Nejnovější

Přehled týdne 6. – 12. 7. 2020

Pondělí: Čínská vláda požaduje po komunikačních společnostech, zejména pak Facebooku, WhatsAppu a Telegramu, aby jí vydaly data o uživatelích v Hongkongu. Jenže ony to nechtějí udělat. Mezinárodní korporace? S páteří? He? – Británie uvalila sankce na padesát individuí za porušování lidských práv ve světě. Nedovolí jim mimo jiné vstoupit na své území. Mají totiž dost svých kriminálníků. – Slovinsko po stížnostech vrátí Českou republiku na seznam bezpečných zemí, s výjimkou Moravskoslezského kraje. To je celkem rozumné, ten kraj je nebezpečný i normálně. – V Anglii posprejovali vandalové sochu admirála Nelsona, protože prý byl rasista. To je celkem obšírný způsob, jak o někom říct, že považoval Francouze za podlidi. A koneckonců v tom měl pravdu. (JL)

Úterý: Romantická hubička dvou vlaků u Permiku na Karlovarsku dopadla značně neromanticky, výsledkem jsou dva mrtví a desítky zraněných. – Brazilský Prezident Bolsonaro má jistou relativně neznámou a v médiích málo probíranou nemoc, konkrétně Covid-19. Je ale pěkné, že i dnes se najde vůdce, který je schopný v zemi zasažené koronavirem sdílet problémy lidu. Že k nim napomohl svým dlouhodobým podceňováním problému, to už je jiná věc. – Policie na Slovensku zajistila dosud největší dodávku pervitinu, a to nejméně za osm miliard korun. A pak, že průmyslu se nedaří. (Ogo)

Středa: Skupina německých lékařů vystavuje lidem posudky, které jim umožní nenosit roušku na veřejnosti. Někteří lékaři tyto posudky píší bez toho, aniž by dané pacienty vůbec vyšetřili. Vládní nařízení o nošení roušek je podle těchto lékařů velké spiknutí. No jo, to už jsme tu měli. Alespoň se mohli ujistit, že jejich pacienti nejsou opravdu nemocní. – Na jižní Moravě se lidé připravují na nálety komárů. Dlouhodobé deště a rychlé oteplení poskytli ideální podmínky pro líhnutí hmyzu. Takže si na večerní procházku připravte vzduchotěsný oblek s uzavřeným dýchacím okruhem ať i tu koronu držíte v šachu. – Připravovaná novela zákona bude moci udělit myslivcům povinnost evidovat ulovená zvířata. Jestli vydá účtenku myslivec zvířeti, nebo zvíře myslivci zatím není jasné. Jeden z nich tak ale musí učinit do 48 hodin. (VK)

Čtvrtek: Německý ministr vnitra označil rasismus a antisemitismus za největší nebezpečí pro Německo. Slyšíte? Aspoň nějaký národ se umí poučit z minulosti. Ne jako někdo. – OSN varuje, že kvůli nedostatku léčiv může v subsaharské Africe zemřít pul milionu lidí na HIV. A jo vlastně HIV, člověk už skoro zapomněl, že existují i jiné nemoci, na které se hledá lék. – Lékařské fakultě Ostravské univerzity nebyla znova udělena akreditace. Docela mě děsí představa, že mě u soudu obhajuje právník z Plzně po tom, co mi doktor z Ostravy zpackal operaci. – A teď něco opravdu tragického. McDonald zvýšil cenu cheeseburgeru. Už můžeme začít rabovat? (KN)

Pátek: České děti na internetu vyhledávají pedofily, sbírají informace, které pak předávají policii. Potom se mezi sebou chlubí, kolik jich ulovili. Asi jsem staromódní, ale já pořád ještě preferuji sbírání kartiček hokejistů a pokémonů. – Polská veřejnoprávní televize vypouští dezinformace o prezidentském kandidátovi Rafalu Trzaskowskem. Poláky straší tím, že zaplatí židům válečné reparace. Do toho se ještě na barácích zástupců LGBT komunity objevily pospěšné nápisy. Bereme zpět poznámku ze čtvrtka, ne každý národ se umí poučit ze své minulosti. – Chrám Hagia Sofia, který sloužil výhradně jako muzeum, se nyní definitivně přemění zpět na mešitu. Jestli se tam bude uctívat Alláh nebo prezident Erdogan se ještě neví. – Nizozemsko zažaluje Rusko u soudu pro lidská práva kvůli sestřelu letadla nad Donbasem. Už vidím, jak se Rusové třesou. „Co uděláš, chrochtale? Postavíš nám přehradu?“ (KN)

Víkend: Bývalý poradce Donalda Trumpa měl jít na tři roky bručet. To by ovšem nemohl být tím, čím byl, protože staří kamarádi nezapomínají. Žádný vězení nebude, máš po starostech! – Je tomu už 25 let od masakru ve Srebrenici. Tuto událost je třeba nestále připomínat, poněvadž stále jsou mezi námi tací, co ji zpochybňují nebo dokonce oslavují. – Hnutí SPD Tomia Okamury vyhlásilo své cíle v krajských volbách. Chce vládnout ve dvou krajích. Tipuji, že to bude Moravskoslezský a Ústecký… anebo ani jeden. – Zatímco se všude řeší rasismus a volby v Polsku, tak nedaleko Prahy se vynořil mnohem závažnější problém: trať na Plzeň je v dezolátním stavu a tuto sobotu tam přes 12 hodin nejel žádný vlak kvůli poruše trakčního vedení. A co je zvláště zajímavé, v pátek se to stalo taky. – Skončíme opět Donaldem Trumpem a jeho návštěvou v nemocnici, kde si poprvé nasadil roušku. Tu přitom doposud vůbec nenosil a dokonce zpochybňoval její účinnost. Co k tomu říct? Vypůjčím si citát ideového souputníka Miloše Zemanů: Jenom blbec nemění názory. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 13.7.2020 v 10:50 | Odpovědět

    Pospěšné nebo posměšné?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*