceho? Snad kvuli cemu! Prosim Vas, vysvetlete to uz konecne tomu Ostravakovi (MK) – vzdycky s 3. padem.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*