Nejnovější

Výtažky z deníčku Donalda Trumpa – první měsíc dovolené v Bílém domě

zdroj:http://ei.marketwatch.com

Alternativní přehled prvního měsíce vládnutí nejslavnějšího tupé na světě.

20. leden – Začněme dnem, který se do kamene historie zapíše černým dlátem jako „den, kdy se rapidně zvýšila poptávka po protiatomových krytech“, tedy 20. lednem 2017. Samotný inaugurační proces nám poskytne spoustu zdravě nakažlivého materiálu, do kterého se redakce Houpacího Osla ráda zakousne a předvede vám výtah toho „nejdůležitějšího“, co dešťový den dal. Na jedné straně tu máme jeden z největších protestů za poslední roky, na straně druhé jeden z nejmenších inauguračních davů, který museli CIA Donaldovi vyphotoshopovat na Twitteru, aby mohl večer klidně spát. Fox tvrdí, že byl krásný slunečný den, fotky tvrdí, že pláštěnky a deštníky jsou nový módní doplněk Američanů. O tom, jak se prezidentovi poradci k tomuto pamětihodnému dni vyjádřili, jsme už psali. To je inaugurační den prezidenta USA. Den, kam se jednou vrátí Marty McFly, aby zastavil apokalypsu.

21. leden – Analytici věří, že protestní dav, který pochodoval sobotní Severní Amerikou, je největší v historii USA. Protestanti se sešli na známých veřejných místech New Yorku, Chicaga, Washingtonu, Los Angeles, Denveru. Dokonce i v Berlíně, Londýně a u protinožců v Sydney. Svůj nesouhlas projevili i turisté na výletní lodi na Antarktidě. Na přiložené fotce si můžete všimnout i protestujících lachtanů.

zdroj:http://www.mirror.co.uk/

26. leden – Trump podepsal výkonné nařízení, kde se zavazuje k postavení hraniční zdi mezi Mexikem a USA. Asi nemusíme říkat, že všichni reagovali s nadšením, ovacemi a květinami. Hlavně CNN. Donald také vyhlásil den, kdy se oficiálně stal prezidentem „Národním dnem vlastenecké oddanosti“ (National Day of Patriotic Devotion). Na tento slavný den už nikdy nezapomeneme. Stejně jako nezapomeneme na 2. červenec.

27. leden – Mexický prezident Enrique Peña Nieto ruší po žhavé twitterové přestřelce svou návštěvu ve Washingtonu. Donald chtěl, aby Mexičané pohraniční zeď zaplatili, Nieto odpověděl, že mu nepošle slíbené sombrero k narozeninám. Došlo k drastické výměně emotikonů a k vyhoštění diplomatů z obou zemí.

28. leden A je to tady. Další výkonné nařízení, tentokrát napadající muslimskou menšinu v USA. Trump opět dokázal, že může být kámoš snad už jen s šikanou proslaveným hejskem v Kremlu, a ukázal prostředníček sedmi vybraným zemím, ze kterých prý pocházeli teroristé zodpovědní za masakr v San Bernardinu a za letecké útoky z 11. září 2001. Toto řekl Donald v programu ABC News. Alternativní fakt: ani jeden útočník zodpovědný za zmíněná neštěstí nepocházel z některé ze zemí na černé listině.

29. leden – Nařízení z předchozího dne vyvolalo další vlnu obrovských protestů, tentokrát na letištích po celém území USA. Když se lidé vykašlou na svá ztracená zavazadla, opožděné lety, odpudivé toalety, plačící děti, chytnou se za ruce a projevují náznaky solidarity, je něco hodně špatně!

Po necelých deseti dnech Trumpova prezidentství jsme zestárli o deset let, já se stal alkoholikem, přišel jsem o práci, ženu, děti a sebeúctu. Nezrušil jsem ale internetové připojení, tak Donalda Trumpa sleduju i nadále.

1. únor – Donald vyhrožuje Mexiku, že na jih pošle vlastní vojáky, aby zakročili v dlouholetém a kontroverzním konfliktu mezi mexickou vládou a drogovými kartely. Ten samý den zavolal Donald australskému premiérovi Malcolmu Turnbullovi. V dlouhém telefonátu se dohadovali o problémech imigrace. Americký prezident ale znenadání hovor ukončil se slovy, že šlo o nejhorší telefonát, který ten den musel absolvovat. Mezi dalšími šťastlivci, čekající na upozornění svého prezidentského Tinderu byl i Vladimir Putin.

zdroj: bordepanda.com

2. únor – Věrná poradkyně prezidenta Kellyanne Conway v několika televizních i novinových rozhovorech zmiňuje neštěstí teroristického útoku v Bowling Green. Samotná Conwayová řekla, že o tomto masakru málo lidí ví, protože se o něm v médiích nemluvilo. Že si na zmíněný masakr nepamatujete? Nemusíte se stydět, jde totiž o ten samý den, kdy do země narazil zatím největší meteorit od vyhynutí dinosaurů. Navrhuji všem vesmírným tělesům okamžitě zrušit veškerá cestovní víza!

zdroj: https://imgflip.com

3. únor – Federální soudce zamítá platnost tzv. „muslim banu“…dočasně. Donald na sebe nenechal dlouho čekat a zaplavil svůj twitterový účet konstruktivní kritikou, jako vždy. Jeden z jeho tweetů: „Ten soudce otevírá naši zemi potencionálním teroristům a i ostatním, kteří nemají u srdce náš vlastní prospěch. Zlí lidé jsou velmi rádi.“ Poslední větu napsal sám Trump.

