Nejnovější

Přehled týdne 7. – 13. 6. 2021: R.I.Popelka, covid passy a čas na čaj

Pondělí: Google zaplatí ve Francii pokutu 220 milionů eur za upřednostňování reklamy na vlastní produkty před klientskými. Poučí se z toho Google? Asi ne, maximálně s tím přestane ve Francii. Však co je pro něj 220 milionů eur? – Ukrajinští fotbalisté mají na dresech obrys své vlasti. Rusové se vztekají, protože si Ukrajinci dovolili na ty dresy nakreslit celou svoji zemi. Celou. Včetně Krymu. Jaká opovážlivost! – Srbská muniční továrna Sloboda ve městě Čačak opět vybuchla. Že by…? Ale ne, říkat to nebudem. Jen pro jistotu. – Vůdce teroristické organizace Boko Haram jménem Abubakar Sheahu má být mrtvý. Údajně se odpálil po honičce se západoafrickou větví Islámského státu. Tak schválně, jak dlouho potrvá, než se zase objeví nějaký nový vůdce. (JL)

Úterý: Miloš Zeman se setkal s právoplatnou běloruskou prezidentkou Svjtlanou Cichanouskou. A co jiného ukazuje jeho žalostnou kondici lépe než fakt, že nezvládl udělat žádný průser? Pro jednou je zdá se dobře, že prezident nemá sílu cokoliv dělat, nechci si ani představovat, jak by se v takové situaci zachoval pár let nazpět. – Státní zástupce kvůli rasistickému článku podal žalobu na šéfredaktora takzvaných Vlasteneckých Novin. Pomiňme fakt, že v diskuzích zas bude nablito, ale to jsou čeští rasisté opravdu tak nemožní ve vymýšlení názvů svých webů? – Magnesiu Literu za letošek dostala kniha Shakespearova Anglie. Takže pokud nechcete svým intelektuálně založeným známým vymýšlet dárek, který se strefí do jejich (pravděpodobně obskurních) zájmů, tady máte tip na jistotu. Ukážete tím svou inteligenci a rozhled, aniž by jste museli doopravdy přemýšlet, a Horste, to se vyplatí! (Ogo)

Středa: Ve věku šedesáti osmi let zemřela herečka Libuše Šafránková. Je nám to líto, ale nepláčeme. O Vánocích Popelku zase uvidíme, i když už jenom v televizi. – Senát přijal usnesení, ve kterém chce po Bělorusku, aby propustilo novináře Ramana Prataseviče a další politické vězně a také požádal EU a NATO o uvalení dalších sankcí. Další prst proti Lukašenkovi. Snad to bude mít nějaký vliv. – Evropský parlament schválil udílení covid pasů. Od července si ho každý může vyžádat. Tak sem s tím holoto ať můžu na dovču! (VK) 

Čtvrtek: Lubomír Volný přišel o svůj facebookový účet. Na nebi českého internetu pohasla další hvězda politického bizáru. – Francouzský občan Damien Tarel dostal čtyři měsíce vězení za facku prezidentovi Emanuelu Macronovi. Kde jsou ty časy, kdy by na něj šel s trikolorou, frygickou čapkou a gilotinou… Na druhou stranu Tarel prezidenta otevřeně vyzval na souboj na meče, takže gentlemanství ve sladké Francii ještě nevymřelo. – Nationa Geographic na svých mapách bude odedneška uvádět vedle Tichého, Atlantického, Indického a Severního ledového také Jižní oceán okolo Antarktidy. Má tím rozseknout dlouhodobý spor o existenci Jižního oceánu. Znáte ten pocit, kdy se dozvíte, že zatímco jste žili normální život, v akademických kruzích byl dozajista někdo postřelen kvůli existenci oceánu? – Policisté našli skupinu zlodějů, kteří se v lese u Karlových varů snažili rozřezat ukradenou měděnou sochu z hrobky rodiny Puppů. Jó, taková drahocenná měděná socha, ta se určitě dá střelit aspoň za pět stovek. (JL)

Pátek: Tak prý o očkování projevilo zájem přes 450 tisíc mladých lidí. Krásná novina, ale kde je můj PIN 2, už na něj čekám celý týden! – Pamatujete si ten dotazník k tendru na dostavbu Dukovan? Matně ano, že? Dostanou jej společnosti z USA, Francie a Jižní Koreje. No, aspoň to není zase Rusko. – Zemřel Zeman. Ale schovávejte ten šampus, zemřel totiž novinář a bývalý šéfredaktor Lidovek Rudolf Zeman, signatář Charty 77. – Slovinsko daruje Česku 10 tisíc vakcínHahAHAhHAhHhaHHh… (Lab)

Víkend:Po dlouhé době tu máme něco ze Severní Koreje. Kim prohlásil hudbu svých demokratických sousedů za jedovatou rakovinu. No, nevím o tom, že by rakovina byla někdy jedovatá. A vůbec, sám je jedovatej víc než dost. – Proti klimatickým změnám každý bojuje po svém. V Brně se parta fanatiků rozhodla přilepit k silnici a paralyzovat tím dopravu ve městě. Pokud si myslíte, že to je správné, tak se zkuste vžít do těch tvrdnoucích řidičů, pro které již včera bylo pozdě. Takže, takhle ne! – V rámci summitu G7 se prezident USA Joe Biden setkal s královnou Alžbětou II. Respektive, přijal pozvání na čaj. Musím říct, že si vybral dobrého hostitele, soudruh Putin by mu ten čajíček osladil poloniem nebo novičokem podle toho, co by bylo zrovna po ruce. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*