Nejnovější

Hrad, drak, princezna a politik

Drak drží princeznu uvězněnou v hradu, přijede chrabrý rytíř, draka porazí a princeznu si vezme za ženu. Nenabízíme však analýzu vlivu patriarchátu či šovinismu na klasické pohádky. Nabízíme vtip. A protože nic lepšího neumíme, opět krademe staré nápady.

Schéma drak-princezna-rytíř-hrad ve svém už legendárním článku použila Necyklopedie, ovšem místo rytíře do schématu dosadila různý typ metalisty. Protože jsme političtí všeználci, toto schéma jsme aplikovali na různé politické osobnosti, jak z tuzemské, tak zahraniční scény. Tak tedy, jak by tento příběh dopadl, kdyby přijeli různí političtí činitelé?

Andrej Babiš

Andrej dojede k hradu autobusem s polovinou hnutí ANO. Drakovi vysvětlí, že za stav země může on, hrad koupí přes dceřinou společnost a doveze tam další zvířátka, pak na něj bude pobírat dotace. Do hradu se přestěhuje Monika, princeznu Andrej vykopne a udělá z ní ministryni obrany.

Ivan Bartoš

Přijede s partou kamarádů a akordeonem, draka zhulí, vyřídí s ním portál pro komunikaci s rytíři eDrak a do hradu nainstalují vysokorychlostní internet. S drakem a princeznou pak hrajou Magic The Gathering.

Bohuslav Sobotka

Bohuslav se pokusí na draka zapůsobit slušně a diplomaticky, počínaje slovy “Dér frends” a nabídnutím koalice. Drak ho během pěti vteřin spálí na popel. Smutný příběh.

Miloš Zeman

Miloš z nostalgie přijede autobusem a drakovi důrazně vysvětlí, že je to negramotný chudáček a imbecil. Drak propadne depresím a spáchá sebevraždu. Zeman následně princezně vyrabuje minibar a jako kompenzaci jí tam nechá Ivanu. Nakonec brnkne Putinovi, že mise je splněna.

Miroslav Kalousek

Přijede, draka ožere a zmizí i s princeznou. Drak se ráno probere a v zoufalství zjistí, že se k němu nastěhovala Nečasova vláda.

Tomio Okamura

Tomio před hradem uspořádá demonstraci, draka označí za parazita a nájezdníka, co nám přijel znásilnit kromě princezny taky kulturu. Rozzuřený dav draka ukamenuje, ovšem pokus o záchranu princezny skončí jejím skokem z okna. Okamura jen pokrčí rameny a jde s Nejedlým debatovat o sushi.

Petr Dolínek

Přijede, nechá zbourat hrad a odjede. Draka ani princezny si nevšímá.

Jan Farský

Přijede, začne si s drakem povídat a dá mu komplexní přednášku o stavu české politiky. Drak se znuděně zvedne a jde chlastat za Kalouskem. Farský pokračuje k princezně a dá přednášku i jí, ona bohužel usne. Když se probudí, po Farském ani stopy.

Jiří Drahoš

Přiletí jako vrtulník, prohodí pár slov s drakem i princeznou a snaží se je neurazit. Občas z něj vypadne nějaká nadávka na draka, která nedává smysl. Je možné, že se stále pohybuje v okolí hradu a smutně na něj kouká.

Karla Šlechtová

Na draka použije červené tlačítko a odvede si princeznu.

Václav Klaus ml.

Klaus přijede a dá drakovi přednášku o českém školství a Evropské unii. Draka popadne záchvat vzteku a začne demolovat hrad, čímž nechtíc zabije princeznu. Další nebohá oběť bruselských úředníků.

Václav Klaus st.

Klaus přiletí letadlem, drakovi zabaví snowboard i kolo a dá mu cyklus ekonomických přednášek o tom, že bydlet v hradu je levicová záležitost. Zmateného draka nechá být a jde za princeznou, které přenechá kompletní sérii svých knih. Princezna tak má podpal do krbu na další týden.

Karel Schwarzenberg

Přijede a začne konverzovat s drakem v pěti jazycích. Bohužel po pěti minutách usne a drak má snadnou večeři.

Ivo Valenta

Ivo přijede, vyhlásí hrad součástí Slovácka a začne sypat peníze do kulturních akcí. Princezna ze všeho toho vína propadne alkoholismu a matům a drak začne psát pro Parlamentní listy.

Dominik Feri

Dominik přijede, s princeznou a drakem pokecá, udělá si selfie a pak odjede s tím, že se musí učit na zkoušky.

Vojtěch Filip

Filip přijede, draka přinutí vystoupit z EU a NATO a začne mu dávat lekce dějepisu 20. století v českých zemích, které drak nestihl probrat ve škole. Po několika dnech drak ochotně souhlasí se zestátněním hradu, stane se předsedou JZD a princezna skončí v uranovém dole.

Robert Fico

Fico přijede v doprovodu několika pánů v kloboucích a dlouhých kabátech a drakovi oznámí, že si princeznu odvede za několik milionů v neoznačených bankovkách. Drak zaslechne italský přízvuk jeho doprovodu a raději souhlasí. Princezna poté nastoupí k pánům do auta a od té doby je nezvěstná.

Donald Trump

Donald přiletí letadlem, mezi draka a hrad postaví zeď. Je velice překvapen, když zjistí, že drak umí létat. Vše naštěstí vyřeší čepice s nápisem “Make Dragons Great Again”. Princeznu si za pár milionů odvede a v hradu nechá Melanii.

Kim Čong-un

Mezi sebou a dračím hradem vytvoří demilitarizovanou zónu a začne vyřvávat, že brzo na hrad odpálí jadernou bombu. Drak a princezna nechápou.

Vladimír Putin

Do hradu vnikne jednotka neoznačených vojáků, budovu obsadí, draka zastřelí a princeznu zatknou, což Putin označí za shodu náhod a možnou provokaci západu. Když se ozve Velká Británie, prohodí Putin, že Česko má taky vojáky.

Angela Merkelová

Přijede a po dlouhých vyjednáváních si s sebou odveze princeznu i draka. Toho draka bude ale vesničanům vysvětlovat jen těžko. Nakonec bude přesvědčovat i okolní vesnice, aby příště taky vzaly draka.

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.
  1. Petr Kaminsky | 7.5.2018 v 20:11 | Odpovědět

    Jaroslav Foldyna – drakovi da jazyk do krku, princeznu povozi na motorce a pak si ho odvezou Nocni vlci. Jiri Paroubek – drakovi da lekci jogy, princeznu zachrani z klinicke smrti a stane se pristim prezidentem CR,

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*