Nejnovější

Přehled týdne 4. – 10.5. 2020

Pondělí: Rusové vzkazují do Česka, ať laskavě neblázní a že naše novodobé Tři krále za odstranění Koněva rozhodně nezabijou. Oni totiž nepohodlné politiky jenom unáší, tak si máme dát pohov. – Odehrála se jízda Nočních Vlků, akorát tam letos chyběli motorkáři z Ruska. Ale zase na druhou stranu tam byl Foldyna a spousta komunistů, takže aspoň něco je pořád ve starých kolejích. – Ve věznici na Pankráci vypukla epidemie. Jo, já vím, velká novinka, ale tohle je epidemie černého kašle. Jeden by skoro zapomněl, že existují i jiné nemoci. – A zatímco velká část kapitalistického světa chce tu zpropadenou karanténu zrušit, v Bělorusku naopak občané požadují její zavedení. Ale diktátor Lukašenko je nejlepší na světě a do jeho báječné země žádný mor nezavítá. To přece nemůže dopadnout špatně, ne? (JL)

Úterý: Ruští lékaři prý mají příkazy z vedení netestovat na vy-víte-jaký virus personál nemocnic, aby se vyhnuli nedostatku pracovníků. V zemi, kde zítra znamená včera, tak stále používají metodu hlavy v písku. Když to nevidím, tak to neexistuje. Řekl tu někdo Černobyl? – Robert Markovič, známější jen jako Taxikář, byl propuštěn z nemocnice, do domácího léčení. Případ prvního Čecha, kterému byl podán lék remdesivir, se stal v médiích metaforou pro celou pandemii. Jen se trochu bojím, že za pár let se se dočkáme filmového zpracování. – Opět se diskutuje o možnosti prodloužení nouzového stavu, pokud neprojde návrh na rozšíření pravomocí ministerstva zdravotnictví. Už se konečně dohodněte, nebo to alespoň pořád neřešte pořád jeden den, ať to pokaždé nemusí psát ten samý člověk.  (Ogo)

Středa: Stálý zástupce Číny při OSN Čchen Sü podpořil Světovou zdravotnickou organizaci a její snahu vyšetřit původ nemoci Covid-19. Zároveň ale uvedl, že nyní je hlavní soustředit se na boj s pandemií. Žehlit, soudruzi! Hlavně žehlit! – Izrael oznámil, že hodlá v židovských osadách na okupovaném západním břehu Jordánu postavit tisíce nových bytů. A ono se to hezky staví. Na cizím. – Učená společnost, tedy společnost sdružující významné české vědce, označila informace o chystané vakcíně proti koroně za nedůvěryhodné. Podle společnosti za plánem na vakcínu stojí lidé bez potřebných znalostí a odhadovaná cena procesu je příliš malá. To bude pěkná vakcína, předsedo, páč na to můžeme uvolnit až pětatřicet tisíc. (VK)

Čtvrtek: Český důchodce zaplatil svému synovi padesát tisíc korun, aby se přidal k Islámskému státu. Prý chtěl ochránit ročního vnuka. To je jako chtít se chránit před koronavirem a zajet si do Číny na netopýří polívku. – Rusko má rekordní počat nakažených za jeden den. Soudruhům nějak špatně funguje cenzura, snad to zase neskončí defenestrací doktorů. – Premiér připustil možnost prodloužení nouzového stavu o týden. Tak schválně, jak dlouho mu to vydrží. – Ale na tom stejně nesejde, Čechy trápí něco úplně jiného. A není to koronavirus, není to ruský ani čínský vliv na vysoké politiky, ba dokonce to ani není premiérovo trestné stíhání. Čechy vytočila bageta prodávaná ve fastfoodovém řetězci, kterou připravila údajně nesympatická soutěžící z Masterchefa. Kdyby nebyl zákaz shromažďování, určitě už je zaplněný Václavák, ba možná i Letná. (KN)

Pátek: Zeman v dopise pogratuloval Putinovi k výročí konce druhé světové války. Že nás prý Rudá armáda všechny zachránila a že učebnice dějepisu by se neměly přepisovat (ani ty socialistické, víme?). Ale je fajn, že umí projevit vděčnost za hezké skutky z minulosti. Teď aby ještě napsal Ameriačnům, Britům, Kanaďanům, Australanům, půlce Francie, ostatním post-sovětským republikám… Á, kecy, to se samozřejmě nestane. – Jeden vychytralý Číňan se rozhodl vyřešit trable s postiženou matkou kreativně a nechal ji pohřbit, když ještě žila. Nejsem mrtvá, už je mi líp! Zmlkni, brzo budeš. – Pražský zastupitel za SPD Robert Vašíček přišel s lékem na koronavirus. Podle něj stačí každý den vypít litr mátového čaje. Mentol v mátě ochrání plíce jedna dvě! Je to tak snadné! (Prosím, nepijte mátový čaj s očekáváním, že vás to ochrání. Ne že bych nevěřil vaší inteligenci, ale stejně se pro jistotu kryju.) (JL)

Víkend: Tak Rusko nám chce jednat o soše maršála Koněva. Obávám se však, že jejich požadavky jsou jasné: musíme vždy chtít tolik, abychom nemohli být nikdy uspokojeni. – V USA vzbudilo pobouření video, kde zabíjí mladého černocha. Smutné, ale i to je život Amíků v době covidu. – Milenci ve Francii mají smůlu. Podle vlády není láska důvodem k cestování. Pravda, jediným opravdovým důvodem k cestování je jenom focení vlaků. – To Rusko je nějaký divný. Nejdřív tam kritičtí doktoři vypadávali z oken, teď tam hoří nemocnice. A aby toho nebylo málo, tak se ještě slaví Den vítězství. – Evropská unie vydala novou turistickou příručku, kde označili Nikolu Teslu za Chorvata, přitom se jednalo o etnického Srba. To se srbskému ministru kultury vůbec nezamlouvalo, a tak hned poslal do Bruselu stížný list. To víte, každý stát chce mít svého hrdinu, a když ho nemá, tak si ho musí vyrobit. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*