Nejnovější

Přehled týdne: 25. – 31.10. 2021: Nové mety pro Facebook, napití Poláci a státní vyznamenání

Pondělí: Televize Prima zahajuje nový kanál Prima SHOW, kde budou ke shlédnutí všemožné reality show. To jsou dost prima zprávy, protože mi už začínal docházet odpad ke sledování. – Osmdesátiletého Miroslawa Hermaszewského chytila polská policie za volantem s 0,6 promile. Nutno dodat, že Hermaszewský je prvním a jediným Polákem, který se dostal do vesmíru. Vyzývám proto Remka, aby se nenechal zahanbit a nastoupil za volant s aspoň jednou celou promile. – V Kolumbii dopadli narkobarona známého pod přezdívkou Otoniel. Na jeho dopadení se podílelo pět set členů armády. Kolumbie se rozhodně nezdá jako místo, kde by troškařili, ať už s drogami nebo s jejich zastavováním. (JL)

Úterý: Znáte ty pohádky, kde se obyčejný mladík dostane díky manželství s princeznou do královské rodiny? Japonci totiž asi ne. Princezna Mako se tam totiž musela vzdát šlechtického trůnu, aby si mohla vzít prostého muže. Jde buďto o projev velké lásky, nebo princezna po vzoru Cimrmanova vizionáře nahlédla do trouby a došlo jí, že už nechce být bohatá. Uvidíme, zatím nám nezbývá než popřát novomanželům hodně štěstí. – Angela Merkel dnes předala německému prezidentovi (tomu chlápkovi, o kterém se skoro nemluví) svou rezignaci. Oficiálně tak začíná odcházení jedné z nejstabilnějších tváří Evropské politiky a my Češi bychom se měli začít ptát, zda není chyba, že si za vůdce volíme samé staré muže. Při porovnání se sousedy je ostatně jednoznačné, kdo byl v mocenském křesle stabilnější. – Pomalu se začíná zavádět systém nutri-score, který zákazníkům řekne, jak zdravé které potraviny jsou. Super, nejenom, že mi budou brambůrky dál ničit tělo, ale zároveň mi to začnou i připomínat. (Ogo)

Středa: Na jihu Anglie se do moře vypouštějí splašky. Jakože nelegálně. Svým dronem to zachytil britský fotograf a podle něj ty hnusy do moře vytékaly přes 49 hodin. Doufám, že si na to vzpomenete, až se budete koupat v moři, mňam! – Borec, který už 5 let nenosí kalhoty ani spodní prádlo, se snaží bojovat za mužskou svobodu. Šije si svoje vlastní sukně a říká jim kiltorys. Teď si to slovo přečtěte znova, prasáci! Jestli s tímto nápadem prorazí a přiměje chlapy nosit sukně, popřemýšlím o nákupu nemovitosti na jiné planetě. – Taky nezvedáte neznámá čísla? Tak to jste jako ztracený turista, kterému se záchranáři opakovaně snažili dovolat, ale neúspěšně. Když hledaný konečně našel správnou cestu na horské ubytování, neměl ani tušení, že ho vůbec někdo hledal. (MK)

Čtvrtek: Tlak Číny staví do pozoru i americké vojáky. Poslední vojenské cvičení a narušení vzdušného prostoru přiměli Bidena jednat, a už trénují na Tchaj-wanu. Vzájemná spolupráce už je chvíli vidět, ale poprvé jejich výskyt potvrdila i prezidentka. V Pekingu samozřejmě zatloukaj a zatloukaj. Tak snad to u toho i zůstane. – A abychom dnes s radostí oslavili samostatnost, Hrad tradičně oznámil statní vyznamenání. Kdyby aspoň mezi kandidáty na Řád Bílého lva nebyla Bohdalová… za zásluhy v umění. Jo a předávání posunuto na 1. ledna, než se nám prezident uzdraví. Nebo se najde nový Miloš. „Kroužkuju!” (TL)

Pátek: Joe Biden, přesvědčený katolík, se sešel s papežem Františkem a probírali mimo jiné boj proti klimatickým změnám a spravedlivé dělení vakcín. To je jistě v pořádku, ale teď si představte, že by něco takového řešili například Zeman a Duka. Ale to se samozřejmě nestane, ten druhý má moc práce s kulturní válkou a ten první zas s pobytem v nemocnici. – Facebook se nově mění na Metu, což rozhodně nemá žádnou souvislost s nedávnými skandály firmy (mrk mrk). My, kteří prodali Zuckerbergovi veškerá naše data se ale nemusíme bát, původní služba se bude pořád jmenovat stejně. Naštěstí, protože nikdo nechce, aby si komunikační platformu někdo pletl s metou z baseballu. – Na českých školách se bude modernizovat výuka informatiky. Je však otázkou, jestli to pomůže, pokud modernizací neprojdou i samotní učitelé. Jakkoliv je pravda, že hraní bulánků v hodině mělo taky něco do sebe a je trochu škoda, že s něčím takovým už současný plán nejspíš nepočítá. (Ogo)

Víkend: Stále ještě premiér Babiš prohlásil, že společnost Bohemia Energy udělala na lidi jeden velkej podvod. Ale jdi, ty pohádkářu, podivej se, kolik lidí ošulil ten tvůj Agročert a pak mluv! – V dopravě se nedaří. Na Ještědu se zřítila lanovka, provoz na D1 byl ochromen kvůli hromadné nehodě a o těch našich železničních tratích už vůbec nemá cenu mluvit. Platí, že čím delší vzdálenost pojedete, tak tím více nepříjemností vás potká. – Lid americký ne zcela přijal celosvětové snahy o kompletní očkování lidstva. Naopak, mnozí zaměstnanci radši skončí v práci, než aby jim píchli tu „nevyzpytatelnou genovou terapii.“ Je to prohra. – V Česku znovuzavedená povinnost testování na pracovišti nezískala zrovna velkou podporu. A proč? No, tak třeba můj tata šel v pátek na PCR test, aby mohl v pondělí do práce, a doteď nedostal výsledky. Někde bude chyba v systému. – BabyBox odjakživa sloužil k odkládání nechtěných dětí. To však jednomu pořízkovi z polské Vratislavi bylo úplně jedno a vlezl tam i tak. Způsobil značné škody. Ale nebojte se, neohrozí nás to, od toho tu máme levné polské párky a drancovače z dolu Turów. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*