Nejnovější

Přehled týdne 3.–9. 4. 2017

Pondělí: Turecký prezident Erdogan, demokrat srdcem i duší, opětovně přirovnal Evropany k nacistům a fašistům. – Starostové měst a obcí v okolí Brna se pohoršují nad nově vydaným průvodcem To je Brno. Těžko říct, co je víc k smíchu. Jestli vtipné pasáže z knihy, nebo nabubřelost zdejších úředníků. – Nový vítr do Sněmovny chce přinést Hayato Okamura na kandidátce lidovců. Co na to Jirka Čunek? – „Slibuji, že nebudu pít.“ Ne, na koncerty Rybiček 48 nechodíme. Takhle zní sebemrskačství v přímém přenosu před Okresním soudem v Karviné, které předvedl obviněný z vraždy. – Jan Šubert končí na postu tiskového mluvčího BIS. Na jeho místo nastupuje Ladislav Šticha. Loučíme se a se zamáčknutou slzou v oku posíláme květiny. (MS)

Úterý: Moc retuše, kritizují lidí oficiální portrét první dámy USA Trumpové. Viděli oficiální portrét Miloše Zemana? – V Petrohradě útočil kuchař sushi, bombu vyrobil z hasicího přístroje. Suši mafie je nebezpečnější než pizza mafie. – V Idlíbu zabíjel toxický plyn, tvrdí pozorovatelé. Zemřelo sto lidí. Kolik si ještě musí v Sýrii vytrpět? – Williamsová: Svlékla jsem se do plavek, abych ženám dodala sebevědomí. Osvalená, bohatá, úspěšná sportovkyně…moje sebevědomí je na bodu mrazu. Díky. – Je to správná cesta, hájí neurvalého průvodce Brnem šéfka infocentra. Brno se ale nesmí divit, že ho už nikdo nebude mít rád. (AB)

Středa: Uznat terapeuty a specialisty tradiční čínské medicíny v zákoně? Lékaři protestují. To nechápu, co jim může vadit? Tygří kosti, rohy nosorožce nebo sušení mořští koníci? – Sobotka se snaží odvrátit stávku řidičů autobusu a slibuje 420 milionů. Babiš tvrdí, že je to nesmysl, že proč by měli daňoví poplatníci platit soukromým firmám. Asi je třeba, aby autobusové firmy přešly pod Agrofert. – Ministerstvo zahraničí bude řešit britský soudní proces, který osvobodil podezřelé z vraždy českého podnikatele v Londýně. Britové si beztak budou říkat co za vidláky se jim fušuje do justice. Teda, hned potom, co nás najdou na mapě a zjistí, že nejsme Polsko. – KLDR odpálila obřího plyšového jednorožce naplněného cukrovím. No tak ne, odpálili další balistickou střelu, ale když to už nikoho nepřekvapí. – Německo zneplatní sňatky nezletilých. Vidíte to, další projev islamiza- … tak moment. (MK)

Čtvrtek: Z armádního skladu na Slovensku se ztratily granáty. Co už, to se občas tak stane a metro tam stejně žádné nemají. – Ano, v Sýrii byly použity chemické zbraně. Západ a Turecko obviňují Asada, Rusko a Damašek tvrdí, že chemikálie unikly z rozbombardovaných skladišť od povstalců. Presumpce neviny tady nefunguje, všichni totiž ví, že to byl prostě ten druhý. – Parlamentní volby budou v poslední možný termín 20. a 21. října. Nechť při nás stojí Bůh na strastiplné cestě skrz hromady žvástů a nesplnitelných slibů. – Zeman přemýšlí o milosti pro Kajínka. To je kampaň, nefalšovaná prezidentská kampaň! – Babiš chyboval ve svém majetkovém přiznání. Dobrý ministr financí by měl mít pouze dvě možnosti: nechybovat v číslech nebo chybovat tak, aby se na to nepřišlo. (JŽ)

Pátek: Indická dívka žila v lese mezi opicemi. Chodila po čtyřech a jedla ze země. Mauglí bez pindíka. Konečně je literatura genderově korektní. – Sexuologa Weisse obvinili za dopravní nehodu. Hrozí mu šest let v chládku. A kdo nám teď bude vysvětlovat, proč má půlka národa poruchy erekce? Budou živé vstupy z cely? Co na to Uzel? Samé otázky. – Donald Trump potrestal Asada za chemický útok. Američané odpálili desítky tomahawků na letiště syrských vládních sil. Takový small Little Big Horn. – Miloš Zeman, muž který rád všechno říká bez obalu, se vyhýbá jasným komentářům k dění v Sýrii po americkém útoku. Inu, to je tak, když lezeš do zadku velkým klukům, kteří se nakonec rozhodnou, že si daj do držky. – Starosta Prahy 6 dal rozhovor do Playboye. Obec za to vyplázla 50 tisíc. Lepší, než to cpát Valentovým listům, imho. (JM)

Sobota: ČSSD si udělala jasno v předvolební kampani pro nadcházející volby: Prioritní skupiny jsou zaměstnanci, rodiny s dětmi a senioři, Babiše řešit prý nebudou. Dokud ale Bohuslav Sobotka nevytáhne svoje “jistoty”, nebude to ono. – Tomio Okamura je stále přesvědčen, že vláda přijímáním imigrantů ohrožuje bezpečnost občanů ČR. Že ta hrstka lidí stejně co nevidět odchází jinam, to už ho asi nebere. – Andrej Babiš by chtěl volby dříve, minimálně o dva týdny. Asi si představil, kolik reportáží stihnou za tu dobu natočit Reportéři ČT. – Uruguay uzákoní prodej marihuany pro rekreační účely. Už ten západ budeme muset dohánět v širším měřítku. – Norská policie našla a odpálila v centru Osla bombu. Zaručené fake news, u nás se žádné bomby nevedou a něčeho takového bychom si určitě všimli! – Síť podvodníků z Indie vylákala po telefonu miliony dolarů ze spousty Američanů. Můžeme být klidní, že u nás by se to nestalo. Podvodníkům by nestačil tarif na pokrytí nákladů. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*