Nejnovější

Přehled týdne 12. 10. – 17. 10. 15

Neděle, Otázky Václava Moravce, vyhlídka na pondělí a Přehled týdne z klávesnice Houpacího Osla. Chybí jen kyanid. 

Pondělí 12. 10.: Jogín vybral peníze z účtu, dal pusu ženě a odjel do Bankoku. Škoda že ty prachy patřily společnosti, kterou radnice Prahy 18 založila k péči o volnočasové aktivity místních obyvatel. – Čínská policie zatkla při monstr razii přes padesát tisíc lidí. Část z nich patřila k nechvalně proslulým triádám. Duch Vánoc příštích? – Opilý Ukrajinec se zakousl strážníkovi do ucha a nechtěl pustit. Na místo činu byl nakonec povolán zkušený psovod, který pod příslibem pamlsku nasosaného muže extrahoval. – Migranty v táborech bude nově hlídat i vězeňská služba. Podle dalších konceptů by měli na každém baráku zavést pozici pro kápa a taky jsou v plánu ranní nástupy za zvuku pochodové kapely. Konvičkovy vlhké sny.

Úterý 13. 10.: Znáte ten pocit, když jste hipstr, chcete si udělat boží alternativní fotku a přijede vás zatknout policie, protože si vás spletla s islamisty? Skupinka švédských hipstrů jo. – Na několika místech republiky probíhalo zatýkání více či méně vlivných lidiček. Nechyběl ani exministr Langer. Vánoce příští? – Nizozemci potvrdili, že Boeing nad Donbasem sundala raketa Buk, tedy zbraň ruské výroby. Na konspiračních webech se hned objevilo tisíc důkazů, proč je to nesmysl, proč za to mohou USA, a také že Nizozemci jsou pouze buzny, které povolují islám, a nejspíš jsou i cikáni. – Příznivci Pegidy přinesli na jednu z demonstrací šibenici pro Angelu Merkelovou. Zase jsme byli o krok před nimi. Ale bude to stačit? A máme si takové prvenství přát?

Středa 14. 10.: Stejně jako Česká republika, tak i Slovensko (které se umí jenom opičit) posílá skupinku statných mužů bránit hranice Schengenu. Rozdíl je pouze v tom, že od nás kvačí partička zelených mozků, zatímco Slováci vysílají policisty. Zajímalo by mě, kolik z nich se už nemůže dočkat, až si bouchne obuškem do nějakého negra. – Charlie Hebdo se podle webu iDNES.cz pomalu rozpadá. Tak to dopadá, když se objeví někdo vtipnější, kdo nemá vystřílenou redakci (myšlen Houpací osel). – Frontex, který monitoruje situaci na hranicích Schengenu, přiznává, že vlastně neví, kolik uprchlíků se dostalo do Evropy. Pravděpodobně někoho počítali dvakrát. Když oni taky nemohou chvilku stát, aby je člověk v klidu spočítal. – Babiš a Kalousek se kvůli hazardu vsadili o deset milionů. Kde na to vezme Babiš je zřejmé, ale u Kalouska těžko z hlavy říct.

Čtvrtek 15. 10.: Muž onanoval v metru a následně po náhodné ženě požadoval orální sex. „Dobrý den, slečno, nechtěla byste se stát modelkou?” – Maďaři dokončili plot na hranicích s Chorvatskem. Orbánovy ovečky se už nemusejí vůbec ničeho bát. Možná jen toho, že když Orbánovi rupne v bedně, tak se jim bude špatně emigrovat. – Pistorius opouští vězení a zbytek trestu si odsedí doma. Kdyby byl Krejčíř hodný, mohl se mít stejně dobře. A mají po fotbálku.

Pátek 16. 10.: Bulharští pohraničníci zastřelili na hranicích s Tureckem migranta. Je to zatím první případ a jak se říká, první vyhrání z kapsy vyhání. – Zloděj v Brně ukradl ježka v kleci, přebrodil řeku a schoval se na stromě. Nechci nic říkat, ale tohle se může stát skutečně jen v Brně. – Maďarsko zavírá hranice s Chorvatskem. – 28. října nedorazí na Hrad ani jeden z rektorů veřejných vysokých škol. Jedná se o akt solidarity s kolegy z Masarykovy a Jihočeské univerzity, které Zeman odmítl pozvat. Vysoká škola, tam je svět ještě v pořádku. – Lucie Borhyová se rozešla s přítelem Hrdličkou. Normálně bychom se bulváru nedotkli, avšak boom, který tento rozchod způsobil, nás nemohl nechat chladnými. Nejen že na internetech rozjel větší vlny než imigranti a piškoty dohromady, ale zároveň poukázal na to, jak málo stačí některým médiím ke štěstí.

Víkend: Ovčáčkovi někdo zakázal Facebook. Údajně za to může pražská kavárna, což nejde dohromady s jeho nedávným prohlášením o tom, že kavárna se rekrutuje na Twitteru. Škoda že netuší, že hlavní odboj se již dávno zformoval na Spolužácích!

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*