Nejnovější

Přehled týdne: 18. – 24.10.2021: Kontrola očkování, zabiják Baldwin a vyznamenání poštou

Pondělí: Zástupce šéfredaktora Seznam Zpráv Jiří Hošek skončil ve funkci kvůli obviňení ze sexuálního harašení. Od českého Twitteru se mu dostala překvapivá podpora, protože ve své veřejné omluvě nijak nezastíral… což je trochu deprimující, že uznání masivní viny je v téhle zemi tak vzácné, že už i to je důvod k podpoře. Aspoň že Houpací Osel tyhle problémy řešit nemusí, náš sexuální apetit je totiž těžce ubit alkoholem a stresem. – Španělský premiér Pedro Sanchéz se zapřísáhl, že v zemi zruší prostituci. Pomineme-li jeho falešně znějící jméno, které vypadá jako kdyby si ho musel na místě vymyslet, musíme mu popřát hodně štěstí. Bude ho totiž potřebovat pořádnou dávku, aby vyvrátil nejstarší profesi, které se nejlépe daří v ekonomických krizích. Jako v takových, která ve Španělsku zrovna je. – Senát se baví o vykonání rozka-článku 66, kterým by odebral nezpůsobilému prezidentovi pravomoce. Ten už je na tom tak špatně, že si toho začíná všímat zahraničí. Zahanbující. – Čína otestovala nadzvukovou raketu schopnou obletět celou Zemi. Úspěšně. Co jiného taky čekat od země, která rakety vynalezla, no ne? (JL)

Úterý: Zmatky kolem prezidenta a jeho okolí pokračují a vypadá to, že minimálně pod Mynářem a spol se pomalu propadá led. My to ale nebudeme řešit a místo toho vám přineseme další fakt o langustách: Devadesáti procentům langust vadí, když jsou v přehledu uváděny fakta o langustách jako náhrada za informace o dění kolem Miloše Zemana. – Evropská Unie je naštvaná na Polsko, jehož chování považuje za autokratické. No, naštvaná být může, ale jak ukazuje případ Orbán, moc s tím neudělá. No a kdyby se odhodlala, objeví se spoustu užitečných idiotů, kteří budou křičet něco o diktátu ÉÚ. No a tak radši Brusel nechává protodiktárory dál sát ze svých penězovodů. – Školní inspekce začala testovat žáky. Tentokrát ale už ne na přítomnost viru, nýbrž na přítomnost znalostí. Ukazuje se totiž, že svalit hlavní tíhu boje s pandemií na děti možná nebylo úplně moudré. Ale koho by to štvalo, každému je přeci jasné, že o děti jde politikům jen v kýčovitých předvolebních klipech. (Ogo)

Středa: Zajít si na jedno bude od pondělí zase o něco složitější. Číšníci budou kontrolovat jestli jste očkovaní nebo jestli máte test. Jinak vám prý nenalejou. Od 1. listopadu pak budou mít všechny testy na covid kratší platnost a ještě si je budem muset platit. Jednoduše: buď se nech očipovat nebo plať! – Jestli jste byli zvyklí si své večery malinko zpestřovat šňupáním kokainu, tak nejezděte do Anglie. Nově tam testují sprej proti kokainu, který stříkají na záchodová prkýnka v barech a hospodách. Prášek se má na sprej přilepit a šňupání pak nepřichází v úvahu. Ale žádný strach, u nás zatím nic takového není, tak si vesele šnupejte dál. – Nebaví vás ruch velkoměsta? Nemáte peníze na hypotéku? Vyřešte to jako pár se 3 dětmi, kteří si sami postavili jurtu, ve které bydlí. Prý mají i vlastní školku a školu. Rodina je ve svém příbytku spokojená a své nízké náklady na bydlení si chválí. Ta nízkonákladovost se mi jakožto chudému studentovi líbí. Takže až uvidíte jurtu uprostřed Olomouce, víte, kde mě hledat. (MK)

Čtvrtek: Kancléř Vratislav Mynář zveřejnil video z podepsání svolání Sněmovny, aby dokázal, že Milda není ve formaldehydu a je pořád naživu. Na videu ale chybí datum a ukázalo, že milý kancléř před nemocného prezidenta přitáhl čtyři další lidi bez roušek. Sakra Vráťo, i teroristi vědí, že rukojmí se fotí s novinama v ruce, aby se dokázalo, že jsou furt naživu. – 28. říjen se dost možná nebude konat. Krátce se proto uvažovalo o možnosti zaslat vyznamená poštou. Dovede si představit, že vám přijde Řád Bílého lva v porušené obálce a s ulomeným řetízkem? I když… to je docela solidní metafora. – Hej, pamatujete si na ten skandál s Hřibem a Vystrčilem na Tchaj-wanu? Tak teď se to děje znova, akorát obráceně. Tchaj-wanský ministr zahraničí Joseph Wu totiž tentokrát přiletí za námi a Číně se to vůbec nelíbí, stejně jako tenkrát Zemanovi. Kdokoliv píše poslední sezónu Země, už mu vážně dochází nápady. – Taky jste si říkali, že Trump je až smutně ticho poté, co mu sejmuli účet na Twitteru? Není se čeho bát, zakládá si totiž vlastní sociální síť! S blackjackem a se šlapkama! A ještě se má jmenovat TRUTH, jako kdyby ten faktor absurdity byl i tak moc nízko. (JL)

Pátek: Při natáčení westernu o neúmyslném zabití došlo k… neúmyslnému zabití. Herec Alec Baldwin použil místo rekvizity skutečnou zbraň se kterou zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. To snad není potřeba glosovat, jen přejeme brzké psychické uzdravení Baldwinovi, režisérovi uzdravení psychické a pozůstalým kameramanky upřímnou soustrast. – Na sumitu Evropské Unie se řešil rapidní nárůst cen energií a jak nejlépe ochránit ty nejzranitelnější. To Česká republika, ta na to jde vlastní cestou a chce situaci řešit skrze úpravy DPH. Máme tu přece rovnost a tak pomůžeme rovným dílem všem bez ohledu na to, zda to potřebují. – Od příštího týdne mají praktici dostat do ordinací Pfizer. Jde o úplně novou zprávu, kterou v tomto znění ještě nikdy nikdo nepřednesl. Ha ha, ha ha, ha ha… (Ogo)

Víkend: Tak se na to podívejme! Členové německé krajní pravice chtěli na hranicích s Německem zastavovat migranty. Ježišmarjá, už dejte těm pendlerům pokoj! V Čechii holt bídně platí, no a v rajchu jsou hned zlatí! – Očkovaných přibývá. To je bezesporu dobrá zpráva. Co je ovšem horší zpráva, že jich přibývá i v nemocnicích. Klasický typ člověka si tak hned položí otázku, k čemu to očkování vlastně bylo. A druzí dodají: k zabití, ochromení či nedejbože sterilizaci lidstva. Mají vlastní pravdu! – Piráti se pohoršovali nad výrokem senátora a Starosty Zdeňka Hraby, jenž prohlásil, že jedno ministerstvo je pro Piráty dost. Ale tak vážení, už si to konečně přiznejte. Projeli jste to na plný čáře a buďte rádi za ten jeden post, já bych vám nedal ani to za ty vaše čtyři mandáty! – Herec Pavel Liška se omluvil za své účinkování v reklamě na nechvalně známou firmu Bohemia Energy. Prý vůbec netušil, že přijde krach, zajímala ho jen výše honoráře a časová náročnost. To je dobrý, rejžo, ne? (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*