Nejnovější

Přehled týdne 8. – 14.6. 2020

Pondělí: Americké město Minneapolis zvažuje zrušení policie. Tomu říkám sociální experiment za všechny prachy. – Německá policie zatkla mladíka, který plánoval spáchat teroristický útok na muslimy. Ten trouba se tím totiž chlubil na Facebooku. Kdy už se zločinci naučí nechlubit se svými zločiny na sociálních sítích? I když zase tak moc si nestěžuju, přece jen to ulehčuje policistům práci. – Vláda zvýšila schod státního rozpočtu na 500 miliard. To už se totiž ani schodkem nazývat nedá. Jak se tohle hodí na Kalouska, to jsem vážně zvědavý. – Egypt obvinil muže, který sliboval svým dcerám vakcínu proti koronaviru, ale u lékaře na ně čekalo nemilé překvapení. Vakcína žádná a místo ní obřízka. Nic totiž nezabrání pandemii jako zničené sexuální zdraví, to dá rozum. (JL)

Úterý: Miloš Vystrčil dnes oznámil, že navštíví Tchaj-wan. Pokud to dopadne jako minule, České poště tím nejspíš přidá spoustu práce s doručováním dopisů. – Policisté z odboru extremismu a terorismu opět zasahovali, i když tentokrát to nemělo výjimečně nic do činění se středočeskou záchranářkou. Naopak, šlo o pochybné nakladatelství Naše Vojsko, které navzdory názvu prodávalo merch  nacistických vojsk, která nás tak akorát okupovala. – Milion chvilek uspořádal další koncert. Za přísných bezpečnostních opatření se protestovalo proti Babišovu střetu zájmů, netransparentních nákupů nebo pomalou pomoc v době koronakrize. Co už, Andy to ale stejně odmítne s tím, že přece zachránil tisíce mrtvých. (Ogo) 

Středa: Úřady v Londýně odstranili sochu Roberta Milligana. Muže, který v 18. století obchodoval s otroky, ale zasloužil se notnou mírou o rozvoj Londýna jako obchodní metropole. Odstraňování pomníků kolonialistů probíhá v reakci na protesty v USA proti rasismu a policejní brutalitě. – Hádejte co. Vím, že to tady řešíme co půl roku, ale senát podpořil zrušení povinné maturity z matematiky. Už jen chybí podpis prezidenta a můžeme připravovat návrhy na novou, a lepší povinnou maturitu z matematiky. – Izraelský nejvyšší soud nařídil zrušení zákona, který by umožnil legalizovat izraelské osady vystavěné bez povolení na palestinském Západním břehu Jordánu. To už je něco, když samotní Izraelci přiznají, že to fakt asi nebude košer. (VK)

Čtvrtek: Tenhle rok je prostě naprd. Dal nám obavy z války, světovou pandemii, zrušil hokej a teď do toho všeho ještě z Událostí odchází Světlana Witowská. Uklidňovat nás může jen to, že to prý bylo osobní rozhodnutí a nově zvolená Rada ČT s tím nemá nic společného. – Ale máme i dobré zprávy, dokonce za ně může hnutí ANO. Ruší se Brno. Tedy prozatím jen brněnská buňka hnutí, ale i tak. – Tím se dobré zprávy vyčerpaly. Prezident Polska Duda prohlásil, že ideologie LGBT je škodlivější než komunismus. Jo, svět je plný gayů a lesbiček, co zabavují majetek a vraždí nepohodné. – V Praze je to letos se sochama docela na nože. Vandal posprejoval sochu Winstona Churchilla tvrzením, že byl rasista. Já vím, že hodiny dějepisu jsou na školách dost slabé, ale Netflix zas tolik nestojí, takže si aspoň pusťte The Crown či Nejtemnější hodinu, ať nejste za hlupáka. (KN)

Pátek: Thajsko se s nikým nepáře. Na 723 let odsoudilo dva majitele restaurace. Za co? Za nabízení neskutečně levných plodů moře, kteroužto nabídku ale splnit nehodlali. Poučení zní: Thajcům na krevety nesahejte. – Sochy belgických králů se ocitají pod útokem vandalů kvůli jejich africké politice. Ještě štěstí, že u nás žádní takoví králové-šmejdi nebyli. Tedy, krom Rudolfa I. Habsburského, samozřejmě. On si korunu římského krále nezasloužil, slyšíte?! NEZA-ehm, pardon. – Americkým vojákům se nechce zasahovat proti protestujícím, přirovnávají to k válce na domácí půdě. Četl jste tu někdo Noční hlídku? Není to tak náhodný výběr knihy, jak se zdá. Naopak, extrémně vhodná kniha pro současné rozpoložení. – Chlapík v Českých Budějovicích popíjel na veřejnosti, což je proti vyhlášce, takže se jako správný občan sám udal na policii, kterou po jejím příjezdu napadl. Původně jsem sem chtěl hodit něco ve stylu “zákonný neutrál” z Dračího Doupěte, pravdou ale je, že nemám vůbec ponětí, kam by tohle individuum mohlo spadat. (JL)

Víkend: V Pekingu nám zase řádí koronáč. Není to vůbec překvapivé, tato nemoc je stejná jako všechny ostatní a jen tak nevymizí. I kdyby celá Evropa nosila roušky a dodržovala hygienu, tak to vždycky zkazí nějaký wuchanský trhovec. – Je to tady! Protesty proti rasismu se objevily i v naší matce stověžaté. Protestující tvrdili, že smrt George Floyda není náhoda. No dobře… teď už zbývá označit někoho, kdo za to může; co na tom, že reálný pachatel je všem dobře znám a bude brzy odsouzen. – Podmínky státní pomoci společnosti Smartwings jsou jasné: musí se přejmenovat zpátky na ČSA. A když už jsme u těch změn názvů, tak bych doporučil, aby se z Agrofertu stal Anofert, ať v tom máme pořádek jednou provždy. – S tou zlou nemocí jsme začali, tak s ní i skončíme. Egypt hlásí rekordní počty nakažených, a přesto dál zve na exkluzivní dovolenou a tvrdí, že existuje jen malé riziko nákazy. Pravda, je mnohem pravděpodobnější, že se stanete obětí sebevražedného atentátníka nebo přijdete o všechny prachy. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*