5. únor – Donald Trump v rozhovoru pro televizi Fox News opět deklaruje, že více než 3 miliony lidí v USA volilo nelegálně. Celá vládní administrativa samozřejmě žádná aplikovatelná data nemá. Donald ale říká, že za ním přišlo hodně lidí, kteří mu tvrdí, že má pravdu. Myslím si, že při Bowling Green masakru zemřelo minimálně 3 miliony lidí, kteří jsou stále registrováni jako voliči ve Spojených státech. A samozřejmě volili opoziční demokratku. Styď se, Ameriko, zombie jde po mozku, ne po volebním lístku.

6. únor – New York Times popisují denní rutiny prezidenta USA. „Pokud se Mr. Trump nedívá na televizi ve svém županu, tak se někdy vydá prozkoumat neznámá zákoutí svého nového domova (Bílý dům).“ Tato zpráva Donalda tak rozhořčila, že nařídil svému poradci pro tisk, Seanu Spicerovi, aby se vyjádřil. Když se ho novináři zeptali, jaká část zprávy New York Times je nepravdivá, Sean Spicer s klidem ve tváři odpověděl, že pan prezident rozhodně nemá žádný župan.

zdroj:http://www.dailymail.co.uk/

9. únor – Boj o zavedení, či odmítnutí zákazu cestovních práv muslimů pokračuje. Mezitím se prezident vyjadřuje k tématu kriminality v USA. „Počet vražd v naší zemi je za posledních 47 let na nejvyšší úrovni. Věděli jste to? Vždycky jsem to řekl v nějakém projevu a všichni byli překvapení. Protože tisk o tom nepojednává tak, jak tomu opravdu je. Není to v jejich zájmu.“ Pravda je ale taková, že počet vražd ve Spojených státech amerických drasticky klesl a aktuální měřítko je velmi blízko číslu z roku 2014, kdy bylo na území USA spácháno vražd nejméně. Je celkem jednoduché někoho překvapit, když si vlastně vymyslíte úplnou blbost.

10. únor – Prezident Donald Trump se setkal na tiskové konferenci s japonským premiérem Shinzo Abeem. Ve svém klubu Mar-a-Lago, kde se s premiérem setkali po tiskovce, se Trump předvedl v tom nejlepším světle. CNN: „Trump se neovládl a zaskočil několik lidí, když si zaskočil na cizí svatební hostinu. Trump se nechal vyfotit s nevěstou a jejími družičkami…Poté si přivlastnil mikrofon“: „Řekl jsem japonskému premiérovi: No tak, Shinzo, zastavíme se tam a všechny pozdravíme. Jsou to drazí členové tohoto klubu, zaplatili mi jmění.“

11. únor Poradce pro národní bezpečnost Michael Flynn bez jakéhokoli svolení komunikoval s moskevským velvyslancem a projednával s ním zrušení sankcí, které jsou na Rusko uvaleny. Samotný Flynn si prý nepamatuje, jestli k těmto rozhovorům vůbec došlo. Flynn později na svou funkci rezignoval. Stal se tak po 24 dnech nejkratší dobu působícím poradcem v této funkci. Průměr je 2,6 let.

16. únor – Na své první sólové tiskové konferenci jako prezident, Trump vyzdvihoval své úspěchy, vychvaloval uplynulé čtyři týdny v Bílém domě a označil je za nejproduktivnější v historii.

19. únor – Švédsko se v neděli ráno probudilo do krásného dne, ale s důležitou otázkou: Co se stalo včera večer? Na shromáždění v sobotu, Donald Trump obhájil zákaz cestování pro uprchlíky ze sedmi muslimských zemí s těmito slovy: „Když se podíváte na to, co se děje v Německu. Když se podíváte na to, co se dělo v noci ve Švédsku,“ řekl. “Švédsko. Kdo by tomu uvěřil? Švédsko.“ Švédský ministr zahraničí rychle usedl ke svému twitterovému účtu a požádal Američany o vysvětlení. V pátek večer se totiž ve Švédsku nic tak nehorázného nestalo. Bílý dům nakonec oznámil, že prezident poukazoval na zvyšující se kriminalitu ve Švédsku. O tomto problému se dozvěděl právě v pátek večer ze segmentu zpráv stanice Fox News. Incident, stejně jako většina předchozích, se stal terčem posměchů lidí z celého světa.

zdroj:www.bustle.com

Autor: Ladislav Matoušek

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*