Nejnovější

Přehled týdne: 31.5. – 6.6. 2021: Konec -ové v Čechách, choco_x, 5P komunistů a nezpůsobilý prezident

Pondělí: Mladík v Brně přitáhl na policejní stanici v tašce minometný granát, který našel v lese u Znojma a nevěděl, co s ním. Tohle je přesně ten případ, kterému my nerdi z Dračáku říkáme Lawful Stupid. – Čeští ministři mají nejhorší účast na zasedání Rady EU ze všech členských zemí. Tak aspoň, že jsme ve svém flákání konzistentní. – Americká agentura NSA špehovala evropské politiky. Už zase? Buďto si najděte lepší špehy anebo udělejte to, s čím má USA dlouhodobě problém: respektujte národní suverenitu. – Německo uznalo, že spáchalo mezi lety 1884 až 1915 genocidu v Namibii a nabídlo odškodné 1,1 miliardy eur. Namibijci považují tuto částku za urážku. Německo se urazí nad tím, že by někoho mohlo urazit, a nezaplatí nic. Proč vůbec koukáme ještě na telenovely, když má světová politika takovéhle zvraty? (JL)

Úterý: Ode dneška platí nová pravidla testování, kdy má každý nárok na pouhé čtyři antigení a dva PCR testy měsíčně. Stát se chce očividně ujistit, že některé lidi nezačne šťourání v nose bavit a nebudou chodit příliš často. Protože jakkoliv je testování daleko levnější než lockdown, cenovka za něj je mnohem líp vidět, a to je zřejmě problém. – Ti, kteří jsou očkovaní, si mohou ze speciálních stránek stáhnout potvrzení, které jim umožní… já nevím, třeba vstup do hospody (pointa tohoto vtipu spočívá v tom, že to nikdo nekontroloval a nejspíš nikdy nebude). – Ústní maturity začínají a mnozí středoškoláci tak vstupují do poslední části studia. A jakkoliv odborníci říkají, že lockdowny budou mít dlouhodobý dopad na jejich výdělky a tím pádem i vývoj ekonomiky, pořád nesmíme zapomínat, že tito lidé vytvoří velké množství pracovních míst pro armádu psychologů. (Ogo)

Středa: Poslanecká sněmovna schválila možnost ženám se svobodně rozhodnout, jestli chtějí ke jménu příponu -ová, nebo ne. Pro některé je to hanobení češtiny, ale pokud to zase jiným zlepší spaní, tak to asi konec světa nebude. – Dominik Feri si oholil své známé afro. Nařčení ze sexuálního obtěžování teď stranou, protože to legendární háro si to vážně nezasloužilo. – Chybou neznámého kulinářského fantoma se na belgickém úředním věstníku objevil recept na chřest. Škoda, že ho potom smazali, mohla to být rarita. (VK) 

Čtvrtek: Sněmovna hlasovala o (ne)důvěře vlády. Vzhledem k tomu, že byl dopředu znám postoj KSČ(M), bylo to vlastně trochu zbytečné, za to úmorně dlouhé. Přirovnání si doplňte dle vašeho gusta a fantazie. – Bestie Alena Schillerová je podle časopisu Forbes nejvlivnější ženou Česka. Řeč je o jejím vlivu na hospodaření státu, nikoliv o jejím Instagramu. Naštěstí? – A děly se i jiné hrozné věci: český výběr po porážce od Finska končí na mistrovství světa. Což by se možná hodilo jako to přirovnání úplně na začátku, ale pro jednou nebudeme jízliví. Hoši nevadí, hoši děkujeme. – Senát naznal, že Zeman není schopen není schopen vykonávat úřad prezidenta. My máme prezidenta? *pretends to be shocked* (KN)

Pátek: Hovňous(ek) starší podal stížnost k RRTV a Radě Českého rozhlasu kvůli údajným lžím, které do něj hustil moderátor propagující zlomyslnou kampaň Bakalových Hospodářských novin snažící se očernit pana exprezidenta, který si (čtěte se zacpaným nosem pro autentičnost) „přece už nepamatuje, jestli vlastně něco poslal, a kolik to vůbec bylo.“ – Komunisti zahájili volební kampaň, podle jejich předsedy se za svou minulost nestydí. A když už k názvu „Šance na nový začátek“ přidali i svých 5P (pomoc, péče, právo, podmínky, příroda), dovolme jim připomenout minulost svými 5P – pendrek, popravy, perzekuce, pohraničníci, palba. A jako bonus ještě jedno sprosté, leč k vyjádření Filipa příhodné slovo. – „Roušky ve školách ještě zůstanou,“ řekl Adam Vojtěch… *A menší spoiler na víkend*: „nezůstanou,“ řekl premiér o dva dny později. (Lab)

Víkend: Během pandemie covidu, která se snad konečně chýlí ke konci, český člověk velmi zbohatl. A to jak finančně, tak i hmotnostně. Nyní si to někteří Mlhové uvědomili a rozhodli se, že s tím budou něco dělat. Tak jo, možná bude i pořad Hubne celá země. – V té sladké Francii, tam to vře. V Calais zlikvidovali uprchlický tábor a v Montpellieru zase došlo k vloupání, ale dotyčný byl tak unaven, že usnul. No, a to byla ta osudová chyba! Majitelku totiž vzbudilo to děsivé chrápání. – A ještě jedno multikulti: Daily Mail, známý bulvární plátek, zveřejnil provokativní studii o no-go zónách v Británii. Samozřejmě to rozvířilo vášnivou debatu o všem možným i nemožnám. Ach jo, kde jsou ty časy lorda Northcliffa… tomu stačila jedna vražda denně! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*