Nejnovější

Přehled týdne 1.-7.4. 2019

Pondělí: Kněží v Polsku pálili po mši v Gdaňsku knihy jako Harry Potter a Stmívání. Tak všem ukážeme, že křesťanská víra není k smíchu: pálením pohanských knížek pro mladistvé! – Miloš Zeman v dopise pogratuloval Zuzaně Čaputové k vítězství v prezidentských volbách a pozval ji do Česka. Apríla ale radši strávil na matějské ve strašidelném zámku, kde se ale vůbec nebál. – První kolo prezidentských voleb na Ukrajině vyhrál herec a komik Volodymyr Zelenskyj, který nemá absolutně žádné politické zkušenosti. Vítejte v zemi, kde byl legitimním kandidátem svého času i Darth Vader. – Herec Jim Carrey je ve sporu s Alessandrou Mussolini, vnučkou italského diktátora Mussoliniho. Před soud Alessandra žene herce kvůli malbě pověšeného Benita s varováním pro novodobé fašisty. Fight! (JL)

Úterý: Trump pochválil členy NATO za placení příspěvků na obranu. Chce ale, aby dávali ještě více. Tak proč si nepřiplatit? Trump určitě naloží s penězi podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Aspoň se nám bude líp spát. – Podle generálního ředitele ČT ve sněmovně sílí snahy o omezení nezávislých médií. Menší opakování z literatury: najděte v předchozí větě oxymorón. – Nová místopředsedkyně KDU-ČSL vidí změnu definici manželství jako útok na tradiční rodinu. Vypadá to, že LGBT komunita bude muset přijít s lepším nápadem, jak zničit naše rodiny a celý náš dokonalý systém. – Alžírský prezident po měsících protestů rezignoval. Už bylo asi načase, když do toho musela zasáhnout i armáda. Snad mu už došlo, že by neměl kandidovat na prezidenta v příštích volbách. (MoK)

Středa: Turecká volební komise rozhodla, že je třeba přepočítat hlasy místních nedělních voleb, protože si vládní Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP) stěžovala na jejich výsledky. AKP totiž volby prohrála ve třech největších městech. Jak se vůbec opovažují hlasovat proti prezidentovi? Sprosťáci! – Polovina senátorů požádala v otevřeném dopise premiéra Andreje Babiše (ANO), aby odvolal z funkce ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou (ANO). Nováková prý poškodila vztahy Česka s Tchaj-wanem a už poněkolikáté nezvládla své povinnosti. Ministryně už ale jako správný diplomat hází hnůj na někoho jiného. – Venezuelské Ústavodárné shromáždění stojící za zády prezidenta Nicoláse Madura zbavilo diplomatické imunity opozičního lídra Juana Guaidóa. Sice je rozhodnutí shromáždění proti zákonu země, ale koho to zajímá? S trochou fantazie je přece možné všechno. (VK)

Čtvrtek: ODS plánuje zrušit nulovou toleranci alkoholu za volantem. A když nemáte normální politický program, tak tam dejte pivo, a když nemáte ani pivo… – Miloš Zeman se omluvil bývalému starostovi Vídně za výrok o tom, že tamní česká škola nedostávala řádné finance. Historickou událost ovšem kazí fakt, že vinu svedl na poskytnuté informace. A tak je to se vším. – Australan zodpovědný za střelbu v Christchurch bude obžalován z padesáti vražd. Namísto jednoho širokého obvinění. Soudce si zřejmě potřebuje splnit kvóty. – Ukrajina zřizuje plot na hranici s Rumunskem kvůli migrantům a pašerákům. Místní se prý snaží stavbě zabránit. Však jasně, kdo tam pak bude pašovat cigára? (MrK)

Pátek: Vyšetřování utajovaných zneužívání pokračuje, Česká dominikánská provincie má vysvětlit šest případů. Tímhle tempem všechny vtipy o kněžích ztratí punc. – STAN žádá o odstoupení z mandátu šéfa KSČM Vojtěcha Filipa kvůli manipulování s nemocničními zakázkami. No jo, když nejde kapitalismus porazit, je třeba se s ním spojit. – Ruští motorkáři Noční vlci plánují další průjezd přes ČR. Foldyna už si brousí jazyk. – Polní maršál Libyjské národní armády (LNA) se svými jednotkami táhne na Tripolis. Sotva skončí jeden průser, začne další. Ten region prostě nedostane pokoj od magorů. (MrK)

Víkend: Navzdory snahám vlády v ČR přibývá lidí závislých na tvrdých drogách, zejména v Praze, Ústeckém a Moravskoslezském kraji. Beztak si z toho někdo brzo udělá program: Lajna do každé rodiny! – Andrej Babiš se vyjádřil, že pokud v kauze mýtné padne obvinění na předsedu ÚOHS Petra Rafaje, měl by zmíněný odstoupit. Měl chudák vstoupit do ANO, to by pak o něčem takovém nemohla být řeč. – Vláda brazilského prezidenta Jaira Bolsonara chce přepisovat učebnice, puč a diktatura po roce 1964 má být označována jako institucionální změna z vůle lidu. K ničemu tehdy nedošlo a ta čísla taky nesouhlasí! – USA přiznaly, že během náletů dronů v Somálsku za poslední dva roky umírali kromě radikálů i civilisté. Už ani ten boj za demokracii Amíci neumí pořádně. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 8.4.2019 v 18:49 | Odpovědět

    1) Po Italii tu mame dalsiho uspesneho ne-politika/komika. Misto smichu z toho ale spis mrazi. 2) Filip – kdo se setkal s marx-leninismem, vi, ze presne tohle je ta Hegelovska dialektika. Cerna je bila a bila je cerna.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*