Nejnovější

Přehled týdne: 27.9. – 3.10. 2021: Divoká prasata, divoké Polsko a divoký pátek

Pondělí: Německé volby vyhráli sociální demokraté, čímž sesadili Angelu Merkelovou. To znamená, že teď už zbývá jenom královna Alžběta a Putin. Tak schválně, kdo vydrží dýl. – Čeští a polští jeskyňáři spustí do Hranické propasti dalšího robota v naději, že se dostane hlouběji než ten předchozí. Já nevím, jestli to je dobrý nápad. Vážně nestojím o zjištění, že hluboko v té propasti spí nějaký starý zapomenutý bůh nebo tak něco. Radši nevědět, co tam dole je. – Římané mají problém s divočáky, kteří jim lezou do města, a to tak moc, že jsou seriózním tématem u voleb. To zní jako zápletka pro další komiks s Asterixem. – Během gastronomického veletrhu v Lyonu na prezidenta Macrona přiletělo vejce doprovázené výkřikem “Ať žije revoluce!” Myslím, že Francouzi mají celkem solidní laťku k přeskočení když přijde na revoluce, ale je fajn vědět, že ten duch tam stále je. (JL)

Úterý: Dnes si připomínáme krásný příběh bratrské lásky, která překonala veškeré neshody a sváry, ať už politické, nebo osobní. Ale ne, teď vážně, jestli nás příběh sv. Václava něco učí, pak to, že během návštěvy příbuzných nemá cenu navštěvovat kostel. Dějiny ukazují, že se to nemusí vyplatit. – Číně se nelíbí vyloučení ze soutěže o stavbu nového bloku Dukovan. Tvrdí přitom, že je potřeba ctít pravidla volného trhu. To by mohlo působit v rozporu s jejich často komunistickou rétorikou, ale to je jen zdání. Autoritářům jde totiž o hlavně o moc samotnou a ideologie je jen zdůvodnění. A proto je ostatně blbý nápad je do tendru na Dukovany pouštět. – Některé vládní organizace uspořádaly den otevřených dveří. To je pochopitelně záslužné, stát by měl být blíže lidu, ale má to i svá rizika. Vládní budovy jsou totiž vysoké a při české historii jeden nikdy neví, kdy někoho napadne uspořádat den otevřených oken. (Ogo)

Středa: Přes 9000 zaměstnanců České pošty stávkuje. Chtějí lepší pracovní podmínky. Možná by se jim i lepších pracovních podmínek dostalo, kdyby doručení balíku netrvalo 2 měsíce, že? Stávka bude trvat do pátku. Zvolili stávku v podobě zpomalení práce. Netušila jsem, že to jde ještě pomaleji. – Pražáci přišli o necelé 2 kila kokainu, které chtěl cizinec propašovat do Česka. Když byl muž náhodně vybrán ke kontrole, drogy u něj sice nenašli, ale stěry z jeho rukou ho prozradily. Na tomografickém vyšetření z něho vytáhli 124 kapslí plných kokainu. 124 kapslí v břiše, chápete to? Šílenost, už ani pašování v břiše není bezpečné, tak pozor! – Ve Švédsku dneškem padají veškerá protikoronavirová opatření. Odteď jsou roušky, rozestupy a další opatření pouze dobrovolná. Vláda tak rozhodla, jelikož je švédská populace téměř z 80% očkovaná. Kéž by tento stav nastal i u nás, ale Češi, no však víte, jsou prostě Češi… (MK)

Čtvrtek Německá policie zadržela nacistickou důchodkyni na útěku. Ano, byla dopadena. Jakožto sekretářka v koncentračním táboře v minulosti podepsala rozsudek smrti tisícům Židů. K soudu se nedostavila, z domova důchodců úprkem odjela taxíkem na stanici metra. V metru se schovávala jen několik hodin, odpoledne byla dopadena a míří do vazby. – Omezený vstup médií na tiskovku Babiše a Orbána novinářské organizace nehodnotí kladně. Ještě aby jo, jednalo se zejména o média kriticky vystupující vůči Babišovi. Důvodem omezení údajně byla nedostatečná kapacita sálu, ovšem to, že tím omezuje právo na informace by pro něj mělo být nepříjemnější (A pár dní před volbami!). – Trend stavíme zeď došel už i k pobaltských státům. Litva a Lotyšsko staví na hranici s Běloruskem plot z ostnatých drátů. U hranic se totiž hromadí uprchlíci, které ostatní státy Evropské unie nechtějí vpustit. Sváží je tam samotná vláda jakožto odvetu za sankce na Lukašenkův režim, což i sám potvrdil. A pak se diví, že ho nikdo nemá rád! (TL)

Pátek: Japonská princezna Mako si bere muže z lidu Keie Komura, s čímž má podstatná část japonské společnosti problém. Prý totiž princezny není hoden, například proto, že nosí culík. Osobně si myslím, že by měl ještě přitvrdit a pořádně zapracovat na samurajské image, ať je tam teprv opravdové haló. – Polští ministři pustili novinářům na tiskové konferenci zoofilní porno, které prý našli v telefonech migrantů. Ono by asi stačilo to jenom říct, ale prý měli pro ukázání dobrý důvod. Cosi cosi politická korektnost cosi cosi. Jasně že to bylo PiS, kdo taky jiný? – Česko a Polsko se stále nemůžou dohodnout ohledně turówského lomu. Že by čas na další spanilou jízdu? – V Turecku se pátralo po ztraceném chlapíkovi, který se nevrátil po chlastačce domů. Pohřešovaný, vidouc velikost pátrací akce, se sám ochotně k hledání připojil a chvíli mu trvalo, než mu došlo, že se hledá právě on. Turecko zní jako zábavná země. (JL)

Víkend: V Rusku dosáhli smutného ,,rekordu” v počtu umřelých na covid. Skoro tisíc duší tam opustilo svět za pouhý jeden den. Je to strašné, ale Rusové vždy přinášeli velké životní oběti. – Ministr Havlíček sice nedávno po otevření D1 tvrdil, že už žádné kolony nebudou, ale stačila jedna nehoda na 66. kilometru a zase to všechno stojí. Co z toho plyne? Nikdy nikomu nic neslibuj, protože ve výsledku se to stejně nevyplní a ty budeš zase za blbce. – Co nového v Afghánistánu? Ale, lidi tam schovávají veškerá umělecká díla, která se zdají být ,,zvrhlá”. Bojí se, že přijde kulturní džihád. Ten regulérní už máme odbytý, tak není divu, že se mohou chystat další. – Na britských univerzitách zavedli kurzy o rasové rovnosti, toleranci sexuálnich a jiných menšin a také environmentální kurzy. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby studenti nemuseli přijmout “osobní vinu” za vzniklá příkoří, která však páchali a páchají zcela cizí lidé. No, tak tam bych teda studovat nechtěl. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*