Nejnovější

Od tabu K tabuli! Prima pořad, ve kterém se školáci ptají prezidentských kandidátů

Foto: PIXABA|| PIXABAY

Soukromá televize Prima se rozhodla přidat do šílenství prezidentských pořadů i svou unikátní relací s názvem K tabuli! V tomto pořadu režisér Vít Klusák převzal zábavný francouzský televizní model. V něm se žáci táží pěti prezidentských kandidátů na různorodé otázky.  Celkově tak z pořadu vzniká školní besídka, kde je kandidát showmanem anebo také terčem výsměchu.

Prezidentské volby jsou už za dveřmi, a tak se televizní stanice Prima rozhodla neotálet a přinést jedinečný pořad, ve kterém si žáci proškolí možné budoucí hlavy státu. Prima s režisérem Vítem Klusákem převzali francouzský televizní model. Není to, ale první inovativní pořad, kterým se produkce letos pyšní. Například CNN Prima NEWS představila Prezidentské šmejdění, kde se moderátoři stanou tak trochu stalkery. Obchází v něm obydlí prezidentských uchazečů a ptají se na sousedské klepy.

V pořadu K tabuli! se produkce rozhodla vybrat pouze pět prezidentských kandidátů, kteří mají podle predikcí největší šance na úspěch. Mezi vyvolenými byl například i Karel Janeček, ten už se ale mezi kandidáty neřadí.

„K tabuli! může prezidentské uchazeče zajímavým způsobem demaskovat víc, než když jsou v rozhovorech, na které jsme z televize zvyklí,“ říká režisér Klusák.

Dělat chyby je lidské, odpouštět je dětské

Relaci vždy uvede příchod kandidáta do třídy, kde se všichni s úsměvem pozdraví, jako ve škole. Protože je K TABUL! bez moderátora, obsadí tuto roli většinou jeden z žáků základní školy. Na úvod se na obrazovce spustí krátký kandidátský medailonek. V něm se děti přímo seznamují s kandidáty a hned na získané informace o nich reagují. Když medailonek skončí kandidáti se vrátí před tabuli a čekají je děti se záludnými pečlivě připravenými otázkami.

Kandidáti se většinou snaží zachovat chladnou hlavu, i přestože v medailoncích neslyšeli příliš vřelé komentáře. Poté nadchází část, která obsypala celý virální svět, a to otázky od dětí. Ty byly opravdu všeobecné. Od kreslení holubic, až po otázek na planety sluneční soustavy.

Na pořadu je vidět, jak děti sympatizují s některými kandidáty a ptají se jich spíše na všední život, jako třeba u Danuše Nerudové. Na některé kandidáty ale byly velmi přímé. Například, když se ptaly Andreje Babiše na to, kolik žaludků má kráva a jak se jmenují. „Strašně moc, to nevím. Ale víš, kolik dneska stojí mlíko? Deset korun, a to je důležitý,“ odpověděl na záludnou otázku Babiš. Se slovy měl bych se asi vrátit zpátky do školy odešel i Petr Pavel, který měl problém s předností násobení. Ani jeden z kandidátů neobstál před náročnými otázkami dětí ze základních škol. Jediné, co je drží nad vodou je, že se v této náročné zkoušce neztrapnili sami.

Na odlehčení si žáci připravili doprovodný sportovní program. Babiš si zahrál ping pong, Nerudová hokej a Josef Středula si zaskákal přes švihadlo. Věřím, že se nejen děti ale i diváci u těchto momentů hlasitě zasmáli. Nakonec děti obdarovaly uchazeče malým dárkem. Ten ale někteří z prezidentských uchazečů ve škole zapomněli.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*