Nejnovější

Přehled týdne 26.1. – 2.2. 2020

Pondělí: Trumpův obhájce Ken Starr přirovnává ústavní žalobu vůči prezidentovi k občanské válce. Ach ano, zcela legální proces odvolání nezpůsobilého prezidenta je srovnatelný se sporem o to, zda si černý muž zaslouží hlas. – Turecká vláda chce předložit zákon, podle kterého by za znásilnění nezletilých nehrozily tresty, pokud si násilník svoji oběť vezme za ženu. Moment, nemá být náhodou znásilnění trestáno? Tohle zní spíš jako odměna. – Islámský stát je zpět! Ale jeho velký návrat už není tak zajímavý. Stejně jako všechny místní teroristické organizace chce vyhladit Židy. Kam se poděla originalita? – Německý obchod prodával pivo s názvem Deutches Reichbräu, tedy Německý Říšský pivovar. Ano, je to přesně ta Říše, kterou myslíte. I Německo má svého Kefírera. (JL)

Úterý: Po fiasku s eshopem na dálniční známky vláda odsouhlasila přísnější postup při schvalování IT zakázek. To jako že už celkovou částku nebude tahat papoušek z klobouku? Taky musí pokazit zábavu… – Čeští studenti odletí z Wu-chanu francouzským speciálem s mezipřistáním ve Francii. Čili případní nakažení do Česka nedoputují? Klasika. “Ať se o to postará někdo jiný”. – Donald Trump navrhl mírové řešení pro Blízký východ: vytvoření samostatného palestinského státu po boku Izraele. To bude podobné mírové řešení jako když manželce rudé vzteky řeknete, že přehání. – Pentagon opět zvýšil počet mrtvých vojáků po íránském útoku na iráckou základnu. Ono to trvá, než se ty kousky spojí do jednoho těla k identifikaci. (MrK)

Středa: Senátor Zdeněk Hraba (STAN) na svém webu navrhl změnit legislativu o posílení práv občanů. Chce, aby se lidé mohli efektivněji bránit proti zločincům v jejich vlastních obydlích, tedy aby se češi mohli doma bránit zbraní. Souhlasíte? – Na Slovensku začalo soudní líčení s šéfem krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Marianem Kotlebou. Ten je obžalován kvůli šekům s extremistickou symbolikou. LSNS je přitom měsíc před parlamentními volbami druhou nejpopulárnější v zemi. Slováci se prostě od fašounů nemůžou odtrhnout. – V Rusku sestavují spešl komisi, která bude jednat o novém názvu ruského prezidenta. Zatím panuje návrh na oslovení Vrchní Vládce. Proč ne rovnou Pán Světa, nebo Vesmírný Titán. Vypadá to, že Putinův kult osobnosti začíná nabírat pořádně na obrátkách. (VK)

Memes pokračují. Zdroj

Čtvrtek: Dobrodružství koronaviru pokračují. Ministerstvo zahraničí pozastavilo vydávání víz pro čínské občany, Rusové oznámili, že uzavřou Rusko-Čínské hranice a Italské úřady zakázaly vylodění pasažérům výletní lodě. Donald Trump musí být smutný, že malý virus je v boji proti otevřeným hranicím mnohem úspěšnější než on. – Po Jolandě, Kuberovi a Terry Jonesovi zemřel i bývalý ministr obrany, velvyslanec, disident a novinář Luboš Dobrovský. Skoro to působí, jako kdyby si smrtka vzala na vánoční dárky tučný úvěr a teď musí dělat v práci přesčasy. – Muž s nožem se snažil proniknout do sněmovny, ovšem byl zadržen dřív, než stihl udělat cokoliv, co by stálo za glosu. (Ogo)

Pátek: Česko zachvátila rozsáhlá epidemie chřipky. Hezký pokus, ale média už mají na hraní koronavirus. – Andrej Babiš uvedl, že Miloš Zeman nemá problém s Karlem Havlíčkem (ANO) v ministerské dvojroli. Hej, “v tu chvíli nevnímal a neodpověděl” neznamená, že s tím “nemá problém”! – Experti doporučují japonské vládě, aby kontaminovanou vodu z Fukušimy vypustili do oceánu. Ono tam je asi plastovému odpadu smutno. – A je to, brexit je definitivně za námi. Děkujeme za sledování, druhý díl snad nebude. (MrK)

Víkend: Česká republika podle Babiše nemůže Číně pomoci humanitárními zásobami, sami prý máme málo. Škoda, že nejde komodifikovat rady z českých sociálních sítí, těch je vždy přebytek. – Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) chce řešit problematiku nedostatečné školní docházky odebíráním dávek rodičům záškoláků. Skvělý, stát opravdu ví, jak lidi motivovat k produkci dalších goblinů. – Švédsko znovu navrhlo Gretu Thunberg na Nobelovu cenu za mír. Vskutku, buďto člověk zemře jako hrdina, nebo se dožije toho, že se z něj stane meme. – Čína má další problém, v centrální oblasti se objevila ptačí chřipka. Tak jo, vtip skončil, už dost! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*