Nejnovější

Přehled týdne 12. – 18. 4. 2021: Víceministr zahrad(ničení) a žadonění, výbuch sem, výbuch tam a… Rusko

Pondělí: Brazilský prezident Jair Bolsonaro stále odmítá protipandemická opatření s tím, že by to byla diktatura. Ne že by mu diktatura vadila, jenom ta, ve které nediktuje on sám. – Zdá se že minneapolská policie si prostě nedokáže pomoct. Zatímco probíhá napínavý soud ohledně smti George Floyda, podařilo se jí zastřelit dalšího černocha, v době, kdy jsou lidé na tyhle vypečenosti citlivější, než obvykle. Dobrá práce, snad to stálo za to. – Domorodci z Vanuatu ztratili v princi Philipovi svého boha. Ale nezoufají, teď se totiž jeho duše může vrátit tam, kam po právu patří. Sorry Alžběto, ty sis ho užila dost, teď je na řadě jeho vyvolený lid. – Čína spustila horkou linku pro práskače. Vidíte něco nelibého na internetu? Šup a už to můžete říct policii. V Číně je to děsivé, kdekoliv jinde by si z toho akorát lidi dělali srandu. (JL)

Úterý: Honza Hamáčků byl ministrem zdravotnictví pár dnů a už z toho zkolaboval. Ale neboj drahý čtenáři/čtenářko, v p*či lékařů nakonec neskončil. Jakkoliv je pravda, že když vezmeme v potaz víkendové dění, najednou vypadá ten překlep až prorocky. – Biden navrhl Putinovi schůzku na území třetího státu v reakci na napětí na Ukrajině. Nabízí se narážka na jeho předchůdce, ale tu vynecháme, protože jakkoliv měl Donald pro Vláďu slabost, pořád šlo o špatného vyjednávače. Biden má oproti němu daleko větší šanci, že se s Putinem domluví… pokud se nebude podávat čaj. – Poslanci dnes odmítli kvóty na české potraviny, což byl zákon, který by stejně nikdy neměl šanci. Ale pár vlastenců si na něm tak jako tak zkusilo nahnat politické body, takže svůj skutečný účel i tak splnil. (Ogo)

V redakci CNN Prima News mají očividně nějakého proroka…

Středa: Spojené státy, Německo, Británie a další země NATO se mají k 11. září definitivně stáhnout z Afghánistánu. Pro Američany je to celkem trefné datum, tak snad to nezakřiknou. – Po odvolání ministra zahraničí Tomáše Petříčka se Jan Hamáček rozhodl naprosto zkratovat a odletět do Moskvy žadonit o Sputnik. Na technických problémech pracujeme. Reklamace ministra vnitra ale v současnosti není možná. – Francouzské město Bitche bylo několik týdnů odtrženo od civilizace (Facebooku), protože všemocný firemní algoritmus vyhodnotil jeho jméno za vulgární. Všeobecná anarchie však po opětovném připojení ustala a město se pomalu snaží vzpamatovat z něčeho, co budou v tamních kronikách označovat jako “Dobu temna”. (VK) 

Čtvrtek: Konečně jsme zase v něčem nejlepší. Máme nejvíce obětí covidu-19 v přepočtu na obyvatele. Juchů, best in covid. Když nám to nejde v hokeji a Slavii vyřadil Arsenal, tak aspoň nějaké prvenství máme. – 80 % francouzských vinic poničil mráz. Sacrebleu, takže nám hrozí válka (spoiler na víkend, sorry), máme nejvíc obětí na covid a ty večery v karanténě budeme muset trávit s krabicákem, pěkný! – Podle slovenského premiéra věnuje Slovensko Česku 10 tisíc vakcín společnosti Moderna. My už jsme fakt tak hluboko někde, že nám pomáhá i Slovensko. – A dva roky zpátky hořela katedrála Notre-Dame, to byly ale roztomilé starosti, že? Taky jste si tehdy mysleli, že už nás v této moderní době nic horšího nepotká? (KN)

Pátek: Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil. Osud cesty do Moskvy ministra cirkusů a zahrad(ničení) Jana Hamáčka zpečetil Andrej Babiš, který mu jeho výpravu za získáním Sputniku zatrhl. Takové to, když už ani premiér, celý život spolupracující s Rusy, se děsí představy, že národ pojede reprezentovat někdo, kdo je schopen se za pouhý týden znemožnit víckrát než prezident. Podle premiéra bude lepší, když se půjde radši znemožnit v pondělí před vládou. Nebo ne? (ehmvíkendehm) – Cenu vtipálka dne vyhrává muž, jehož jméno se bojí vyslovit každá osoba s rotacismem. Do konce června by Česká republika mohla začít očkovat lidi starší 40 let. 100 tisíc naočkovaných denně, vážení, 100 tisíc! – Pamatujete si toho chlapa, který napadl tenistku Kvitovou? Ani my, ale prý po asi devadesátém odvolání neuspěl a odsedí si krásných 11 let, gratulujeme. – Vyhoštění 10 ruských diplomatů Spojenými státy se nyní jeví jako ukázkový prolog k událostem budoucím. – Írán navíc oznámil, že začal obohacovat uran na 60 %, podle dohod jej však moc obohacovat jen do necelých 4 %. Fujky fuj, to jsou ale zlé zprávy, třeba ten víkend bude o něco klidnější… (Lab)

Víkend: Jste Rus a zároveň podporujete Navalného? V tom případě zbystřete. Již brzy budete pouze terorista! – Dnešní studenti na tom nejsou zrovna nejlíp. Nemají peníze na nájem ani na nový mobil. V lidové Číně jsou však velmi pokrokoví a započali Velký skok vpřed 2.0. Inu, zničme své mobily a hurá na pole! Snad nepřijde další hladomor. – Hnutí Chcípl PES oznámilo, že zahajuje volební kampaň. Po vzoru legendárního autobusu ZEMÁK budou objíždět všechna významná i naprosto bezvýznamná místa republiky s pojízdným kadeřnictvím. Tak jo, poprosím o zastávku ve Štěpánově, rád se zbavím toho hnízda na hlavě. – Celý svět se rozloučil s princem Philipem, jenž se dožil úctyhodného věku 99 let. Dej mu Pán Bůh věčnou slávu! – Komouši po vzoru socanů zvolili dobrovolnou sebevraždu, když si za svého šéfa opět zvolili Vojtu Filipa. Že není co dodat? Ale je: Vojtu Falmera! – Na závěr jedna velmi významná zpráva: vrbětické dunění měli na svědomí chlápci z GRU, které zná již celý svět díky pokusu o asasinaci Skripalovic rodinky. Uvidíme, co k tomu řekne Miloš Zeman. Zatím však mlčí, asi už (stejně jako kdysi) všechno řekl. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*