Nejnovější

Přehled týdne: 20. – 26.9. 2021: Ruský čaj, nabíječky do mobilu a anarchie nebo monarchie?

Pondělí: I na makaky na ostrově Bali doléhají protikoronavirová opatření. Nikdo tam totiž nejezdí a tak musí opice krást jídlo a brýle a peněženky a čepice místním. Pomyslel někdo z vás na to, jak všechny tyhle zákazy zasáhnou opičí zloděje? Co? Sobci! – Vláda navrhuje zmrazení platů politiků… tři dny před volbami. To by byl tak nádherný prostředníček budoucím politikům, že to nemůžu než obdivovat. – A když mluvíme o volbách, ukázalo se, že ruské parlamentní volby byly tak trošku lehounce nenápadně postrčené ku prospěchu vládnoucí strany Jednotné Rusko. Ale vážně, je to doopravdy překvapení? – Seznam Zprávy odhalily dodavatele potravin na extra levné trhy SPD. Ukázalo se, že tyhle trhy doopravdy nezásobují drobní zemědělci, kterým by se tamější ceny nijak nevyplatily, ale velké zemědělské firmy, kterým jde o dotace. No jo, nebyla by to férová cena v Česku, kdyby ji neprovázela solidní dávka korupce. A tak si tu žijem. (JL)

Úterý: Čeští vědci vyvinuli nanoobal, který usnadní výrobu vakcín nebo léků na genové bázi. To je sice hezké, což nikdo nepopírá, ale jakmile jde o technologii, která má v názvu DNA nebo RNA, problém je někde jinde. Ale kdo ví, třeba jednou objeví způsob, jak vysvětlit konspiračním teoretikům, že tyto léky z nich neudělají mutanty. – Podle evropského soudu pro lidská práva Rusko nese odpovědnost za otravu Litviněnka. Rusko v reakci na toto vyjádření pozvalo všechny jeho členy na “čaj” se speciální příchutí. Navalnému prý chutnal, tak uvidíme. – Stěhování je málokdy jednoduchá činnost a většina těch, co jsou k ní nuceni, se musí dříve nebo později spolehnout na pomoc stěhováků. To však příliš nemusí trápit firmu CZloko, která se stěhuje z České Třebové do Jihlavy. Ti totiž budou moci velkou část věcí jednoduše naložit na lokomotivy, které vyrábí a přejet s nimi z továrny do továrny. A pak, že velké podniky to v česku nemají jednodušší než občané!¨ (Ogo)

Středa: Mekáč říká stop plastům! Ano, ano, McDonald’s chce ze své nabídky odstranit plastové hračky v Happy Mealu, a nově je dělat z jiných materiálů. Ale co si budem… pořád je zdravější sníst hračku a hrát si s hranolkama… – Možná se na trhu brzy objeví nový nosní sprej proti covidu. A bude z protilátek získaných z lamy prosím pěkně. Lama, na které tento pokus vědci zkoušeli se jmenuje Fifi. Takže až budete mít v zimě covidovou rýmičku, žádný Olynth, ale Fifi! – Lékaři Zemana po devíti dnech v nemocnici opět vzkřísili a propustili ho. Vydrží mu jeho lektvar nesmrtelnosti aspoň do voleb? (MK)

Čtvrtek: Čína slibuje konec financování výstavby uhelných elektráren v zámoří. Již dříve k tomuto kroku letos přistoupila Jižní Korea a Japonsko. Společně tyto země stojí za 95 procenty financovaných uhelných elektráren v zahraničí, což by mohlo konečně vést k naplnění Pařížské dohody o snižování emisi uhlíku. Hlavní ale je, aby Čína pokračovala se snižováním zejména u sebe. – Jednotné nabíječky v celé Evropské unii. Evropská komise představila návrh, podle kterého by všichni výrobci měli používat pouze USB-C koncovky nabíjecích kabelů. Mělo by to tak snížit zbytečné množství elektrického odpadu. Možná to tak ulehčí život zákazníkům, nikoli však výrobcům. Například Apple má svůj vlastní typ koncovky a dopad by to mělo pro firmu celosvětový. Nakonec se teď inovativní iphony možná stanou starou legendou jako Nokia 3310. – Flákance létají i v Kanadě. Tamní sestřička schytala ránu do obličeje od muže, jehož manželku očkovala bez jeho povolení. Udeřil ji opakovaně, a to stále ani není jasné, zda se jeho žena v dané lékárně opravdu proti covidu očkovala. Kanadského flákance stále hledá tamní policie. (TL)

Pátek: Případ ohledně sexuálního násilí bývalého poslance Dominika Feriho se posunul. Ve vyšetřování se vyměnil žalobce i vyšetřovatel. Momentálně se soustředí na dění v jeho bytě, kde se měl Feri pokusit zneužít několik žen. Nezapomeňte mrknout i do sklepa. – Na Pražském hradě se v noci objevil nápis. Přestože se nejprve spekulovalo o jeho znění “Anarchie”, vyšlo najevo, že to bylo pouze “Monarchie”. Domnívám se však, že trefnější by bylo připomenout, stejně jako to dělá prezident republiky, minulost nápisem “Pornografie”. – Slavnostně se otevřel podchod za 220 milionů korun z pražského hlavního nádraží na Žižkov a železniční stanici Praha-zahradní město. Přítomni byli samozřejmě nejvyšší politici, kteří neopomněli připomenout, že “my to otevřeli”. Z velké většiny z evropských peněz. Děkujeme. A ještě cynická poznámka Jindřicha Šídla: “V zemi, kde cesta vlakem mezi dvěma největšími městy vzdálenými od sebe 200 km trvá tři hodiny, se před volbami za účasti nejvyšších stranických a vládních představitelů slavnostně otevírá podchod pod Hlavním nádražím…” (Lab)

Víkend:Sestra Kim čong-una vzkázala světu, že je KLDR ochotna konečně ukončit Korejskou válku, ovšem pouze za podmínky, že Jižní Korea zanechá své nepřátelské politiky. Aha, takže to nebude nikdy. – Tuto sobotu se v Praze objevil Evropský vlak, v němž rokoval superministr Karel Havlíček se svými evropskými protějšky o budoucnosti železnice. Na tom by nebylo nic zajímavého, kdyby ovšem ten stejný den nenavštívil ještě pouť na Mělníku a nestal se rybářem. Kampaň ANOfertu nabrala vskutku ďábelské tempo. – Marek Ztracený je proslulý svými parádními koncerty. Bohužel na tom posledním šlápl tak nějak do prázdna a přivodil si otřes mozku. Naštěstí nebyl až tak ztracenej a dokázal koncert dozpívat. Asi si na nějakej taky zajdu, bo ten chlap je snad nesmrtelnej. – Poslední bitva vzplála. Asi tak by se dal okomentovat volební klib Honzy Hamáčka, co se v baloňáku prochází zdevastovanou Prahou a říká, že jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě. Nakonec vytáhne červenej svetr a jde vyvenčit psa. Tak končí příběh hrobníka sociální demokracie, co se zaprodal všem, kteří ho stáhli ke dnu. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*