Nejnovější

Přehled týdne: 2. – 8.8. 2021: Házejte, než to zakážou a rozkaz zněl jasně, tři dávky!

Pondělí: Šéf Poslanecké sněmovny Radek Vondráček prohlásil, že až n to přijde řada, bude hlasovat pro stejnopohlavní manželství. Jak nádherně diplomaticky říct, že neudělám nic, aby se pro to hlasovalo. – Frank-Walter Steinmeier, německý prezident, plánuje na konci sprna navštívit Česko. Asi aby se lidu připomněl, že vůbec existuje. – Rodina islamisty, který v Londýně zemřel po zásahu policie poté, co pobodal dva lidi, si stěžuje, že ho policie vůbec zabít nemusela. No jasně, ale to on ty dva taky bodat nemusel. Důsledky vlastních činů jsou děsná mrcha. – Írán popírá útok na izraelský tanker. Izrael popírá íránské popření. Obě strany chystají zbraně. Relativně klidný den na Blízkém východě. (JL)

Úterý: Zatímco začátek pandemie přinesl návrat delfínů do Benátek, její (doufejme) konec přináší návrat jiného druhu: Do San Franciska se vrací legendární historické tramvaje. A dokonce se v nich dá jezdit, aniž by šlo o týrání zvířat, což je oproti delfínům značné plus. – Do Wu-chanu se vrací koronavirus. A takové návraty jsou vždy hořkosladké, protože radost se shledání se mísí s pocitem, že po všech těch mutacích vrátil někdo úplně jiný a říká si teď Delta. Není se tak čemu divit, když chce Čína otestovat všechny obyvatele města. – Muž, který ukradl holicí potřeby, nedostane původní trest dvou let, přestože se zločin stal za nouzového stavu. Počkat, to už se v Česku jako netrestá chudoba? Vždyť jsem myslel, že systém třikrát a dost (který umožňuje trestat celou rodinu provinilce, když jsou chudí) byl schválen? Kam to jako spějeme? (Ogo)

Středa: Evropská unie, Velká Británie a Spojené státy požadují diplomatický bojkot zimních Olympijských her v Pekingu v reakci na čínské utlačování menšiny Ujgurů. Čína reaguje tím, že by sport neměl být politizovaný a já souhlasím. Stejně tak jako náboženství. – Starostka Kouřimi zemřela po pádu z okna. Prý z toho okna skočila. Asi věděla, že to další období už nevyhraje tak už to stejně nemělo cenu. – WHO varuje před třetí dávkou vakcíny proti covidu. Podle ní je nyní důležité dostat vakcíny do chudších zemí, kde je proočkovanost velice nízká. Zajímalo by mě, co to bude u nás před volbami platné. (VK) 

Čtvrtek: Stop opalovacím krémům v Thajsku. Vláda zde zakázala krémy, které obsahují chemikálie ničící korálové útesy. Podle studie narušují reprodukci korálů a způsobují jejich blednutí. Zato turisté na thajských plážích odteď určitě bledí nezůstanou. – Koblihy došly, přicházejí zmrzliny. Piráti a hnutí ANO v rámci kampaně nabízejí zmrzlinu. Boj mezi nanukem bez uhlíkové stopy a tradiční českou zmrzlinou už je opravdu zoufalý a marketingový tým hnutí Ano si to moc dobře uvědomuji. Lízejte, než to smažou, wtf? – Ve čtvrtek Lionel Messi oznámil konec v Barceloně. Nebo spíš dostal padáka. Na hvězdného útočníka neměla Barcelona dost peněz a tak po 21 let končí. Otázkou zůstává, kdo na něj po korona sezóně vlastně bude mít. (TL)

Pátek: Pivo podraží. Cena ječmene se oproti minulému roku vyhoupla v pivovaru Bernard o 13 proce… A jo, počkat, tady se mluví o opravdovém pivu. – U toho zdražování zůstaneme, energie zdraží víc, než se původně čekalo. To už je to samé, jako když silničáře každý rok v zimě překvapí sníh. – Víte, koho jsme tady už dlouho nezmínili? Navalného! Teda teď je to jeho bratr Oleg, který dostal roční podmínku za účast na protestech za propuštění jeho bratra, o kterém už nikdo neslyšel kdoví jak dlouho. – Meteorologové odhadli rychlost tornáda na Slovensku. Mělo se pohybovat až 200 km za hodinu. Toho bohdá nebude, aby se naše tradiční tornáda někdo pokoušel předehnat! (Lab)

Víkend: Do Ruska, tam vakcín přijde várka obrovská. Do Ruska, tam je vrátí vláda slovenská. – No dobře, tak ještě jednou Rusko: odhalili tam superpřenašeče covidu, co nakazil přes 1500 lidí. Jak je to vůbec možné? Inu, byl to buď průvodčí, nebo prodavač z obchoďáku. – Lízejte, než to zakážou! Už tento podivný název dával tušit, že tato Babišova akce bude jen další taškařicí. Nejdřív pošlapal kříže od chlívkařů, pak rozdal pár zmrzek a nakonec ho zneschopnila tvrdá vaja, stejně jako Jirku Paroubka, kterýho zajímalo jen jedno: dámy a pánové, kdo z vás to má? (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*