Nejnovější

Přehled týdne: 27.7.-2.8. 2020

Pondělí: V Bulharsku probíhají protesty proti premiérovi Bojku Borisovi. Součástí protestů je také házení prasečích uší do vládní budovy. Nic totiž nevyjádří boj proti mafiánskému vládnutí jako zasypání politiků jejich vlastníma ušima. – Z imigračního střediska v sicilském Porto Empedocle utekla přibližně stovka uprchlíků. Ó né! Zamkněte ženy a dcery, za dvě hodiny jsou tady, zcela zaměření a soustředění právě na váš dům! – V americkém Minneapolisu překvapivě klesá důvěra v policii a na jejím místě vznikají sousedské hlídky, často i ozbrojené. USA pomalu přestává být státem a mění se v jeden velký společenský experiment. To si pořád sociologové stěžují na malé granty a teď dostali celý stát na stříbrném podnose. – Americký velvyslance v Koreji si oholil knír, protože podle některých Jihokorejců přespříliš připomínal kníry japonských kolonizátorů. A je to škoda, s knírem rozhodně vypadal líp. (JL)

Úterý: Mezi návrhy, jak umožnit lidem v karanténě volit, padla i možnost drive-in hlasování. Snad nebudou mít studenti, kteří se přihlásili, flashbacky na brigádu v McDonalds. Hlavně nezapomenout na okurku. – Francouzi zahájili montáž obřího fůzního reaktoru. Ten by měl být schopný vytvořit na zemi doslova malé slunce, což zní velice bezpečně. Spuštění ale není ani zdaleka plánováno na rok 2020, takže by to snad mohlo vyjít. – Historici dnes s pomocí rentgenu zkoumali sošku Černé madony. Je zajímavé, že si nikdo z českých vlastenců nestěžoval na pozitivní diskriminaci, nejspíš ale nesledují zprávy. (Ogo)

Středa: Spojené státy oznámili stažení svých zhruba 12 000 vojáků z Německa. Z toho zhruba polovina zůstane v Evropě a zbytek se vrátí do Ameriky. Na co mít znuděné vojáky v Německu, když si mohou vesele střílet do vlastních spoluobčanů. – Evropská komise podepsala smlouvu s americkou firmou Gilead na dodávku léku remdesivir. Dodávka by měla zatím stačit asi pro třicet tisíc lidí. Od října se pak komise připravuje na další dodávky léku. Hurá, hurá. – Turecko si chce došlápnout na sociální sítě. Tamní parlament si schválil návrh zákona, který dává za úkol velkým sítím mít v Turecku zastoupení. To by se mělo do 48 hodin dostavit na kobereček, pokud by se vládě něco nelíbilo. A to jen kvůli tomu, že fotka Erdoganova vnuka neměla na Twitteru dost lajků. (VK)

Čtvrtek: Uplynulo 15 let od chvíle, kdy tehdejší premiér Jirka Paroubek rozehnal CzechTek. Jo Jirko, kdybys počkal pár let, udělá to za tebe jeden virus z Číny. Mike Pompeo má prý v plánu navštívit naše končiny a s Andrejem Babišem si popovídat o 5G sítí. Doufám, že to kluci proberou v Jeseníku, tam je parta odborníků, co jim rádi poradí. – V běloruském Minsku se sešlo tisíce lidí na podporu opoziční prezidentské kandidátky Cichanouské. Jestli nás co do úrovně hlavy státu předběhne už i Bělorusko, tak bychom se nad sebou fakt měli zamyslet. – Na začátku října nás čekají krajské a senátní volby, už jsou dokonce známé všechny subjekty, které v krajích kandidují. Mezi nimi třeba i Pravý blok Petra Cibulky. Taky se tak těšíte na ten předvolební bizárek? (KN)

Pátek: Zase jednou jdeme příkladem. V Polsku se inspirovali naším Koněvem a tak tam nějaký šikula ukradl sochu sovětského maršála Rokossovského, kterého pak vrátil bez hlavy. Rusové z toho nejsou vůbec nadšení a tak nějak jemně naznačili, že si koledují o Rozdělení Polska 4: Poland’s End. – Podle dětského krizového centra v Praze se během karantény zdvojnásobil počet případů týrání dětí. Však tak, kdo to má s těmi haranty doma vydržet. Beztak si za to můžou sami, když udělali tu chybu, že se nechali zahlédnout dřív, než jsem měl svého ranního panáka. – V Ostravě volali záchranku muži s epileptickým záchvatem. Ještě než však dorazila, potkal se epileptik s pověstnou českou dobrotivostí. Zatímco se snažil nezemřít, někdo jej okradl o přibližně šest tisíc korun. OSTRAVA!!! – Soud zrušil trest smrti pro bostonského atentátníka Džochara Carnajeva, takže celý proces musí proběhnout znovu. Moment, ono se to ještě pořád řeší? Ale vždyť to bylo v roce 2013! Boží mlýny melou hooodně pomalu. (JL)

Víkend: V italském městě Piacenza vyšlo najevo, že místní policajti za těžkých dob covidu podporovali drogové gangy, nedodržovali nařízení a ještě k tomu na služebně pořádali orgie. Po zveřejnění těchto skutečností je jasné, že pojem ,,mít doma Itálii” nabývá zcela nového rozměru. – A je to tady. V USA zemřelo první zvíře na koronavirus. Není to však jisté, možná ten pes zemřel na rakovinu. V záplavě špatných a ještě horších zpráv se tak tahle zvěst jeví jako zcela neškodná. – Nedávno jsme se mohli počíst žhavé drby o rozvodu Jana Hamáčka. Nyní si tento kontroverzní politik vzal politickou matadorku Gábinu Kloudovou. Když to oznámil na Facebooku, tak se každému vybavilo něco jiného. Mně se třeba vybavil boss Karel Březina a také legendární Mirek Topolánek, který nebyl ani vítač, ani kývač, a nakonec ani prezident. – A na závěr jedna smutná zpráva. Během tohoto víkendu jsme si připomněli likvidaci romského rodinného tábora v Osvětimi. Jeden z pietních aktů se konal v Letech u Písku, tedy tam, kde podle espéďáků stál ,,nexistující pseudokoncentrák”. Dobrou zprávou je, že letos už i tihle pseudopolitici pochopili, že někdy je lepší mlčet. A nebude to spíše tím, že teď mají plno starostí se svým YouTube účtem? (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 3.8.2020 v 12:48 | Odpovědět

    Americký velvyslance?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*