Nejnovější

Přehled týdne: 3. – 9.8. 2020

Pondělí: Newyorský prokurátor Cyrus Vance chce vidět finanční záznamy z Trumpovy firmy za posledních osm let. Prezidentova odpověď na zcela rozumnou žádost v soudním řízení? Je to kampááááň! A pak že se od nás svět nemá co naučit. – V italském Janově znovu otevřeli opravený most, který se před dvěma lety zřítil. Jo, už to jsou dva roky. – Islámský stát podnikl útok na vězení teroristů v Afghánistánu, aby osvobodil svoje členy. Myslíte, že osvobodili všechny teroristy nebo jenom ty svoje a zbytek tam musel počkat? – Německá televize ARD vrátí do programu Pana Tau s novými díly seriálu. Vzhledem k tomu, že nikdo z původních tvůrců už nežije, bude zajímavé sledovat, jestli se jim podaří vstoupit dvakrát do stejné řeky. (JL)

Úterý: Exploze v libanonském Bejrútu zabila přes sto padesát lidí, srovnala se zemí většinu přístavu a vysklila okna v celém městě. Lidé se ale ani tváří v tvář té hrůze neopustili svou přirozenost a začali dělat to, co umí lidé nejlépe: plnit internet konspiračními teoriemi. – Bývalý Španělský král Juan Carlos I. se, pravděpodobně inspirován Cimrmanovým Hamletem, někde schoval. Čelí totiž obvinění z korupce. Co na to říct jiného než “neber úplatky, nebo se z toho zblázníš!” – Generální tajemník OSN prohlásil, že bezpečné otevření škol musí být tou největší prioritou. A ne, vůbec jsem ho k tomuto prohlášení nedonutil s pistolí v ruce, mám na to svědky. (Ogo)

Středa: Kanárské ostrovy se rozhodly turistům proplácet výdaje spojené s koronavirem, tedy návrat domů, léčebné náklady, nebo pobyt v karanténě. Low-cost cestování tak pro Čechy nabírá zcela nový rozměr. – Parlamentní strany se shodly s ministrem vnitra Hamáčkem na třech možnostech hlasování z karantény při nadcházejících senátních a krajských volbách. Možné má být drive-thru, spešl volební okrsky a speciální výjezdová komise. Těšte se, ale ne zas moc. – Nad východním pobřežím USA se přehnala tropická bouře Isaias. Lidi jsou bez proudu. Konec hlášení. (VK)

Čtvrtek: Americký ministr zahraničních věcí oznámil, že chystá návštěvu ČR. Občané USA mají přitom do zemí EU vstup zakázaný, aby sem nezavlekli vy-víte-co. Papaláši ale mají nejspíš výjimku. – Muž byl odsouzen ke dvěma letům vězení za krádež zubní pasty během nouzového stavu. Moc nechápu, proč to dělal, když přes tehdy povinné roušky stejně nikdo neviděl, jak čisté má kdo zuby. – Norsko se rozhodlo, že zavede desetidenní karanténu pro všechny, kteří přijedou (mimo jiné) z Česka. Tak co, pořád jsme jedni z nejlepších v Evropě? Nebo jsme se rozhodli, že když už nemáme moře, budeme promořovat? (Ogo)

Pátek: Když nahlédnete do Ottova slovníku naučného, najdete pod heslem zemědělec definici “člověk, kterej furt nadává na počasí.” Spousta zemědělců teď totiž zase doufá v suché dny, což je celkem srandovní po všech těch stížnostech, že neprší. – Britští akademici raději skrývají své politické názory. Není to však proto, že to na akadmickou půdu nepatří, ale protože s nechtějí dostat do potíží od studentů a kolegů. Bonzi hlasovací lístky svého profesora ještě dnes! – Donald Trump skončil v twitterovém vězení, protože prohlásil, že děti nemůžou chytit koronavirus. Zajímalo by mě, jestli nědy v životě viděl dítě. Ti malí šmejdi chytnou všechno možný, když je to dostane z povinné školní docházky. – Po 46 letech na svobodě dopadl uprchlého vězně Luíse Archuletu policista, kterého při svém útěku z vězení postřelil. Dost by mě zajímalo, co Luísovi prošlo hlavou, když ho viděl. Nejspíš něco krátkého a velmi sprostého. (JL)

Víkend: Tento víkend byl plný špatných zpráv. Jednou z těch nejhorších byla ta o havárii letadla společnosti Air India. Jak vidno, člověk je stále ještě malým pánem, co se týče věcí, které sám sestrojil. – Všechno jednou skončí. I festival Prague Pride, jenž byl přehlídkou všech možných sexuálních orientací. Příznivci, nesmutněte, ještě chvíli se o tom bude mluvit; punktuální lidé již úpěnlivě řeší, jestli ta hrdost není náhodou pýcha. – Záchranné práce v Bejrútu přerušili protestující za lepší Libanon. No dobrá, ale když se podíváme do okolních zemí, tak můžeme snadno dojít k názoru, že tato revoluce bude vstupenkou do jedinečného mixu válek, násilí a regresu. – A za zmínku stojí i Bělorusko, kde po vyčerpávajícím vyřazování protivníků a rozsáhlém zatýkání obhájil mandát soudruh Lukašenko. Ten už s tím virem zatočí – a je jedno, že se nejedná o koronáč, ale o demonstranty a opozici. – Někde v hloubi Vysočiny bylo možno zahlédnouti tvora prazvláštního, v člunu se rozvalujícího. Ano, možná už někteří z vás tuší, že šlo o našeho Miloše. – Požár paneláku v Bohumíně. Strašná tragédie. A pak člověk zabrousí na Vlastenecké noviny a najde tam tohle: Jedenáct cikánů mínus. Něco uhořelo a něco vyskákalo z oken. No tak jestli tohle jsou vlastenci, tak já jsem asi eurohujer. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 10.8.2020 v 13:12 | Odpovědět

    1) Ad zemedelec (JL) – mozna by do toho slovniku mohli pridat definici studenta zurnalistiky – trouba, ktery pise o tom, cemu nerozumi, a jeste si mysli, ze je to vtipne. 2) Nědy?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*