Nejnovější

A teď tu o Karkulce. Slaměný panák dekadence Západu

Nějak nevíte, proč byste měli volit stranu, která nadále trvá na tom, aby vaši přátelé a spoluobčané měli zakázáno pro svůj svazek používat pojem manželství? Někdo se vám pokouší prodat vlastní tradice a identitu jako politikum a vy nevíte, proč byste mu na to měli skočit? Nesnesete všudypřítomné hejslovanství, kdedomování a pokrytectví? Tak to jste asi fanoušky politické korektnosti. A vůbec, až přijdou a budou Vám řezat hlavy…

ČTK a poté česká média přišla v polovině dubna s hrůzu nahánějící zprávou, že tzv. komise pro rovnost pohlaví kdesi v Barceloně rozhodla o vyřazení klasických pohádek z inventáře knihovny jakési základní školy.

Tvářit se, že toto je jediný problém svého druhu, by bylo naivní. V Británii zas nebohá čokoládová kachna musela snášet absurdní obvinění z rasismu a během svého pobytu v Nizozemí můj známý v Rotterdamu musel čelit stížnosti feministky, která měla problém pochopit, že ženy nejsou úplně ty, které obdrží úpravu plnovousu v barbershopu.

Ale to jsou stále jen ty nejmenší problémy. V Německu například došlo k útoku na poslance AfD a profesor v Utrechtu vyhrožoval konzervativnímu politikovi. Akademie a vlády mají najednou problém s filozofy jako Peterson a nebo Scruton. Tam už se dostáváme k ohrožení demokracie, tedy něčeho, kvůli čemu stále s respektem koukáme na Západ.

Je tedy ještě důvod se na Západ dívat s respektem? Neměli bychom hledat někoho jiného, o koho se opřít? Třeba slovanské „tomu tam se dubisko“? Jistota je přece jistota.

Historie propagandy o „dekadentním Západu“

Odpověď zní ne. Taktika vykreslování “dekadentního Západu” jako hrozby není nic nového. Je to něco, co používaly orientální despocie odnepaměti jako hrozbu svým vlastním poddaným.

Strašení cizí rasou, cizím náboženstvím a tím, co je moderní. Zde vše v jendom. Nihil novi sub sole. Zdroj: Wikimedia Commons

Strašení cizí rasou, cizím náboženstvím a tím, co je moderní. Zde vše v jendom. Nihil novi sub sole. Zdroj: Wikimedia Commons

Budete stále dokola dělat totéž, protože je to tradice. Laskavě ignorujte, jak politik zmrší třetí manželství za sebou. Je to jeho věc. Radši polemizujte s tou nezpochybnitelnou tradičně-hodnotovou cukrovou vatou, co vychází z jeho úst a knih, bez ohledu na to, že to neodpovídá politikovým skutečným činům. Jinak přijde genderový západní čert a zakáže vám Karkulku.

Každý kinožurnál jak za nacismu v Německu, tak i za komunismu v Československu, byl plný Američanů, jak mlátí černochy (nebo naopak jsou k nim až moc přátelští) nebo hrdinů, které ten zlý západ utlačuje. Dnes tuto roli supluje třeba Tommy Robinson, kdysi třeba Dean Reed, s tím rozdílem, že Dean Reed nikdy neseděl za vyhrožování.

Extrémním případem výsledků tohoto konání jsou japonští civilisté, kteří skákali z útesu, aby nepadli do zajetí “americkým démonům”. Nedonutil je k tomu žádný neomarxismus, nýbrž nejtradičnější kontinuální státní zřízení světa.

Tvrdit, že česká kotlina je vůči takovému vymývání mozků po čtyřiceti letech komunismu imunní, je jako tvrdit, že rozflákaná obrazovka televizoru je nerozbitná, protože se víc už rozbít nemůže.

Buďto jejich zákazy, nebo ty naše

Tak poslouchej, občane. Když v Barceloně v nějaké školce zakážou Karkulku, je to ta politická korektnost, a to je fakt zlo, co jde ze Západu. Když ale v Polsku komise kontroluje Křemílka s Vochomurkou a Teletubbies, tak je to ta ochrana hodnot, a to je dobro, co jde z Východu. Napadení politika AfD, to je dekadentní západ. Vražda v Gdansku, to je na druhou stranu ta střední Evropa, kde ještě žije selský rozum. Rozumíš?

Když ti EU nainstaluje povinně do auta omezovač rychlosti, je to sociální inženýrství, a to je hrozný zlo, co jde ze Západu. Jakmile ale postavíme hranice, co bude kontrolovat stát, je to obrana hodnot, a to je dobro, které funguje. To ostatně dokazuje Německo a Čína, kde se z rozpadajících zbytků zdi stala turistická atrakce a císaři a generální tajemnici, co je stavěli, se rozpadli s nimi.

A v případě, že ti vadí nucený přesun univerzity z Maďarska a nebo „svrchovaný internet“ v Rusku, podívej, jak západní démoni vyhazují Scrutona. A skoč z útesu, až přijdou i sem, než aby ses jim podvolil.

Nás, největší vlastence, co víme, že všechny feministky musí teď do Íránu, protože zde jim nehrozí nebezpečí, rozhodně neuvidíš v Rusku, kde nám za protesty proti nesvobodě slova hrozí postih.

A takhle bychom mohli pokračovat donekonečna. Máš něco proti tomu? Tak se těš, až ti Mohamedáni budou řezat hlavu, protože my jsme ti jediní, co tě před nimi mohou spasit.

Tu quoque

Tohle celé by se dalo odsoudit jako takový meta-whataboutismus. Takhle totiž opačný tábor argumentuje Kremlem. Že tedy žádné problémy na Západě nejsou? Ale to jsou, a je potřeba je vidět. Neliší se ale nijak od trablů na Východě. Při vyšším hospodářském i politickém standardu.

Stejně tak nijak se neliší pokrytectví konzervativní pravice od pokrytectví liberální levice.

Tento text je spíš vymezení se proti tomu, že konzervativismus je nějakou alternativou vůči sluníčkové totalitě. To je činěno mj. z toho důvodu, že minimálně dvě takové „hejslovanské strany“, vzniklé během pár nedivoce divokých let migrační krize, měly v názvu slovo “alternativa” .

Takhle ale alternativa nevypadá. Takhle vypadá pouze zrcadlový obraz téhož. Na tisíci a jednom příkladu se dá dokázat, že kdekoliv se obránci tradičních hodnot dostanou k moci, budou zasahovat do lidské svobody stejně a budou prosazovat svoji verzi politické korektnosti, svoji verzi páchání dobra a svoji verzi demokratického deficitu.

Filip Horák
Filip Horák (Články)
Čtvrtohorní útvar studující nizozemštinu a žurnalistiku v Holomóci. Narodil jsem se v Pardubicích, odmaturoval v Chrudimi a bydlím v Železných Horách. Making idiot of myself, since 1996.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*