Nejnovější

Přehled týdne 29.7. – 4.8. 2019

Pondělí: Navzdory novele zákona o zpravodajských službách na české tajné služby už dva roky nikdo nedohlíží. Nikdo totiž nemá dostatečnou bezpečnostní prověrku. To znamená, že nikdo nemá tajnější služby než my. – Ve věznici na severu Brazílie došlo k nepokojům, při kterých zemřelo 52 vězňů. Hej, když už jsou ve vězení, tak už to není policejní brutalita, to jim nikdo nepřišije. – Kubánci si konečně mohou pořídit soukromé wi-fi sítě a i když internet pořád zůstává v rukou vlády, aspoň nemusí všichni jezdit na jedno náměstí uprostřed Havany, aby si mohli ilegálně postahovat nejnovější filmy. To z nich dělá opravdové piráty z Karibiku. He he. – v Hradci Králové hořel dům kvůli čištění úlů… dvakrát. Hasiči určitě nevěřili vlastním uším, když zjistili, že tam musí znova. (JL)

Úterý: Praha si po 600 letech připomněla první pražskou defenestraci. Nechyběla ani pěkná ukázka toho, jak správně někoho vyhodit z okna. Asi odtud pochází fráze: Máte padáka. – Když už jsme u toho vyhazování, náš milovaný ministr kultury Staněk už odchází. Kdo ho ale nahradí, ještě není jisté. Že by se toho ujal Šmarda? – Švýcarský soud obnovil platnost pravidla, podle kterého nesmí atletky s vyšší hladinou testosteronu závodit na středních tratích bez hormonální léčby. Zajímalo by mě, jestli by se to vztahovalo i na atlety s vysokou hladinou estrogenu. Nebylo by prostě lepší udělat pár soutěžních kategorií navíc, když už máme víc genderů? – Britský premiér Johnson při návštěvě Irska prohlásil, že Británie bude usilovat o novou dohodu o brexitu. Dohodu, co vyjednala vláda Mayové, padá. Mamma mia, here we go again. (MoK)

Středa:  Severní Korea odpálila další balistickou střelu. Podle Kima to má být „varování pro jihokorejské štváče“. Kde jsou ty doby, kdy jen stačilo někomu prohodit cihlu oknem. – Obrovské požáry na Sibiři se vymykají kontrole. V ohrožení jsou miliony lidí a oheň se už dokonce stihl rozšířit i na území Mongolska. Vladimír Putin na pomoc s požáry povolal armádu. Ten oheň se přestane šířit, protože se bojí. – České ministerstvo kultury povede dočasně René Schreier, kde nahradí nově odvolaného Antonína Staňka. Podle šéfa ČSSD je to však protiústavní. A koho zajímá nějaká ústava?! Vždyť jsme přeci v Česku, vážení. (VK)

Čtvrtek: V kostele v Klimkovicích byl nalezen dopis budoucím generacím z roku 1968. Snad to nepsal už tankový prapor. – Bývalý ministr vnitra Dan Ťok onehdá slíbil odstranit nelegální poutače u dálnic. Nejsou pryč a přibývají nové. Česko. – Severní Korea testovala nový raketomet. Dobrý, dejte nám vědět, až budou testovat cokoli jiného, to bude teprve překvapení. – V Británii odsoudili dva Čechy za moderní otrokářství. Jasný, Češi a drogy už jsou na globální scéně stará písnička. Zato Češi a otrokářství…! (MrK)

Pátek: Ministerstvo spravedlnosti se omluvilo novináři Janku Kroupovi za to, že mu byl odposloucháván telefon. Momentíček, doufám, že dodali, že už to nikdy neudělají. – Podle nové europoslankyně za ANO Radky Maxové se uvnitř hnutí cení spíše loajalita než práce. Přirozeně, na loajalitu nejsou fixní tabulky na prémie. – Opuštěná ruská chemická továrna v Irkutsku může únikem rtuti způsobit další ekologickou katastrofu. Ono to fakt vypadá, že se lidi dočkají druhé sezóny Černobylu. – Britové řeší riziko protržení hráze nad Manchestrem. Dokud není v ohrožení fotbalový tým, tak to asi nikoho netankuje. (MrK)

Víkend: Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) připustil, že změnu klimatu už nezvrátíme a lze ji jen zpomalit. Ale ne! Co na to řeknou motýle?! – Podle pirátského radního Prahy Adama Zábranského je stále možností zvýšit zdanění prázdných bytů. Tak šup šup, sepsat nájemní smlouvu s pavouky! – Podle průzkumu Poštovní spořitelny byl na dovolené každý pátý Čech okraden. Hele, co si budem, ceny v některých turistických oblastech hraničí s krádeží. – Hned po zrušení dohod s Ruskem USA oznámily záměr umístit rakety středního doletu v Asii. Sneaky. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 5.8.2019 v 9:33 | Odpovědět

    Ad ut) Co kdyby tu Semenayovou nechali zavodit normalne s chlapama? Treba by to vyhrala i tam. Ad ct) To je ten z Pupenda? Bolsevici jsou svine …

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*