Nejnovější

Přehled týdne 13.1.-19.1. 2020

Pondělí: Taekwondistka Kimía Alídazeová, jediná íránská medailistka, emigrovala ze země. Údajně kvůli tomu, že si ve své rodné zemi přijde utlačovaná. Dobrá práce, Íráne. – Bývalé nacistické popraviště v Pardubicích čeká oprava. Kdybych nevěděl, že to je kvůli pietním důvodům, trochu bych se bál. – Jaromír Soukup učinil oběť nejvyšší. Zrušil Týden s prezidentem. Zdali tak učinil, aby měl místo na další pořad, či protože se chce sám stát prezidentem, aby si mohl v nově založeném pořadu Týden se mnou pokládat své vlastní otázky, zůstává záhadou. – Princ Harry a jeho manželka Meghan se rozhodli opustit královskou rodinu a žít jako prostí občané Velké Británie. Fáze dvě amerického plánu je dokončena. Postupně rozpustí celou královskou rodinu, jednoho prince po druhém. (JL)

Úterý: Milion chvilek pro demokracii požaduje omluvu po předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi za spojování organizace s hackerskými útoky v nemocnici v Benešově. Myslím, že větší šanci by měli, kdyby zkusili podojit vepře. – Praha oficiálně ukončila partnerskou spolupráci se Šanghají, primátora Hřiba to moc netrápí. Je hezké, že se rozvodovost přelévá z osobních i na městské vztahy. – Boris Johnson nepředá Skotsku pravomoci pro spuštění referenda o nezávislosti. No nic, zkusili to po dobrým. Chystejte kilty, meče a dudy! – Evropská komise chce alokovat dalších sto milionů euro na pomoc regionům závislých na uhlí. Hele, pomoci si ceníme, ale na čem jako máme grilovat? (MK)

Středa: Ruská vláda v čele s Dmitrijem Medveděvem odstoupila v reakci na návrh ústavních změn ze strany ruského prezidenta Vladimira Putina.  Putin také navrhl rovnou dalšího předsedu vlády, a to dosavadního ředitele Federálního daňového úřadu Michaila Mišustina. To aby toho nepotismu nebylo přece jenom málo. – Tchaj-wanská staronová prezidentka Cchaj Jing-wen vyzvala Čínu, aby respektovala skutečnost, že Tchaj-wan je nezávislá země a jakýkoliv pokus o invazi přijde Peking draho. Tak Hongkongu to celkem vyšlo, tak proč bychom si taky nemohli přihřát polívčičku. – Praha plánuje plošný zákaz hracích automatů, pryč by měly jít i ty v kasinech. Hele, nechte tam něco i pro ty turisty, co už viděli historické centrum! (VK)

Čtvrtek: Senátoři v USA začali projednávat Trumpův impeachment. Samotný Donald to ale odmítá a tvrdí, že jde o “witch hunt”. Česká média to přeložila jako hon na čarodějnice, ale myslím, že výrazy jako kampaň nebo účelovka by byly přesnější. – Rakouský kancléř jednal v Praze s premiéry V4. Nesouhlasili spolu ohledně jádra, ale shodli se na otázce uprchlíků. Inu, jak říkal Babica, když nemáš shodu v otázkách, které budou hrát zásadní roli pro budoucnost kontinentu, hoď tam migranty. – V Ostravě draží neslavně proslulou sochu Věry Špinarové. Myslím, že na Guantanámu by našla využití jako výslechová pomůcka. (Ogo)

Pátek: Ministr dopravy Vladimír Kremlík (ANO) půjde na kobereček k Babišovi kvůli zakázce na eshop s dálničními známkami za čtyři sta milionů. Asi dostane jednu za ucho, že tu malou domů udělal tak okatě. – KSČM se snaží o stažení českých vojáků působících na misi NATO v Iráku. Podle Vojtěcha Filipa nechtějí, aby český voják působil jako okupant. No, expertízou KSČM na definici okupantů bych si jistý nebyl. – Polsko čím dál víc otevřeně vystupuje proti osobě papeže Františka. Dobrý, historie se opakuje pořád, ale církevní schizma jsme už dlouho neměli. – Robert Fico navrhuje, aby studenti lékařských fakult, kteří plánují po studiu pracovat v zahraničí, za studium platili. Pro exaktní určování toho, kdo má platit a kdo ne, bude také vznikat Fakulta telepatie. (MK)

Víkend: ODS má za sebou stranický sjezd. Fiala stále předseda, vrátil se Alexandr Vondra, Udženija neobhájila post, Novotný nevystoupal výš. Pokud chcete detailní analýzu výsledků, jste na špatném serveru. – Parta programátorů se rozhodla vytvořit pro vládu přes víkend vlastní eshop pro dálniční známky. Pokud se to povede, máme tu kandidáta na slovníkovou definici fráze “hold my beer”. – V Austrálii konečně zapršelo. Úlevu při boji s požáry ale začalo doprovázet riziko záplav. Ta země má vážně mizerný rok. – Panamská policie řeší případ, kdy během exorcismu zemřelo sedm lidí. Možnosti jsou dvě: velice schopný démon nebo velice neschopný vymítač. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 21.1.2020 v 8:45 | Odpovědět

    Na HO nevedi, jaky je rozdil mezi hnedym, cernym a drevenym uhli …

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*