Nejnovější

Přehled týdne 12.-18.8. 2019

Pondělí: Místopředseda ČSSD Michal Šmarda řekl o ministryni financí Aleně Schillerové, že je to Kalousek v sukni. Při výrazu „Kalousek v sukni“ mě však v první chvíli napadl jiný výjev. A ne zrovna pěkný. – Člen ochranky, který vystřelil v letadle s Andrejem Babišem, podle GIBSu nespáchal trestný čin. To dá rozum, vždyť on se jen otočil na sedačce a zeptal se Marvina, co si o tom všem myslí. – Šéf britské Strany pro brexit Nigel Farage se na srazu pravicových aktivistů silně opřel do královské rodiny. No jo, na židy už nic házet nemůže, muslimové by mu to v Londýně dali sežrat a Irů by se radši taky měl bát, takže už vážně zbývá jen ta královské rodina. – Letiště v Hongkongu zrušilo kvůli protestům všechny lety. Předpokládané znovuotevření? Až Číně dojde trpělivost a řekne si, že jeden malý válečný zločin za klid v Hongkongu stojí. (JL)

Úterý: Okamura se bude muset omluvit provozovateli serveru Hlídací pes. Web označil za podvodný a spojený s miliardářem Georgem Sorosem. Větší mediální žumpu si snad ani vybrat nemohl. – TV Barrandov dostala pokutu 400 tisíc korun za nevyváženost a neobjektivitu v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa. On snad někdy nepostrádal objektivitu? Ale to nevadí, hlavně, že to má dobrou sledovanost, nebo ne? – Polského biskupa, který kritizoval hnutí LGBT, se zastali preláti nejen z Česka, ale i Slovenska a Maďarska. Je hezké, že si i jiné země uvědomují nebezpečí duhového moru. Spaste své duše než zkazí celý národ! – USA odloží nebo zruší clo na některé čínské zboží. Jako důvod Trump uvedl, že Čína neplní sliby, podle kterých má nakupovat více zemědělských produktů z USA. Ono je to trochu těžký, když většina zboží proudí z Číny než naopak. (MKro)

Středa: Poslanec za polskou vládnoucí stranu právo a spravedlnost (PiS) Zbigniew Dolata hodlá podniknout další malý krůček k teokratizaci Polska, a to změnit všechny výrazy „před naším letopočtem – našeho letopočtu“ a nahradit je „před Kristem – po Kristu“. Strčte si ten váš pokrok někam. – V retro stylu odvolalo ruské ministerstvo obrany pokyn k evakuaci vesnice Ňonoska. Výzva k evakuaci přišla poté, co se na blízké střelnici námořnictva tak úplně nepovedla zkouška rakety s jaderným zařízením. Patnáctkrát vyšší radiace?! Pche! Nas mnogo! – Čína energicky odmítá spekulace o tom, že se snaží přesunem jednotek polovojenské ozbrojené policie do města Šen-čen zastrašit demonstranty v sousedním Hongkongu. Jasně, ti vojáci se tam ocitli úplnou náhodou. (VK)

Čtvrtek: Podle ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu není Andrej Babiš ve střetu zájmů. Když si k tomu přidáte, v jaké oblasti Andy podniká a jestli má kámoše na ministerstvu, tak už to tak hezky nezní. – Úřady prošetřují další firmu kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotacím. Tyhlety aféry každého jenom otravují, já bych všechny ty dotace zakázal! – Norsko hlásí zvýšený výskyt radioaktivního jodu na hranici s Ruskem. Žádný jód jste neviděli. Neviděli, protože tam není! – Izrael zakázal vstup na svou půdu dvěma amrickým kongresmankám, které zemi hlasitě kritizují. Žádné babičky pro vás, to vás naučí respektovat naši suverenitu, muahaha! (MrK)

Pátek: Andrej Babiš pojede za Milošem Zemanem řešit kandidaturu Michala Šmardy na ministra kultury. To bude fajnový. „Miloši, nech teho Michala kandidovat.“ – „Ne.“ – „Chjó…“ Pokračování příště. – Ústavní žaloba na prezidenta evidentně nemá šanci projít Sněmovnou. Pokus hezký, kluci, ale dort za snahu nečekejte. – Aktivistka Greta Thunberg pluje směr New York, podle některých její plavba ale uškodí klimatu více, než let letadlem. Člověk se diví, jak jsme vůbec došli ke klimatické krizi s takovými experty k dispozici. – Donald Trump otevřeně zvažuje koupi Grónska. To je tak, když dáte velkému dítěti velký palmární účet. (MrK)

Víkend: Taškařice o ministerstvo kultury pokračují, Michal Šmarda se kandidatury nehodlá vzdát. Nikdy. Nech si to všeci zapamatují! – KSČM podle Vojtěcha Filipa hodlá tolerovat případnou vládu ANO bez účasti ČSSD. Poslední slova před katastrofou číslo 48. – Čínská ambasáda ve svém stanovisku sepsula české instituce, že mají chybné názory ohledně Hongkongu. Tady narazí, Češi jsou v obhajování chybných názorů mistři, ha! – Americký soud vydal příkaz k zadržení íránského ropného tankeru po vyplutí z Gibraltaru. Každý den jiný důvod k hádce s jadernými zbraněmi v pazouře. Juhů. – Italové zadrželi dvojici Francouzů, kteří přepravovali 40 kilo písku. Žádná Itálie, uděláme si vlastní italské pláže! S karbanem a šlapkama! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*