Nejnovější

Přehled týdne 25. 6. – 1. 7. 2018

Pondělí: Německo se pokusí vyhostit vyhostit bývalého bodyguarda Usámy bin Ládina, který žije v Bochumi a zneužívá sociální systém. Důraz na “pokusí”. Čili se jim to taky nemusí podařit. Právo je fajn věc. – Recep Erdogan vyhrál v tureckých volbách. Ten, který požadoval trest pro německého baviče, který si z něj dělal legraci. Turci si asi řekli, že svoboda se stejně přeceňuje. – Poslankyni Taťánu Malou kritizuje už nejen opozice, ale dokonce i komunistům se úplně nezamlouvá. A co na to Babiš, který ji chce dosadit na ministerstvo spravedlnosti? “Je to kampáň!” – Na Zlínsku pobíhal v kukuřici muž s lukem a sekerou v domnění, že je indián. Ne že bych se mu divil. – V Mexiku vyhrabali paleontologové nového dinosaura, což pro ně muselo být určitě příjemné překvapení. Vykopávat totiž každou chvíli bednu s koksem nebo uprchlíky do USA se každému za chvíli omrzí. (JL)

Úterý: TOP 09, STAN, lidovci, Liberální ekologická strana a Evropští demokraté na společné kandidátce do komunálních voleb v Praze. To nezačíná vtip, ale snaha porazit hnutí ANO. Takže vlastně vtip. – V Pákistánu se zřítilo cvičné letadlo. Šlo o letoun FT-7PG, což je čínská kopie sovětského MiGu-21. To je tak, když někdo začne věřit, že pokud někdo dělá poměrně kvalitní kopie telefonů, tak zvládne i letadlo. – Pelikán is dead. Long live Červíčková. – Ahoj Šlechtová, ahoj Rambohafíku, Česká republika bude bez vás opět trochu nudnějším místem na zemi. – Americký nejvyšší soud posvětil Trumpův dektret, který zakazuje občanům některých muslimských států vstup na území USA. Uzavírání hranic se stává světové. Buďme světoví! (JŽ)

Středa: Máme vládu. Vládu trestně stíhaného premiéra s podporou proruského prezidenta a komunistů. Jmenovanou v den výročí popravy Milady Horákové. Chucpe? Chucpe. – “Budu ministrem zahraničí,” tvrdil opakovaně Miroslav Poche. Miloš Zeman řekl ne. ČSSD stáhla ocas mezi nohy. Piškůtek za odměnu asi nebyl. – David Rath podruhé neuspěl u soudu, za korupci mu propadne majetek v hodnotě 22 miliard a dostane 8,5 let vězení. Rozsudek Rath označil za politickou hru a sebe přirovnal k Miladě Horákové. Nezdá se vám to, všichni tu ztrácí soudnost. – ANO, SPD a KSČM zamítli návrh Pirátů na novelu zákona, která by zprůhlednila obsazování pozic ve státní a polostátní správě, tedy potenciální trafiky. Ale není čeho se bát, ANO ten návrh později vezme, oseká a prosadí jako svůj vlastní. Nekecáme a makáme. – Albánský premiér Edi Rama kategoricky odmítl návrh evropských politiků, že by v Albánii mohly vzniknout tábory pro uprchlíky. Začíná být jisté, že uprchlické tábory by neprodal ani Horst Fuchs. – Írán po devíti letech znovu otevřel továrnu na obohacování uranu pro jaderný program. No bomba. (MK)

Čtvrtek: Máme malé problém, hezky po hanácku. Nastupující šéfka justice Taťána Malá opisovala podle expertů v diplomové práci. Ale to jen tak pro zasmání. – Na začátku roku vznikne údajně velitelství kybernetických sil. Na Žofínském fóru, věnovaném českému obrannému průmyslu, to prohlásil náčelník generálního štábu Aleš Opata. Kdo si představí roboty s kulomety, má smůlu. – Zdizajnovaný premiér Andrej Babiš obvinil v Bruselu neziskové organizace z toho, že pomáhají pašeráckým sítím ve Středomoří. Asi se na setkání V4 od Orbána něco přiučil. – A nakonec olomoučník! Poslanec za ANO Milan Brázdil nepřímo označil homosexuální páry za postižené. To je něco jako výlet pana Broučka, ale obráceně. Haló, tady století dvacáté první rok osmnáctý, Milane!

Pátek: Miloš Zeman znovu vyslovil podporu Babišově vládě a dával cenné rady komunistům. Prý mají být trpěliví a povídal jim o Bohu. Je to ještě vtipné? – ČSSD se nelíbí Hamáčkův tah a zastávání dvou pozic, aby se neprotahovala jednání o vládě. Strana prý bude ve vládě jako onuce. Ale to byste byli tak či tak, kucí. – Poslanci schválili zákon zjednodušující papírování a proces výstavby silnic, dálnic a vodních staveb, usnadnit se má i stavba rodinných domů. To zní až moc dobře a funkčně, počkáme si na první zádrhel. – I přes problémy okolo Taťány Malé jí Babiš projevil důvěru s tím, že pokud nebude v pozici ministryně spravedlnosti fungovat, vymění ji. Je hezké, že už i k ministrům se přistupuje jako ke staženým hrám z PirateBay. – Střelec v americkém Annapolis zabil pět redaktorů Capital Gazette. Upřímnou soustrast. – Špičky EU definitivně zavrhly koncept uprchlických kvót, bude se řešit jiný postup. Furt chcete nadávat na demokratické systémy? (MK)

Víkend: Američan chtěl ukrytým fotoaparátem v botě fotit intimní partie žen. Fotoparát mu v botě vybouchl, ještě než stačil pořídit první snímky. Chápu, že tohle je větší adrenalin, než jít na PornHub. – Chorvatský exprezident se vyjádřil negativně k nynějšímu směřování Chorvatska. Možná by si měl pohovořit s naším exprezidentem, ten by mu ten naivní názor na EU dokázal pěkně opravit. – V Německu se srazil autobus plný dětí se sanitkou. Trochu ironie. – Na Mostecku vzkvétá tzv. ekoturismus. Hlavním tahákem jsou uhelné doly. Po loňském velkém úspěchu i tentokrát někteří turisté zakončili svůj výlet na policejní stanici. – Čechům tento rok v zahraničí hrozí průjem více, než kdykoli předtím. Může za to nedostatek léků, které průjmové onemocnění léčí. Tak snad se z toho Češi ne*******. (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 2.7.2018 v 12:02 | Odpovědět

    Vyhostit vyhostit? To se jim nemusi podarit podarit.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*