Nejnovější

Přehled týdne 9.–15. 7. 2018

Pondělí: Taťána Malá končí na pozici ministryně spravedlnosti. Andrejovi asi někdo připomněl, že chtěl kdysi dávno udělat vládu odborníků. – ČSSD svolá poradu předsednictva, evidentně stále chtějí Miroslava Pocheho jako ministra zahraničí. Je hezké pohánět svého černého koně vpřed, ale tenhle už je asi mrtvý. – Máme výročí podepsání Opoziční smlouvy. Jeden z jejích autorů, Václav Klaus starší, prohlásil, že za její démonizaci může Václav Havel. Tak hlavně že od jejího podepsání byla česká politika nanejvýš stabilní. – Britský ministr zahraničí Boris Johnson rezignoval. Obdivujeme, že vydržel tak dlouho po tom, co ještě pod Faragem pozurážel půlku světové politické scény. – Turecko má nový politický režim, už je dikta- ehm, ehm, prezidentskou republikou. Erdogan také oznámil jména šestnácti ministrů a prohlásil, že premiéra už nepotřebujeme. Kdepak, tady nic nesmrdí. – Rolling Stones hráli ve Varšavě, bývalý prezident Lech Walesa otevřeným dopisem žádal členy kapely o pomoc při ochraně svobody v Polsku. K mobilizaci publika doporučíme spíše Behemoth, ale oni je prej v Polsku moc nemají rádi. (MK)

Úterý: V Americe našlo batole střelnou zbraň a omylem se zastřelilo. Amerika byla vždycky trochu jiná. Zbraně do každé domácnosti a pojďme. – Na pražském okruhu se srazily dva kamiony. Z jednoho spadly auta, která převážel, a z druhého kartony cigaret. Spíše by mě zajímalo, jestli jim tam nějaké cigarety zbyly. – Na Slovensku ordinovala na dětské pohotovosti opilá lékařka. S dvojkou v krvi by mě zajímalo, jak stanovila diagnózu. Jestli si házela mincí, anebo nemoci střílela jen tak od boku. – Komunisté nevidí nic špatného na tom, že se podílejí na moci. Aha. Tak ještě aby na tom oni sami viděli něco špatného. (VŽ)

Středa: Asi nejdelší den pro české poslance. I pro ty, co se v rámci sebedestruktivních nálad rozhodli celou show sledovat. Krom hlasování o důvěře menšinové vládě opřené o komunisty byl program nabitý exhibicemi jako řvaním na Kalouska či Schwarzenbergově touze cítit se alespoň na pár vteřin jako úřadující prezident. – La família Kajínkových se rozrostla o dalšího zločince. Synovec slavného omilostněného zabijáka pobodal muže a dítě. – Nový ministr spravedlnosti Jan Kněžínek dnes nastoupil do funkce. Babiš prohlásil, že ministrem může být Kněžínek dlouho, pokud se mu bude dařit. No, člověk po předchozích zkušenostech neví, jestli to nebude jen na 13 dní. – V den, kdy se na svobodu z jeskyně dostávali poslední thajští fotbalisti, dorazil na místo hollywoodský štáb. Z příběhu prý bude trhák obsazený světovými hvězdami. Z tragédie už brzo bude filmík s dojemnou hudbou, neuvěřitelnými zápletkami a přehnanými motivačními proslovy. Starring Dwayne Johnson. (AH)

Čtvrtek: Dva čínské hotely budou testovat novou technologii. Tento měsíc ozkouší možnost registrace na recepci a obdržení hotelové karty jen prostřednictvím identifikace obličeje. Zlí jazykové se však ozývají, že jsou Číňané všichni stejní. – O tom našem rudém požáru se píše napříč zeměkoulí. Titulky se málokdy liší: Návrat komunistů k moci poprvé od pádu železné opony. iRozhlas.cz mezitím vydal nejvíce frekventovaná slova poslanců jednotlivých stran. Tak to vidíte, ani jedno sprosté slovo – ti lidi nemohou být normální. – Facebook bude muset zpřístupnit rodičům z Berlína profil jejich zesnulé dcery, kteří se s ním od její smrti soudí. Sociální síť se hájila tím, že uživatelé v kontaktu s jejím profilem spoléhají na to, že zůstane jejich aktivita soukromá. Soud to odmítl s tím, že odesílatel zpráv nemůže mít jistotu, kdo si je zobrazí. Tak to vidíte, dětičky, pornostránky si doporučujte jen ústně. Mlask. (DL)

Pátek: Chovanec nepodpořil nově vytvořenou vládu ANO a ČSSD (a komoušů). Teď ho za to čeká možný trest v podobě vyloučení ze strany. Hm, jen jestli to není v případě ČSSD spíš vysvobození. – Poslanec Ondráček novou vládu taky nepodpořil. Nemají v programu uvedeno žádné mlácení neozbrojených aktivistů. Žádný div, že se neztotožnil. – Ministr dopravy Ťok odvolal několik členů z dozorčí rady Českých drah. Mezi nimi je i jeho kolega z klubu a předseda Rady Milan Ferance. Schválně, kdy se dozvíme, že se Ferance někdy špatně vyjádřil o Herr Babiš. – Letos prezident na sjezd SPD nejel, ale poslal video. Možná se bál, že by tam nebyl dostatek pohodlných židliček vhodných ke schrupnutí. – Trump radil britské premiérce, jak provést brexit. Neposlechla. Nechtěla bych teď být Trumpovým egem. (BAG)

Víkend: SPD si zvolilo nové vedení. Čekal vůbec někdo, že by Okamura neobhájil svůj post předsedy? Nemyslím si. Akorát Míla Rozner asi moc zabrušoval a byl nahrazen. – Pitomio se po sjezdu tisku svěřil, že se připravují na evropské volby a chtějí zreformovat Evropskou unii na “Unii evropských národů”. Informace, jak by taková reforma měla vypadat, samozřejmě chybí. Jsem jediná, komu ta změna jména přijde naprosto zbytečná? – Z brněnských ulic mizí kouřící dopravní značky. Takže už tam vlastně nemá cenu jezdit. –  Státy OSN se dohodly na paktu o migraci. Kdy že je to referendum o vystoupení z OSN?  (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*