Nejnovější

Tunel na konci světla. Voličská základna SPD se drolí jako zrna Žita

Žito v zajetí SPD; fotomontáž, pozadí: Pixabay.com Žito v zajetí SPD; fotomontáž, pozadí: Pixabay.com

GLOSA – Král českého nacionalismu Tomio Okamura v pátek dostal hodně nečekanou Valentýnku, když se jal citovat největšího českého apokalyptického proroka Daniela JoLandu ohledně svobody slova. Pro Okamuru to musí být rána do zad. Vždyť přeci Landa také nesnáší tu prokletou EU, diktát z Bruselu a všudypřítomnou cenzuru. Ovšem kouzelník Žito nečekaně vyčaroval prosbu, aby jeho jméno nebylo s SPD nadále spojováno.

V zoufalé snaze vytřískat z neexistujících imigrantů voličské preference se Tomio I. Veliký nebál zapátrat po skutečných odbornících na slovo vzatých a z našeho malého českého rybníčku vytáhl opravdu velkou rybu v oboru „dezinformace a islámská apokalypsa.“ Na svůj Facebook umístil Landův citát přibližně z roku raz dva o cenzuře v EU a doplnil ho pochopitelně svým komentářem.

„Obávám se, že Daniel Landa má pravdu. Opět nám noví totalitáři zavírají ústa a zakazují nám říkat pravdu o hrozbě islámu, imigrace či sluníčkářského neomarxismu. Pokud se ozvete, hned Vás neoprávněně onálepkují jako fašistu a rasistu. Na Západě již lidi za kritiku islámu či imigrace běžně trestně stíhají,“ stojí u obrázku.

Bílý jezdec opouští tmu

Český zpěvák, filozof, kouzelník, bojovník proti všem skřetům a v podstatě všeuměl Žito nicméně Tomia velmi rázně odpálkoval, nejspíš až domů… na Moravu. I jeho příspěvek se stal okamžitě virální záležitostí.

„Pane Okamuro, důrazně Vás žádám, abyste mě nezatahoval do Vašich politických kampaní zveřejňováním mých fotografií a výroků (domnělých či pravých, vytržených z kontextu či starých, prostě žádných) na vašich webech. Držím se od politiky stranou (ač pravidelně volím, ale ne Vás) a rád bych, aby u toho zůstalo. Přestaňte si laskavě brát do úst celebrity a stůjte si za svými názory.“

Vyjádření Daniela Landy; zdroj: Facebook

Žito seslal kletbu, bude velký špatný?

Byť se z ošemetné situace Tomio dalším příspěvkem snažil vybruslit, příliš se mu to nepovedlo. A tudíž vyvstává otázka, jak incident naší nacionalistickou scénou zamává, a jestli nějak hne s preferencemi SPD. Je to totiž další otřes během relativně krátké doby. Nejdřív odluka buňky v Moravskoslezském kraji, nato vznik Trikolóry, která dle volebních průzkumů přetáhla některé voliče, a teď ještě toto.

Reakce Tomia Okamury; zdroj: Facebook

Mezi fanoušky kouzelníka Žita, který na koncertech stále zpívá nahnědlé písně Orlíku, se jistě pár voličů SPD najde. A najednou je sám velký zaříkávač skřetů upozorňuje, že s Tomiem nechce nic mít. A taky že volí, ale jeho ne. Pokud by pokračoval trend odlivu voličů ke konkurenční Trikoloře a k tomu se přidali i Žitovi fanoušci, SPD by se opět přiblížila na hranu propasti pěti procent. Následovalo by uzavření vnějších hranic poslanecké sněmovny a vyhoštění z politické mapy Česka.

Když se začalo smrákat nad Tomiovou první sektou Úsvitem, sám Nedoktnutelný ji raději „rozpustil po česku“ a pomocí tvrdě vytunelovaných peněz založil další stranu. Tak hlavně rychle vymyslet nový název.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*