Nejnovější

Přehled: Jakmile se bouře blíží, k Nejedlému Blažek míří

Ilustrace Emy Kašparové

Přehled týdne od 14. do 20. srpna roku 2023.

Pondělí: Fremr se vykašlal na svou nominaci na Ústavního soudce. Prý kvůli mediálnímu tlaku a tomu, že nedokázal vyvrátit to, že vynášel za minulého režimu příliš “rudé rozsudky”. Těžko se to vyvrací, když je jeden jeho proces natočený pro účely propagandy a Fremrem odsouzený opakovaně tvrdí, že byl i mučen, a říkal to Fremrovi během procesu.
– Kromě Fremra jsme se zapotili všichni, vlna veder dorazila i do ČR. Nicméně užívejte chládek jaký letos je. Pokud to půjde jako doteď, tak další léta budou jen teplejší. (KL)

Úterý: Detektivové si odvezli trofeje vycpaných veverek, ale i jiných zvířat. Tedy přesněji, věc se má tak, že je zabavili bývalému šéfovi lánské obory Miloši Balákovi, který musí dokázat, že jsou opravdu jeho. Však, kdyžtak si chytí jiné veverky, ne? – Na bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa obžaloby letí jako důchodci na slevy v obchodě. Na triku už má čtvrtou, a to z Atlanty, kde se podle obžaloby s dalšími 18 lidmi snažil zvrátit výsledky ve státě Georgia. A pokud bude uznán vinným, vězení se nevyhne. – Lékárny hlásí nedostatek penicilinu, ale podle ministerstva je ho v Česku dostatek. O podobném problému jsem psala už někdy na podzim a zdá se, že se tam zas vracíme. (AK)

Středa: Ministerstvo zdravotnictví prověřuje soukromý byznys ředitele IKEM Michala Stiborka. Holt šéfovat nemocnici asi nesype tolik, jako půjčování peněz. Vypadá to na solidní letní přivýdělek. Ale dovolená se sama nezaplatí. – V Izraeli řeší, kdo a kdy se bude moci koupat v moři. Ženy večer nebo ráno? To je oč tu běží. Nejlepší bude udělat internetový registrační systém. Moře není žádný holubník, aby si tam každý chodil, kdy se mu zachce. – Američtí vědci zjistili…zatím pouze odhadují, že letošní rok bude nejteplejší v historii. A co za to může? Prague Pride to není, milá paní. Dopad má zejména globální oteplování a El Nino. Ti Američané byli stejně vždycky o kus chytřejší. Na to by nikdo jiný nepřišel… (TV)

Čtvrtek: Ministr Blažek z ODS měl dost zvláštní den. Zastihl ho déšť a od té doby se to s ním táhlo. Nebo tak to aspoň popisuje on. Ostatní se ptají, proč ho déšť zavedl zrovna na pětihodinový sraz s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým. – To, že je to s účastí trans osob složité, se dá částečně pochopit. Asi stojí za to zkoumat, jestli by nedošlo k moc velkým rozdílům ve fyzické síle. V jakých sportech tedy nemůžou soutěžit trans ženy? Třeba v šachách. O tom minulý týden rozhodla Nejvyšší mezinárodní šachová organizace. Tam je ta fyzička prostě obzvlášť důležitá. – Francouzská vláda nabízí vinařům z regionu Bordeaux finanční kompenzace, pokud zruší své vinice. Vede je k tomu globální oteplování i změny spotřebitelských návyků. (AH)

Pátek: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity, Danuše Nerudová, se bude ucházet o pozici lídryně hnutí STAN ve volbách do Evropského parlamentu. Informaci sdělila na svém Instagramu a rozhodnutí odůvodnila tím, že má s hnutím společnou celou řadu témat. Tak snad se ta kandidatura tentokrát povede, i když nalejme si čistého vína, prezidentské křeslo to není… – Nekonečná kauza Dozimetr by konečně mohla dojít svého konce. Obvodní soud pro Prahu 8 schválil bratrům Nemrahovým dohodu o vině a trestu v kauze neoprávněné lustrace vozidel související právě s onou aférou. Kauza Dozimetr, která se točí kolem údajné korupce a manipulace s veřejnými zakázkami pražského dopravního podniku, stála přitom funkci už několik politiků. Jak se říká, na každou svini se v pekle vaří voda, a v Česku, ráji šméčkařů, to platí dvojnásob. (JS)

Víkend: K**vy, chlast a chlebíčky to jsou naše koníčky, respektive našich poslanců. Dřív se ale chlebíčky, kteří poslanci nespapkali vyhazovali. Nyní budou po každém zasedání poslány do potravinově banky. Každý pátek mají tedy odběratelé potravin fakt svátek. – V Botswaně našli pátý největší čirý diamant na světě. Na takovou nádheru si ale ještě dlouho nevydělám. Takže místo diamantu mám tak maximálně kamínek v botě. – Japonsko se chystá vypustit radioaktivní vodu do moře, prý je „ošetřená“. Takových by tu bylo… Proč tu planetu ještě víc nezničit. Takže až váš losos v sushi bude radiokativní, víte proč. (AR)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*