Nejnovější

Přehled týdne 22.-28. 4. 2019

Pondělí: Týden po požáru Notre Dame začal na Plzeňsku hořet les. Do pytle, kostely! Kostely musíte! Lesa si nikdo nevšimne. – Václav Klaus junior zakládá novou stranu a už teď sebevědomě prohlašuje, že u voleb bude silnější než kdy předtím. Opatrně, začínáte znít jako Darth Sidious. – V Pruchinku v Polsku se o Velikonocích konal lynč židovské loutky. Do velkého panáka se stereotypními židovskými rysy tam bušili jak dospělí, tak děti. Ale je to jen tradice, nebojte. Nic antisemitského, ne ne. – Podle srílanských úřadů můžou za velikonoční útoky lokální islamisté. Je fajn, že tohle věděli už před dvěma týdny, kdy se k nim dostalo varování, že k něčemu může dojít. (JL)

Úterý: Podle průzkumu CVVM by volby do Poslanecké sněmovny vyhrálo ANO. To jsme opravdu nečekali. Ostatní strany jsou na tom s podporou stejně až na KSČM a SPD, kteří si polepšili. Jedeme dál. – Zeman si znovu pustil pusu na špacír. V čínské televizi prohlásil, že investice z Číny jsou zatím stále velmi nízké. A přesně kvůli tomuhle jede za naším velkým investorem už po šesté? – Sněmovna možná podpoří mírnou toleranci alkoholu u cyklistů. Tomu se říká podpora eco-friendly dopravy z hospody. Jen tak dál. – Řecký premiér Alexis Tsipras znovu nastolil otázku válečných reparací. Německo jim prý dluží stovky milionů eur. Ne, vůbec tady nejde o peníze, ale o spravedlnost. (MoK)

Středa: Obrněný vlak severokorejského diktátora Kim Čong-una dorazil do Vladivostoku, kde se má sejít s Vladimirem Putinem. Jedním z hlavních témat jednání má být i jaderné odzbrojení korejského poloostrova. Diktátor s diktátorem si určitě v lecčem vyhoví, tak snad to dopadne lépe než s Trumpem. – Starostové a nezávislí navrhují, aby k volbám do obecních zastupitelstev mohli chodit lidé už od 16 let. Podle Víta Rakušana už by se šestnáctiletí měli podílet na chodu komnity. Radši ať vymyslí volby přes internet. – Soud ve městě Hongkong odsoudil k trestu vězení od 8 do 16 měsíců organizátory masových demonstrací za svobodné volby správce města. Symbol demonstrací, žluté deštníky, prý vyvolávaly „veřejné pohoršení“, což v překladu znamená „odpor proti svrchovanosti komunistů“. Jazyk je krásná věc. (VK)

Čtvrtek: Miloš Zeman prohlásil, že zdanění církevních restitucí hodlá podepsat. Tak zrovna o tohle si nikdo starosti nedělal. – KLDR měla údajně za péči o zadrženého amerického studenta, který po návratu domů zemřel, po USA chtít dva miliony dolarů. Mizerný služby, z toho dobrá recenze nebude. – Donald Trump kritizoval na Twitteru Twitter. Zatím nejčistší forma dadaismu v praxi. – Polsko přitvrzuje, Jaroslaw Kaczyński označil hnutí za práva homosexuálů za hrozbu a všichni prý mají být křesťané. Miluj bližního svého, ale jen když to není buzna? (MrK)

Pátek: Transparency International podala trestní oznámení na kancléře Vratislava Mynáře kvůli údajnému podvodu s dotacemi na stavbu penzionu. Jo, z toho si tak Zemanův podržtaška bez prověrky bude něco dělat. – Test DNA ukázal, že medvědice z Beskyd a medvěd ze Zlínska je jedno a totéž zvíře. Gender-fluid medvěd vybírající popelnice, no větší ohrožení česých hodnot jsme tu neměli! Volejte Čunka! – USA plánují odstoupit od mezinárodní smlouvy o regulaci prodeje zbraní. V kontextu nedávných útoků je to skutečně rozhodnutí hodné Trumpova taktu. – Z detenčního zařízení v Mexiku uteklo více než tisíc migrantů. Co když si jen řekli, že jim to za to nestojí, a zdrhají domů? (MrK)

Víkend: Ministr školství Robert Plaga (ANO) trvá na svém předsevzetí, že na konci roku 2021 budou mít učitelé průměrný plat 45 tisíc. Jinými slovy, další dva roky bude Plaga obcházet jiné resorty a přesvědčovat je, že oni ty peníze nepotřebují. – Václav Klaus mladší vyzval lidi na internetu, aby mu pomohli s názvem strany. Nutno říci, že názvům jako Klaustrofobie nebo Klaus Klaus Klan navzdory je to geniální marketing. – Těžkooděnci od sebe oddělovali pochod proti potratům a pochod feministek. To už vám jsou pochody nácků jako málo? – Miloš Zeman se sešel s čínským prezidentem. A pozor, zmizelý hradní poradce Jie Ťien-ming prý není ve vězení. Tak jasné, Čína pro to bezak má jiné označení. – Vladimír Putin nabídl ruské občanství všem Ukrajincům. Jeho protějšek, Volodymyr Zelenskyj, nabídl ukrajinské občanství Rusům. Politický ping-pong, který minimálně jeden národ nasere. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 29.4.2019 v 14:57 | Odpovědět

    Proc ne rovnou od 15 let? Aspon by to trochu eliminovalo prevahu penzistu u voleb. Zkuste si predstavit, ze vase 90-leta babicka bude doma rozhodovat o tom, co budete delat s penezma, ktere vydelate! V Rakousku uz to zkusili – k veslu se dostali nacionalisti (vcetne Novych lidovcu). Tezko rict, jestli je to primy dusledek.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*