Nejnovější

Krutej beat sem, krutej rým tam. Prago Union znovu zářili v pražském Rock Café

rapper Kato a kytarista Tony Dlapa; autorka: Kristýna Novotná

Legendární hip-hopová skupina ze Strašnic tradičně zavítala do pražského klubu Rock Café. Spolu s dalším hostem dali klubu pořádně na frak. Zazněly osvědčené klasiky, novější tracky, ale i skladby od jiných interpretů. Vedle rappera Kata na mikrofonu a DJ Ramela za mixážním pultem vystoupil i celý band.

„Na metropoli je nejlepší, že tu nikdy nejsi sám, dáme hlavy dohromady, máme plán, v Rock Café Prague bude mejdan hárd,“ lákala kapela fanoušky na svých sociálních sítích. Hip-hopová skupina tak uskutečnila svůj první pražský koncert v rámci tour, které je zatím plánované do půlky července. Navštíví města napříč Českou republikou a zavítají i do Trenčína na Slovensku.

Předskokanem králů hip-hopu se stal známý hudebník, stand-up komik a herec Vojtěch Záveský (uměleckým jménem Vojtaano). Zahrál očekávané skladby z filmu Vyšehrad, ale i kousky z posledního alba. Neodpustil si ani nostalgický klenot Budulínek vs. Galantní jelen, kterým Vojtaano rozproudil zpěv a energii po celém klubu. Následně na pódium nastoupili Prago Union a postarali se jak o kvalitní řez a znění beatů, tak o dynamickou atmosféru. 

rapper Kato a kytarista Tony Dlapa

Kapela zvolila cestu osvědčené klasiky z alba Dezorient express. Klubem zněly skladby jako Procházka parkem, Hey! a nebo nadupaný Verbální atentát. Kato poté zpomalil a spolu s bandem naservírovali Černobílou z alba V barvách z roku 2011. Skupina také zahrabala v minulosti a dav pohltil hlas Kata a Milady Ježkové ze songu Sklep. Mezi nejmladší hrané skladby večera patřily Smrt žije, To jsem si zas zavařil a Přiduhned…(Už běžim). Od rapperských kolegů z Chaozzu si vypůjčili tracky Jenom tak chodim a Vodopády, čímž rapové jízdě nasadili korunu. 

rapper Kato

Následující pražský koncert proběhne v rámci festivalu Žižkovská noc 2024. Díky nim festival, stejně jak zní v tracku Verbální atentát, dostane správné koření, my nebudeme chodit kolem horké kaše a neutečem jim bez placení. 

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*