Nejnovější

Přehled týdne 27. 11. – 3. 12. 2017

Pondělí: Roman Janoušek se nevrátil v termínu do vězení. Koho by to bylo napadlo? – V Indonésii nejspíš brzo vybuchne sopka Agung. Úřady už vydaly rozkaz všem v okolí, aby se evakuovali do bezpečí. Schválně kolik při výbuchu sebere turistů, kteří budou chtít selfíčko s erupcí sopky. – Papež František přiletěl do Myanmaru na návštěvu. Do buddhistické země, kde se právě teď nahání muslimové. Je to chlapík na správném místě. – Nový předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) se učí velmi rychle. Stejně jako jeho šéf říká, že Babiš by měl mít imunitu a za všechno může Kalousek. To je zaměstnanec k pohledání. – Univerzita v turecké Antalyi zařadila mezi studovatelné předměty ufologii neboli “vědu” o mimozemšťanech. To jen až si budete stěžovat, že máte mizerné předměty. – A Donalda Trumpa naštvala televize CNN. Prý špatně reprezentuje USA v zahraničí. Přeloženo: Říkají o mně nehezké věci. (JL)

Úterý: Povolební škatulata pokračují. Místopředsedou Sněmovny se stal šéf ODS Petr Fiala, kyselý hroznem se tentokrát stal zasedací pořádek. Kdyby se tak nedohodli jen na tom, kdo bude sedět za Feriho afrem. – ČSSD se kromě Sobotky samého hodlá zbavit i jeho odkazu. Část strany hodlá odstranit věci jako kvóty na ženy, čtyřleté členství pro vedení strany nebo složité stanovy. Pokrokem vzad! – Kabáti vrací sošku Českého slavíka, prý kvůli nedostatečnému vysvětlení fiaska s hlasy pro Ortel. Ale nebojte, jak se to prý vysvětlí, tak si ji zase vezmou zpátky. Je hezké, jak se z etiky stává zastavárna. – Donald Trump pokračuje ve své krasojízdě přešlapů, tentokrát označil senátorku Elizabeth Warrenovou, která má indiánské předky, za Pocahontas. Alespoň ji ušetřil nabídky na vykouření dýmky míru. – Egypt po teroristickém útoku na Sinaji řeší fatální bezpečnostní selhání. Ukazuje se, že teroristé kontrolní stanoviště prostě objeli. – Izraelský recesista způsobil na sociálních sítích poprask, když jako nemuslim v přestrojení pronikl do mešity v Medině a vyfotil se tam. Hi, I’m Ben Tzion, welcome to Jackass! (MK)

Středa: Český Slavík manipuloval s hlasy, vyplývá to z čísel, která uveřejnil pořadatel. Podle nich se skupina Ortel umístila první a předběhla tak Kabáty. V kategorii zpěvák zůstal Tomáš Ortel za Karlem Gottem. No jo, když božskýho Káju neskolí rakovina, tak Ortel už vůbec ne. – Na Nejvyšší správní soud dorazila žaloba na zrušení kandidátních listin pěti uchazečů o post prezidenta. Podala ji Terezie Holovská, která se o kandidaturu také ucházela, ale nesehnala od poslanců či senátorů dostatek podpisů. Tady to zavání závistí. – Trump na svém twitterovém profilu sdílel tři protimuslimká videa, která na sociální síť umístila představitelka britské ultrapravicové strany Fransenová. Už mu proboha někdo ten mobil vezměte! – Na Slovensku schválili zákon, který umožňuje přístup na Facebook a jiné sociální sítě jen starším šestnácti let. Mladší musí mít souhlas rodičů. A prý že bratia nemají smysl pro humor. (AH)

Čtvrtek: Ombudsmanka Šabatová přezkoumá případ zvukaře Jaroslava Hensla, který pouštěl při mítinku se Zemanem Modlitbu pro Martu. Takže protestující jsou podle Miloše srabi, ale vyjádří-li se někdo, šup s ním na služebnu a tam mu povíme nějaký ten bonmot. – Do Sýrie razí Terakokoko…tova armáda. Proti bojovníkům islámského hnutí napojeného na teroristickou síť Al-Káida vyslala Čína bojovat jednotky zvané Sibiřské tygry a Noční tygry. Ne, bohužel, opravdu jsou to jen názvy. – Klaus junior obhajuje svou podporu Kotena tím, že je SPD “normálním hnutím”. Co na tom, že jde o Stranu Post Demokratickou. – Okamura nastínil plán na zvýšení obranyschopnosti České republiky. Součástí je branný výcvik, na rozdíl od nejasné koncepce Realistů ovšem nepovinný. Ti pacifičtější z nás budou jen nuceni hrát paintball. (DL)

Pátek: Bývalý člen kapely Ready Kirken Ondřej Herold se dopustil milionových podvodů. Anebo si prostě jen dobře spočítal, kolik je 1+1. – Poslanci za ANO se vyhýbají odpovědi na to, jak budou hlasovat při vydání Babiše a Faltýnka. Ale vždyť je to přece jasné, taky bych nechtěla, aby mi zavřeli tátu a mámu. – Nejvíc trendy barva letošních Vánoc je prý bílá. Bílá liga. Bílá síla. Bílá liga je bílá. Bílá je trendy už pár let. – Podle České školní inspekce dostávají chlapci lepší známky v matematice a dívkám se nadržuje zase v češtině. Já měla z matiky vždy čtyřku, #metoo. – Podle Zemana šíří Drahoš konspirační teorie ohledně ovlivňování prezidentských voleb zahraničními tajnými službami. Já myslím, že na konspirace máme v české politice jiného experta. Bacha na mikrovlnky! (VŽ)

Víkend: Z generála Praljaka se stihl stát mem. Vlastně je to pro válečného zločince ideální trest: degradován na chvilkové pobavení s tím, že po novém roce si na něj nikdo už ani nevzpomene, až se připojí k czenglish a Harambemu. – Desítky tisíc Izraelců protestují proti premiérovi Netanjahuovi, obviněnému z korupce. Šetřivým Židům se sáhlo na peněženky a odezva je veliká. – V Postupimi na vánočních trzích našli balíček s výbušninou, ale bez roznětky. Buďme rádi za roztržitého Santa Klause. – Trumpův poradce Flynn se přiznal, že lhal u výslechů a všichni se těší, že tahle aféra Trumpovi konečně zlomí vaz. Nezlomí. Jak to ten Putin dělá? – Ačkoliv se ve světě děje tolik zajímavých věcí, celý český internet řeší spadenou lávku v Praze. Že by Praha za sebou pálila mosty? (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*