Nejnovější

Přehled týdne: 31.8 – 6.9. 2020

Pondělí: Bývalý policista objevila na skládce na Jindřichohradecku nevybuchlé ostré granáty. Musela to být vpravdě… výbušná situace. – V Yellowstoneském národním parku po dlouhé prodlevě opět vytryskl gejzír Obryně. Už jsme se začali bát. Kdyby měly vedle ledovců mizet i gejzíry, to by se dětem špatně vysvětlovalo, proč nic neděláme. – V Drážďanech demonstrovali odpůrci islámu z hnutí Vlastenečtí Evropané. Evropané a ne jenom Němci? To už i rasisté začínají být inkluzivní? – Ústecká soudkyně Markéta Lehká přišla o soudcovský talár kvůli řízení pod vlivem. Dalo by se říct, že v tu chvíli… nebyla soudná! (JL)

Úterý: Spolu se školním rokem dnes začala i platnost nových celoplošných opatření a opět se musí nosit roušky. Pokud vás zajímá kde a kdy, sledujte Feriho instagram, my ostatní v tom máme zmatek. – Miloš Vystrčil měl projev v Tchaj-wanském senátu. Během něj vystrčil na čínské komunisty metaforický prostředníček a nám všem připomenul, jaké to je, mít politika s páteří. – Viceministr Havlíček je v karanténě. Třeba to pro něj bude příležitost se trošku prospat. (Ogo)

Středa: Hlava ruské opozice Alexej Navalnyj byl podle německé vlády otráven novičokem. A prý, že jed je ženská zbraň. – Po pěti letech začal ve Francii proces se skupinou 14 obžalovaných z podílu na útocích na redakci časopisu Charlie Hebdo. Samotný časopis při této příležitosti znovu otiskl karikatury proroka Mohameda. Kluci se prostě nepoučí. – Vědci z Akademie věd ČR a Ostravské univerzity objevili při průzkumu ovzduší v Ostravě velký podíl velice jemných částic v poletavém prachu. Tyto částice představují pro lidský organismus větší riziko než pojídání uhlí k obědu. Kdo by to čekal. (VK)

Čtvrtek: Slovenský soud v kauze Kuciak nepravomocně rozhodl, že Marián Kočner je nevinný. Ještě se ale nemůže radovat, prokurátor se odvolal a o nejsledovanějším případu moderních slovenských dějin tak příznačně rozhodne až nejvyšší soud. – Jaroslav Kubera dostal na Tchaj-wanu posmrtně Řád příznivých oblaků. A jakkoliv Kubera za živa oblaka rád vytvářel, musíme vás zklamat, nejde o ocenění na míru. – Mladí Češi podle průzkumu méně kouří a omezili i spotřebu alkoholu. Je sice hezké, že se starají o své zdraví, ale moc nechápu proč. Vždyť na naši generaci stejně žádný důchod nečeká. (Ogo)

Pátek: Profesorka Jessica Krugerová z americké Univerzity George Washingtona přiznala, že lhala o svém černošském původu a ve skutečnosti je běloškou. Jak se dá něco takového zfalšovat, to nevím. – Turkmenistán je oficiálně bez obětí koronaviru. Tamější nemocnice ale takových případů evidují habakuk. To je úžasné, co autoritativní vláda dokáže. – Facebook a Twitter zabanovali účty, které podle nich šířily nepravdivé informace o prezidentském kandidátovi Joe Bidenovi. Vážně? Zase ruští botové? Vždyť už to jednou selhalo, proč to zkoušet znovu? (JL)

Víkend: Vystrčilova cesta na Tchaj-wan se v našich politických kruzích nesetkala zrovna s nadšením. Vrcholem všeho byly výroky toho druhého Miloše, jenž oznámil, že znemožní příchod toho kluka na Hrad. Nu což, host do domu – hůl do ruky! – Nechvalně proslulý časopis Charlie Hebdo je zpět a s ním i karikatury proroka Mohameda. S tím se Pákistánci nikdy nesmíří! Co je to za národ, když si nedokáže udělat srandu ani z vlastního boha? Zřejmě nepolíbení komunismem. – Alena Zsuzsová, katyně novináře Kuciaka, opět jde bručet. Tentokráte za přípravu dalších tří vražd. No jo, tak to dopadá, když je někdo nenasytnej. – A na závěr to nejlepší. Známý pivovarník Stanislav Bernard si postěžoval na západní svět, kde je to podle něj samá zvrhlost. Tak jo, kamardáde, už se těším na ty tvoje perverzní reklamy! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 7.9.2020 v 19:19 | Odpovědět

    1) “Bývalý policista objevila” – ctete si to po sobe aspon? Nebo spolehate, ze to ve Wordu neni podrzene cervenou vlnovkou? Pripadate si jako “budouci novinari”? V Mafre uz si urcite mnou ruce – nejen ze nam vladnou AgroFert-i nemehla, ale ted do novin jeste budou psat nemehla z AgroFert-u! 2) Jak otrava Navalneho souvisi s tim, ze “jed je zenska zbran”? Vite jiste, ze ho otravil/a muz/zena? 3) Ad poletavey prach – myslite benzo(a)pyren? Celkem normalka. Diky NH/Mittal/Arcellor (nebo jak se to dnes jmenuje) uz jsme na Ostravsku meli tu cest. Mimochodem – CHMI uvadi, ze koncentrace BaP v CR klesaji. A ze hlavnim zdrojem jsou lokalni topeniste. Pche! 4) Proc tady 2-krat vytahujete Charlie Hebdo a karikaturu Mohameda? Zasekla deska?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*