Nejnovější

Přehled týdne 31. 12. 2018 – 6. 1. 2019

Pondělí: Andrej Babiš vypadl ze žebříčku nejbohatších lidí na světě. On ten Prchal a všechny ty jeho přesčasy něco stojí. – Když už je řeč o řediteli republiky, policie chce dostat na vyšetřování Čapího hnízda další čtyři měsíce. Proč jen čtyři? Proč ne čtrnáct? A proč ne rovnou čtyři roky? Však víte, ať je to napínavý. – Policisté naháněli po Praze zatoulaného papouška. Když ho však dopadli a nasadili mu klepeta, ukázalo se, že milý papoušek je jen holub, kterého nějaký dobrák natřel namodro. Prostě to nemohl být normální papoušek, to by nebylo dost české. – Macron považuje francouzské protesty za důkaz, že Francouzi nerezignovali na víru v lepší budoucnost, což je podle něj dobře. To je pěkné, že bere konstruktivní kritiku v podobě hořících ulic, ale taky by se jí mohl začít řídit. – A máme Nový rok! Víte, co to znamená? Absolutně nic, ale stejně, ať se vám všem daří! (JL)

Úterý: Od 1. ledna se zvýší základní výměra všech důchodů z 9 na 10 procent. Někdo si tady upevňuje svoji voličskou základnu. – James Bond by mohl být transgender. O tomto nápadu se zmínil britský herec Dominic West. No, už se spekulovalo o tom, že bude černý James Bond. S jakým nápadem přijdou příště? Bude James Bond pansexuál, žena nebo jednorožec? – Češi vykradli v Německu kostelní kasičku. Poté chtěli ujet přes hraniční přechod pro pěší a cyklisty. Co k tomu více dodat, zlaté české ručičky. Naštěstí se zachovali jako praví vlastenci a zkusili si „přivydělat“ někde jinde. – Kim Čong-un prohlásil, že by se Severní Korea mohla pod tlakem USA vydat jinou cestou. Trump by asi neměl tolik tlačit na pilu. Zbavit se nukleárních zbraní není vůbec jednoduché. Řím taky nepostavili za den. (MoK)

Středa: Čínský prezident Si Ťin-pching prohlásil, že Tchaj-wan je součástí Číny a proti jeho nezávislosti Peking může použít sílu. Čína zatím pořádá vojenská cvičení s cílem zastrašit ambice Tchaj-wanu se odtrhnout. Čínský medvídek Pú se zkrátka nebojí šťouchat do včelího hnízda. – USA a Izrael oficiálně vystoupily z UNESCO, a to z toho důvodu, že organizace je prý už dlouho protiizraelsky zaměřená. Dokud se bude UNESCO víc kamarádit s tím klukem z Palestiny, tak s ní nebude Izrael bavit. – Počasí komplikuje dopravu v Libereckém a Pardubickém kraji, nebo také západní horské oblasti Čech. Jako již tradičně je sníh v zimě pro správu silnic velkým překvapením. – Americký prezident Donald Trump nehodlá schválit financování nového složení vlády bez toho, aniž by dostal peníze na jeho vysněnou mexickou zeď. Bez příjmů je teď zhruba 800 000 lidí, ze zhruba čtvrtiny vládních úřadů v USA. Když jde o zeď, tak jde Trump přes mrtvoly, ale demokraté vlastně nejsou lidé, tak je vše v pořádku. (VK)

Čtvrtek: Uvolněný náklad z 270 kontejnerů zaplavil nizozemské ostrovy. Úřady neví, co s tím. Doporučujeme Nizozemcům kouknout na naše Tři veterány s proslulým hraničářem a jeho hláškou „Zabavuje se!” – Češka zadržená loni (!) v lednu v Pákistánu dostala už třetího soudce. Ponaučení? Děti, pašujte heroin, nejlépe v zahraničí! Publicita je jistá. – Papež František zase bavil. Při vystoupení kubánského cirkusu ve Vatikánu točil míčem na prstu. Tenhle pán prostě ví, jak přilákat nové věřící. – V Saúdské Arábii se před soud dostali podezřelí z vraždy novináře Chášukdžího. Ti praví to ale nebudou. Saúdové by asi těžko popravili vlastního korunního prince. – Zeman a Babiš spolu po roce znovu obědvali. Prezident by chtěl tradici zopakovat i po příštích volbách. Pro mě za mě, oběd si klidně dejte, k tomu ale Andrej premiérem být nemusí. (CZE)

Pátek: Česká generalita plánuje přeřadit část nákupů mimo ministerstvo obrany do vlastních rukou, na vládě by zůstaly jen největší zakázky. Teda, to byla Šlechtová tak traumatizující? – Vyhození kytic politiků do popelnic během oslav 17. listopadu má dohru, aktivisté dostali pokutu. Vsaďte se, že kvičet z toho budou obě strany barikády. – Andrej Babiš změnil názor v kauze mobilů Huawei, zatím se měnit nebudou. Třeba Babiš jen probudil svého vnitřního Skrblíka a přišlo mu to zbytečně drahé. – Neúspěšný kandidát na primátora Prahy Petr Stuchlík ohlásil záměr kandidovat do předsednictva ANO. To určitě, Andrej si najde nového nejlepšího kámoše a chudák dobrák Faltýnek zůstane na ocet. Tůhle. – Americká zednářská krize pokračuje. Demokraté schválili rozpočet bez financí na zeď, Trump za to hrozí, že bude blokovat financování úřadů klidně roky. Kdo by to byl řekl, že z dětinských hádek na hřišti o míč se dá udělat kariéra. (MrK)

Víkend: Meteorologové hlásí dva další týny bohaté na srážky. Všimněte si slova srážky. Už si všimli našich kousavých poznámek, když hlásili sníh. – Člen Pirátů Jan Lipavský obcházel zahraniční ambasády kvůli dostavbě Dukovan. Závěr? Všichni souhlasí s tím, že se musí nechat vypsat tendr. Asi za to buďme rádi. – Před Pražským hradem se demonstrovalo za znovuzavedení monarchie v Česku. Vzhledem k okolnostem a situaci to není zdaleka to nejdivnější, za co by se dalo demonstrovat. – Piráti, ti co to mají jako povolání, ne stranu, unesli u břehů Afriky šest ruských námořníků. Tak schválně, koho dalšího napadne konspirační teorie, že ty piráty zaplatila EU jako odplatu za Ukrajinu? – V Košicích našli před panelákem výbušninu s rozbuškou. Už je po Novém roce, už tu pyrotechniku nechte, blbečci! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*