Nejnovější

Přehled týdne 3.-9.9. 2018

Pondělí: Miloš Zeman přišel do školy postrašit několik prvňáků během jejich prvního dne ve vzdělávacím procesu. Jedna z maminek poslala prezidenta do háje a mluvčí Ovčáček ji okřikl, ať dá pokoj a chová se slušně. Taky bych chtěl mít během svého prvního školního dne takhle civilizovanou debatu. –  Brazilské muzeum vyhořelo a s ním i hromada exponátů. To zabolí, to fakt zabolí. – V Barmě zatkli dva novináře od Reuters za práci s oficiálními dokumenty. Jinými slovy za to, že dělali svoji práci. – Cyklisté na Křivoklátsku údajně napadli strážkyni CHKO. Takže vedle uprchlíků, reptiliánů a tajných agentů si teď musíme dávat bacha taky na cyklisty. Super. (JL)

Úterý: Platy hejtmanů, primátorů a zastupitelů se zvýší až o 7 % procent. Uff, už jsme se báli, že by dostali přidáno jiné profese. – Praha chce v prostorách bývalého pomníku Stalina vybudovat muzeum. Já tedy nevím, ale na Stalina chodí hipsteři celé Prahy za nočním životem, vážně je tohle vhodný místo pro muzeum? – Kardinál Duka rozšířil žalobu nově i na Národní divadlo Brno kvůli uvedení her od Olivera Frljiče. Zdá se to trochu úsměvné v době, kdy vyplouvají na povrch církevní aféry zneužívání nezletilých. Doufejme, že má kardinál zameteno před vlastním prahem. – Tak už i ve Švédsku to vypadá, že může ve volbách vyhrát protiimigrační strana. Je vlastně fajn vidět, že na ho*** je to všude stejně. (BAG)

Středa: Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran zveřejnil, že loni z 235 politických uskupení 109 porušilo pravidla hospodaření, 7 přímo během voleb do Sněmovny. Takže až se nějaká strana bude na sloganu ohánět poctivostí, máte statisticky skoro 50 % šanci, že kecají. – Sněmovna přerušila jednání o sporu Michala Horáčka a Zdeňka Ondráčka o údajné spolupráci s STB. Mimo jiné kvůli anonymním emailům, které prý obsahovaly části skartovaného Horáčkova spisu. Mezi tímhle, vyšetřováním Andreje a Paroubkovými miliony by si tu ani Columbo nevěděl rady. – Angela Merkelová a Andrej Babiš jednali o řešení migrace na úrovni EU. Vzhledem k Andrejovým výrokům a postoji ČR to muselo být tak nepříjemné setkání, že se mi z toho ježí chlupy na zádech. – Pražský hrad má na Facebooku a Twitteru nové účty, Vratislav Mynář potvrdil, že jsou oficiální. Ovčáček evidentně nemá co dělat.  – Experti vytvořili animaci, která ukazuje, jak přesně měla selhat konstrukce padlého mostu v Janově. To už lidem nestačí normální Večerníčky? – Theresa Mayová oficiálně obvinila Rusko z pokusu o otravu Skripalových. Materiál na nový díl Metal Gear Solid. (MK)

Čtvrtek: Na setkání s Babišem hodil chlapík po hlavní hvězdě vejce. Netrefil se, policie ho chytla a teď je z něj atentátník. A Kalousek si určitě dere zbytky vlasů, že si zaplatil atentátníka s vejcem zbytečně. I to vejce mu sehnal a on to takhle zesloní. – Na Trumpa prasklo, že někteří členové jeho administrativy nenápadně vyměňují rozkazy prezidenta za svoje, aby náhodou svým chováním nespustil lavinu průšvihů. Čili všechno zlé je pro něco dobré, i člověk s palcem na atomovém čudlíku s malou trpělivostí. Lidi okolo něj konečně začali pořádně makat. – V Adršpachu se objevil na skále nápis “21. srpen fůj”. Už i skály si formují politické názory. A co na to pan Skála? – Paroubek vysvětloval, kam se podělo 3,5 milionu z jeho trezoru. “Odešla žena, zmizely prachy.” Nečekaně lakonické od tohoto pána. (JL)

Pátek: Středeční návštěva Jiřího Zimoly u Miloše Zemana je podle některých členů ČSSD provokací. No jo, jiná strana nemá takové zkušenosti s pochybnými návštěvami prezidenta. – Sebevědomí Pirátů roste. Ještě ani nezačaly volby a už v Praze dopředu hlásí, s kým nepůjdou do vedení města. Nebude to ODS, Čižinský ani Pospíšil. To bude trapas, až na těch 50% nedosáhnou. – Andrej Babiš v Protikorupční radě vlády… pardon, to pořád bolí psát… plánuje vytvořit etický kodex proti zamětnávání “kámošů” na ministerstvech. No, ještě že tak, etický kodex se dá porušovat, pokud jste bezcharakterní améba. – Hony na cizince v Saské Kamenici jsou podle německé kontrarozvědky dezinformacemi, politici o tom požadují důkazy. Tohle ještě bude nepříjemné, otázka pro koho zejména. – Policistka z amerického Dallasu omylem zastřelila svého souseda. Tedy, poté co vešla omylem do jeho bytu. Jsme si jistí, že to bylo “omylem”? – Rusko, Írán a Turecko se neshodly na klidu zbraní v syrské provincii Idlib, což podle OSN může znamenat hrozbu pro desítky tisíc civilistů. Jako by v Sýrii někdy někdo rozhodoval podle potřeb civilistů. (MK)

Víkend: Prezident Miloš Zeman slavnostně zapálil oheň na počest výročí úmrtí prezidenta Tomáše Masaryka. Soudě podle úsměvu mu hoši z KPR nakukali, že to je k výročí úmrtí Jana Palacha a že donesou další trenýrky. – Vyškrtnutí Prahy ze seznamu UNESCO? Podle primátorky Krnáčové by prý o nic nešlo. Ach jo, dejte už Krndě taky číslo na Andreje. – Jak poznáte, že jste to se šířením strachu přehnali? Třeba tak, že v Maďarsku museli občany upozorňovat na to, že těch třicet snědých pánů jsou ochranka saudskoarabské královské delegace. To už by byly místní titulky: Migranti jsou tu! A mají kvéry a šik kvádra! – V Egyptě odsoudili několik prominentních členů organizace Muslimské bratrstvo. To jen, kdyby Miloš náhodou znovu prohlašoval, že řídí migrační vlnu, tak ať mu kdyžtak Mynář aktualizuje systém. – Ministerstvo vnitra si hodlá posvítit na flobertky, zbraně předělané na funkční hračky přibližně silné jako vzduchovka. Prý jich přibývá a dají se předělávat zpátky na ostré zbraně. Teda, co oni budou dělat, až se dozví, že člověk se dá zabít nožem, autem, prádelní šňůrou nebo opakovaným poslechem Nickelback? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*