Nejnovější

Svobodní se omlouvají za Trikoloru, poslední kapkou byla podpora Babiše

Zdroj: Facebook hnutí Trikolora | Trikolorar

Babišova kandidatura trhá staré svazky. Nejen prarodiče a jejich vnoučata, hospic v Hustopečích a Agrofert, jehož peněžní dar ostentativně vrátil, ale už i Trikoloru se Svobodnými. Ti se se stranou založenou Klausem mladším rozloučili poté, co podpořila Babiše v druhém kole. A nejen to: veřejně se omluvili všem svým přívržencům, že s nimi měli kdy co společného.

Ve veřejném prohlášení o distancu hnutí prohlašují jejich zpackanou spolupráci za ponaučení, po kterém chtějí dál hájit pravicové a demokratické principy. Že se v Trikoloře velmi zklamali a že už není, co bývala. Vypadá to, že už nezůstanou ani jako přátelé.

Z celé strany TSS už tak zbývá jen tlející T, Soukromníci dávno opustili potápějící se loď a nepotřebovali k tomu ani rudou linii Babiše.

Rozdýchali extremismus i popírání covidu, ale Babiše ne

Je paradoxní, že právě až podpora expremiéra je poslední hřebíček do spojenectví Trikolory a Svobodných, ohánějících se demokratickými principy.

Nikoli to, že kandidát Trikolory hrál v neonacistickém (podle BIS) klipu, kde nostalgicky touží postavit se ve vlasteneckém boji po bok dávným předkům. Ani to, že Trikolora se postavila k válce na Ukrajině více než laxně – nejde o náš vlastenecký boj.

„Naše stanovisko je jasné. Trikolora se nestaví na žádnou stranu. Nejsme ani Rusové, ani Ukrajinci, jsme Češi. Trikolora proto hájí zájmy České republiky a zájmy českých občanů a odmítá naše zatahování do války. Nic víc, nic méně,“ prohlásila její šéfka Zuzana Majerová.

Svobodné dokonce nijak neobtěžovalo to, že SPD a Trikolora sdílejí fanoušky, rétoriku a program natolik, že SPD dokonce musela vydat manuál, jak strany odlišit. Trikolora dokonce žádala SPD i ANO, aby postavili společného prezidentského kandidáta.

Co víc – Svobodným ani nevadil, alespoň veřejně, přístup Trikolory k pandemii covidu-19. „Tady žádná pandemie nikdy nebyla,“ nechala se slyšet zmíněná Majerová na Primě v roce 2020. Dále to nebyla schopná nebo ochotná rozvést.

Přes to všechno se dokázali Svobodní přenést, ale přes nedávné vyslovení podpory Babišovi? Co je moc, to je moc. Až teď se jim rozblikaly hodnotové výstražné kontrolky a rozhodli se katapultovat od staronové Trikolory, aby jim nemohla dál špinit jejich sněhobílý brand a tak si mohli v klidu dál opírat odpor k euru o úctu k předkům.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*