Nejnovější

Přehled týdne 3. 10. – 9. 10.: K narozeninám zbouraný most. Všechno nejlepší Vláďo

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Čekali na tramvaj, ne Uber-rychle jedoucího opilce. Ten najel v Bratislavě do hloučku lidí na zastávce. Hrůza. – Nobelovka za lékařství putuje vědci, který vymyslel, jak z prohnilých zubů a starých zpráchnivělých úlomků kostí získat kompletní DNA. Svoji metodu použil na zbytky neandrtálců a teď si užije 20 milionů korun. – Fisher se bude ucházet o post prezidenta. Ale který? Je jich tolik… máte za domácí úkol si zjistit. Pavel (KL)

Úterý:Ruská mobilizace probíhá opravdu hladce. Od jejího oznámení opustilo Rusko už 700 000 lidí. Občas přemýšlím, jestli chce Putin vůbec vyhrát. – Ministryně pro životní prostředí Hubáčková rezignovala. Tím se ukojí i hlad místopředsedy lidovců Petra Hladíka po viditelném postu. Když se nestal primátorem Brna, tak z něj bude ministr. Docela dobrá náhrada, ne? – Ještě aby se Hladík neradoval! Pár dní po volbách brněnská police zadržela osm lidí kvůli bytům v Brně. Mezi zadrženými byl i zastupitel z ODS. Petr Hladík tak možná utekl hrobníkovy z lopaty a může s klidem spát, že tohle už není jeho problém. Kdo by se ale měl strachy potit až za uši, je ministr spravedlnosti Don Pablu. Nebyla by totiž kauza v Brně, aby v ní nebyl nějak namočený i Petr Blažek. – Ještě jednou uvidím na Twitteru vtip na Královec a asi se zblázním. Není to vtipný a nikdy ani nebylo. (JŠ)

Středa: Někdo v noci na středu polil sídlo ukrajinského velvyslanectví červenou barvou. Červená barva nejspíš měla symbolizovat krev. Popravdě nechápu proč. Možná proto, že Ukrajinci vtrhli na území svého sousedního státu a začali tam bombardovat města? Nebo? Sakra…Asi jsem si to nějak popletla, že? – Ministerstvo obrany se zbavuje nepotřebného majetku. Mezi nabízenými objekty je i třináct bunkrů. No, nepotřebných. Kdybych já byla ministerstvo obrany, tak si pro jistotu bunkry v pohraničí nechám. Ivan když se rozjede, tak se nerad zastavuje… – Zemřel bývalý trenér pražské S*arty Jürgen Sundermann. Spartu trénoval v letech 1994/1995. Na lavičce Sparty vydržel celých deset zápasů. To je celkem dost, vzhledem k tomu, že za posledních sedm let vystřídala Sparta asi 14 trenérů… Pozůstalým, samozřejmě, vyjadřujeme upřímnou soustrast a pražské Spartě přejeme… asi to samé, co zažívá v posledních letech. (MK)

Čtvrtek: V Praze proběhl první summit čtyřiačtyřiceti evropských zemí. Podle Petra Fialy má jít o příležitost pro výměnu názorů státníků. Kromě států Evropské unie přijeli i lídři států mimo ni. Například zástupci zemí východního Balkánu nebo Kavkazu. Přes napjaté vztahy s EU se přenesla i Liz Truss. Ta nejen že přijela, ale Emmanuel Macron tvrdí, že se spolu i spřátelili. Rusko a Bělorusko nikdo nezval, a dokonce opravdu nepřišly. – To se bohužel nedá říct o Ukrajině. Tam ruská armáda zůstává stále. V noci na čtvrtek se cílem bombardování stalo Záporoží. Rakety tam zasahovaly infrastrukturu a obytné domy. – Předávalo se nejspíš nejvýznamnější literární ocenění. Nobelovu cenu letos dostala francouzská spisovatelka Annie Ernaux. Komise ji ocenila za preciznost a odvahu, se kterou zkoumá lidskou paměť. (AH)

Pátek: Na summitu 44 evropských zemí v Praze se sešly i země, které nejsou všemi uznány (Kosovo) nebo v konfliktu jako Arménie a Ázerbajdžán. Něco jako rodinný oběd o Vánocích. – V případě Arménia a Ázerbajdžánu došlo na summitu k posunu, kdy obě země souhlasily s vysláním mírové mise na hranice a v podstatě tak z plánu na de-eskalaci vyoutovali Rusko. Ruský mír je zkrátka ošemetný… – Putin slavil sedmdesát. Velké oslavy se však nekonaly, přední stránky novin se zabývají spíše mobilizací. Nejlepší kamarád Lukašenko ale Putinovi poslal traktor běloruské výroby. Jestli se dá použít i na odklízení tanků jsme se však nedozvěděli. (ŠF)

Víkend: Putin dostal o víkendu opožděný dárek k 70. narozeninám. V ranních sobotních hodinách byl výrazně poničen Kerčský most. Ten rusové využívali jako zásobovací tepnu pro jižní část fronty. Teď to budou mít lehce komplikovanější. Přiznám se, že u psaní téhle zprávy se mi zvedly koutky úst. – Svět poznal letošního mistra světa Formule 1. Stal se jím Max Verstappen z Red Bull. Tímto vítězstvím obhájil loňské první vítězství. – Ruské útoky na Záporožskou elektrárnu stále pokračují. V neděli byla po odstřelování odpojena od sítě. – Odboráři vyšli vyjádřit svou nespokojenost na Václavské náměstí. Na demonstraci vystoupil například prezidentský kandidát Středula, ALE POZOR nešlo o kampaň. To abychom měli jasno. – Tak a je to tu. Ruské skupiny vojsk na Ukrajině se dočkaly svého kápa. Asi v Kremlu přišli na to, že by bylo fajn, aby to bylo trochu organizovanější, a tak Šojgu zvolil jako jediného velitele vojsk generála Surovikina. – Kurva hoši, je to tam! Boleslav Polívka získal cenu Thálie za celoživotní mistrovství v alternativním divadle. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*