Nejnovější

Aplikace proti šíření koronaviru? Děkuji, nechci, slevy jsou důležitější

Zdroj: pixabay.com

GLOSA. Kvůli koronaviru vytvořil tým dobrovolníků aplikaci eRouška, která je v této „covidové době“ poměrně důležitou vychytávkou v každém telefonu. Teprve nedávno vyšla také nová aplikace Lidl Plus.

I přesto, že eRouška nás má údajně chránit a informovat o nemoci COVID-19, Lidl Plus, který spustili teprve v září a nabízí nám všemožné slevové akce, výrazně vítězil. Ono to bude možná tím, že eRoušku stahují pouze Češi, kdežto Lidl Plus si mohou stáhnout také cizinci. I na domácí půdě ale Lidl Plus vévodil v počtu stahování.

Na eRoušku potřebujete ve svém mobilu 15 MB. Máte? Stahujte! S ní budete v naprostém bezpečí, covid na vás vlastně taky nemůže a nebudete mít špatné svědomí, že ji nemáte. Ale teď vážně: je to opravdu důležitá aplikace a mít ji v telefonu není k zahození.

eRouška vs. Lidl Plus

Lidl Plus má plno jedinečných slev, ale pouze pro její uživatele. Nemáte ho? Smůla, žádné slevy nebudou. Aplikace vám sice proleze celý mobil, ale po každém nákupu si můžete setřít elektronický los! Když máte štěstí a váš los je výherní, získáte další slevy. A to se vyplatí! Tedy pokud nejste plešatý pán, který právě vyhrál 20% slevu na šampón na vlasy.

Jestli nemáte data, jsou vám vyhrané kupónky k ničemu, protože si je v obchodě nemůžete aktivovat, pokud nejste připojeni k internetu. Taktický tah – jestli vyhrané slevy chcete využít, kupte si data.

Jelikož se eRouška takové slávy nedočkala, nechala hlavní hygienička Jarmila Rážová rozeslat pomocí operátorů textovky, kde lidi vyzývá ke stažení aplikace. Dobrá práce. Do zprávy přikládá také její odkaz, takže je to opravdu jednoduché. Tedy mělo by být.

Ke stažení Lidl Plus nikdo SMSky posílat nemusel

Zprávy byly rozeslány během několika hodin a světe div se, splnily svůj účel. Počet stažení eRoušky významně vzrostl. Podle počtu stažení v App Storu i Google Play konečně porazila Lidl Plus, která si před touto kampaní hrdě držela první místo – jak jinak.

Vláda si je vědoma toho, že lidi musela postrčit Rážová, aby si eRoušku vůbec stáhli. Jak teď může čekat, že budou dodržovat nesmyslné rozestupy v obchodech, zejména když se jedná o slevy? Už tak se v den nových akcí před obchody tvoří fronty netrpělivých zákazníků, kteří se nemohou dočkat, až někomu vyfouknou poslední máslo. Tak proč to ještě nevyostřit, že ano.

Národ zkrátka slyší víc na akční nabídky, než na aplikaci zabraňující šíření koronaviru, o opatřeních ani nemluvě. Vítejte v Česku, v zemi, kde se slevy berou smrtelně vážně!

Markéta Kovaříková (Články)
Studentka žurnalistiky na FF UPOL milující kávu a umění.
  1. Petr Kaminsky | 26.11.2020 v 19:27 | Odpovědět

    To je kravina! Jak eRouska zabranuje sireni koronaviru? Nijak! Aby to trochu fungovalo jako vystraha, musel by mit kazdy clovek chytry telefon a v nem eRousku. Navic to cele svadi k tomu prestat byt opatrny – mam eRousku, ta me vzdycky upozorni. A co lidi bez priznaku?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*