Nejnovější

Přehled týdne 27.6.-3.7. : Zapište si 13. ledna, neobjednávejte si včely a hlavně držte palce u předsednictví ČR!

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Raketa trefila na Ukrajině plné obchodní centrum. Akce 1+1 zdarma, o kterou nikdo nestál. –⁠ Předseda Senátu vyhlásil prezidentské volby na 13. ledna 2023. Zrovna to vychází na pátek. No to potěš, zvlášť když vidíme jací kandidáti jsou (nebo zatím nejsou) ve hře. Navíc ten z nich, který si vytáhne “startovací” číslo trojku dostává docela výhodu. –⁠ Rusko je v platební neschopnosti. Ne že by nechtělo platit, ale západní instituce nemohou kvůli sankcím peníze přijmout. Hlava XXII. (KL)

Úterý: Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček (to je ten rasista) odebral své zástupkyni Monice Šimůnkové všechny agendy. A proč? Kvůli lidským a manažerským komplikacím. Co to reálně znamená? Chtěla chránit lidská práva. – Prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová vysvětlila, že banky jsou připravené podniknout kroky na pomoc lidem postiženým inflací. Ale jestli to udělají, to už je ve hvězdách. – K měsíci míří nová sonda a testuje dráhu pro budoucí stanici Gateway. Díky ní by mělo být možné dostat člověka na měsíc. Tak snad tam bude nižší inflace. – Možná by bylo vhodné koupit si letenku, vzhledem k minimální snaze státu bojovat s klimatickou krizí. Tepla bude přibývat a stromů ubývat. (AK)

Středa: To si jako někdo objednal včely? No i kdyby jo, tak by stejně stihly 3x umřít, než by je k vám Česká pošta dopravila. Každopádně na poště v Pardubicích z několika balíků létaly včely. Hasiči k tomuto případu s nadsázkou napsali: “Dnes podáte, zítra vás necháme popíchat”. Já bych jim to lehce poupravila.. Můžete hádat jak. – Zpěvák Robert Kelly půjde sedět. Za sexuální zneužívání žen i nezletilých. V cele si může zazpívat svůj hit I believe I can fly a zkusit uvěřit, že se fakt vznese a přes mříže odletí. – Miloš Zeman toho ve středu zvládl hodně! Jmenoval nového ministra školství Vladimíra Balaše a také dal podnět ministru spravedlnosti Blažkovi. Prý by byl rád, kdyby se někdo podíval na to, jestli tu nebyl loni na podzim nějaký pokus o sabotáž. Miloš má na mysli asi tu dobu, kdy nikdo nevěděl, jestli je naživu a všichni se to snažili zjistit a případně zařídit, aby pravomoci prezidenta vykonával někdo, kdo naživu je. (MK)

Čtvrtek: Poslední červnový den a Polsko má dostavěno! Zeď na hranicích s Běloruskem byla ve výstavbě už vloni kvůli migrantům z Polska, které tak trochu naschvál Lukašenko posílal přes Polsko. Aby zničil tu Evropu, která je celá proti němu! 187 kilometrů dlouhý plot s žiletkovým drátem bude doplněn i elektronickými a monitorovacími systémy. Hold ty trendy se vždycky vrací. -Poslední červnový den a kroupy jako vejce! Letní bouřky nejvíce zasáhly na jihu Čech a na Moravském Berouně v Olomouci, kde jim napadaly kroupy o velikosti vejce. No snídaně docela natvrdo! – Poslední červnový den a vysvědčení! Ne že by to někoho z nás hypochondrových studentů stavělo na nohy. Jen jestli máte mladší sourozence, tak teď už se jich nezbavíte. (TL)

Pátek: Poté, co se Rusové stáhli z Hadího ostrova v Černém moři, dle vlastních slov z “dobé vůle”(haha), začali ostrov skoro hned ostřelovat kvůli technice, kterou tam zanechali. Vše jde zkrátka podle plánu. – Jednatřicetiletý řidič ujížděl policii po dálnici D1 až do centra Brna, kde se nakonec zasekl v hustém provozu. Brněnská Zvonařka se zkrátka nedá projet za žádných okolností, mluvím z vlastní zkušenosti. – V Litomyšli začalo dlouho očekávané předsednictví ČR. Na zahájení přijela řada evropských komisařů včetně předsedkyně EK Ursuly von der Leyenové. Páteční počasí však nepřálo většině českého území a účastníci museli vytáhnout propagační deštníky. Ale já myslím, že mluvím za všechny, když řeknu: Nemusí pršet, jen když kape. (ŠF)

Víkend: Google odmítá poskytovat data o zahraničních cestách kvůli potratům. Chce tím pomoct ženám, které na legální potrat v USA nemají nárok. Jak velká je to překážka, pro někoho, kdo dokáže odebrat ženám základní lidská práva? – Pražského arcibiskupa Dominiku Duku nahradil Jan Graubner. Snad od něj dostanou znásilněné ženy lepší radu, než koupit si houkadlo. – Mše se nezúčastnil Miloš Zeman. Asi byl moc unavený z kritizování vlády na Primě. – Janeček vyráží mezi lidi. Chce aby ho napřed poznali, než mu dají svůj podpis. Možná by mu měl někdo říct, že to pravděpodobně bude mít opačný efekt.

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*