Nejnovější

Přehled týdne 5. 11. – 11. 11. 2018

Pondělí: Český národní hrdina letošního podzimu, medvěd ze Zlínska, má nového rivala. Vydal se za ním veterinář s uspávací puškou. Doufejme, že umí dobře mířit. Nebo aspoň zdrhat. – Chystá se veliká oprava Barrandovského mostu. Možná by taky nebylo od věci ho rovnou přejmenovat na Most Jaromíra Soukupa. – Zeman zase jednou odjel do Číny a rovnou si dohodl s čínským prezidentem rande na příští duben. Takže vlastně normální Zemanův týden. – V Praze uštknula svého majitele zmije růžkatá. Hej, chovatelé hadů a vůbec všeho jedovatýho: Už to není vtipný! – Ján Kuciak dostal v Německu in memoriam cenu Zlatá Viktorie za svobodu tisku. Takže jestli někdo z vás chce cenu, nechte se odstřelit. Nebo se skamaraďte s prezidentem. Je to tak půl na půl. (JL)

Úterý: Zeman vyzval podnikatele k odvaze obchodovat s Čínou. Odvaha je asi na místě, když chcete obchodovat ve světě George Orwella. – Podle nového průzkumu by prý bylo 54 % Britů proti vystoupení z EU. Pozdě bycha honit. Ups. – Začaly volby do Kongresu USA a dle prvních zpráv je zde rekordní účast. Takže tu máme dvě možnosti: Buď se bude Kongres s prezidentem v budoucnu blokovat navzájem nebo se postaví ještě větší mexická zeď… – Už víme, kde vzal pan náš premiér inspiraci k nepřijetí syrských sirotků. Trump chce zrušit vízový program pro dětské přistěhovalce. Žádná Amerika, makat půjdeš, robátko! – Indický bollywoodský herec Vir Das nebyl obsloužen v pražské kavárně. Považoval to za rasismus a roztroubil to do světa přes sociální sítě. Čekal na obsluhu 6 minut. Tragéd(ie). (BAG)

Středa: Irská letecká společnost Ryanair byla kritizována za nedostatečnou péči o své zaměstnance. Posádka kvůli odloženému letu musela přenocovat na letišti ve Španělsku. Toho využili zaměstnanci a vyfotili se, jak dělají, že spí na zemi. To jim ale zřejmě nedošlo, že jsou v dnešní době na letištích kamery, a dostali padáka. –  Apple přidal na iPhony a iPady novou funkci Screen Time. Ta měla dětem omezit užívání některých aplikací na určitý časový limit. Děti ale funkci obešly, aplikaci přeinstalovaly nebo jednoduše resetovaly na mobilu čas a datum. Tomu se alespoň říká rozvíjení kreativních schopností. – V Amerických volbách uspěli v Senátu republikáni a ve Sněmovně reprezentantů demokrati. Obě strany mluví o vítězství. Tak hlavně, že jsou všichni spokojení. (AH)

Čtvrtek: Poslanci Pirátů a SPD iniciovali na příští týden mimořádnou schůzi kvůli zamrazení růstu platů poslanců. Boj s větrnými mlýny, ale sympatický. – Demokraté v USA zvýšili počet svých guvernérů, z 50 států drží 24. Z matematického hlediska mají tedy většinu stále republikáni. Ale podat to takhle by bylo jednoduše zavádějící. – Hele, vlastenecká chvilka. Bez práce je v ČR aktuálně nejméně lidí za posledních jedenadvacet let, a kdybyste náhodou byli jedni z těch, co ji nemají, je možno si vybrat z 316 900 volných pracovních míst. Toť statistika, co budete dělat a jak je to obecně s platy je otázka jiná. – Katalánský policejní sbor Mossos d’Esquadra zadržel třiašedesátiletého muže, který vyhrožoval atentátem na španělského premiéra Pedra Sanchéze poté, co oznámil, že exhumuje Frankovy ostatky z pomníku Údolí Padlých. (DL)

Pátek: Do debaty kolem Istanbulské úmluvy se vložil Miloš Zeman. Česko ji prý nepotřebuje, ale její ratifikace ničemu neublíží. Počkat… to že řekl Miloš? Kde jsou provokace a kundy? Co jste to s Milošem provedli? – Členové ČSSD neočekávají, že od Jiřího Zimoly po rezignaci na post místopředsedy bude klid. Samosebou, proč taky umírající straně neulevit alespoň od křečí? – Muž, který hodil vejce po Andreji Babišovi, dostal pokutu tisíc korun. Kdyby hodil raději rovnou Vodňanské kuře, nic by se nestalo. – Přestože KLDR zrušila schůzku s Mikem Pompeem, schůzka Kima a Donalda pořád platí. Z KLDR se brzo stane exkluzivní klub pro cool děti. – Rakousko řeší špionážní skandál, plukovník rakouské armády byl ruským agentem. Už Putin řekl, že tam pan plukovník byl jen na dovolené? – V Jordánsku povodně, v Kalifornii požáry. A tady stejně lidi budou brblat, že svatý Martin nepřijel na bílém koni. (MK)

Víkend: Svět si připomíná výročí konce 1. světové války. Někde vlčím mákem, někde pietou, někde skáče polonahá aktivistka hnutí FEMEN před auto Donalda Trumpa. Rozmanitost se najde. – Svatomartinské oslavy! Vína je dost, hus nedostatek. A když nemáte husu, tak tam dejte třeba párek, a když nemáte ani párek, tak tam nedávejte nic. – Andrej Babiš prohlásil, že v budoucnu by se čeští vojáci mohli znovu účastnit bojových misí NATO. Interpelace komunistů za tři, dva, jedna… – V rozpadajících se budoucích sutinách Prahy prohlásil primátor Zdeněk Hřib, že největší prioritu má stavba trasy metra D. Co třeba zkusit zajistit, aby MHD mohlo jezdit jak má? Moc složité? – O potravinovou sbírku je v ČR překvapivý zájem, vybírá se zhruba o třetinu více než loni. Vidíte, Češi umí být solidární, jen jsou při tom vybíraví. – Maďarská veřejnost ve velkém vyjadřuje nesouhlas s postupem vlády ve věci trestání bezdomovců za bezdomovectví. Víte, že jste šlápli sakra vedle, když lidi začnou podporovat bezdomovce. – Ochránci na Valašsku lákají medvěda na různé věci, od vnitřností až po ovoce a med. Prozatím nalákali snad všechnu zvěř kromě medvěda. Čím dál víc se zdá pravděpodobné, že medvěd je někým placený troll. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*