Nejnovější

Přehled týdne: 17. – 23.8. 2020

Pondělí: Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa měl dost zajímavou dovolenou. Na pláži v Algavre, kde je ji trávil, se převrhla kanoe se dvěma ženami, které prezident pomáhal zachraňovat. Dovedete si představit, že se topíte a pak vás z vody vytáhne prezident? Dosti šťastné pondělí, jen co je pravda. – Běloruský prezident Alexandr Lukašenko připouští, že by za rok za dva mohly být prezidentské volby, jen je potřeba pozměnit ústavu. Zároveň ale také běloruská armáda spouští rozsáhlé cvičení. Náhoda? Nemyslím si. – Mládežníci německé Strany Zelených požadují defundaci a odzbrojení německé policie. Proč? Protože americká policie je zlá, proto! – Bulharský premiér Bojko Borisov přislíbil rozsáhlou změnu ústavy. Podle kritiků se snaží udržet u moci, protože proti celé jeho vládě probíhají protesty. Prý jsou to všichni zkorumpovaní mafiáni. Však jo, a kdo jiný by měl velet lépe? (JL)

Úterý: V Mali proběhla vzpoura vojáků, kteří zadrželi prezidenta i premiéra. Cimrman by jistě ocenil, že si k této historické události vybrali hezky kulatý rok. – Podle průzkumu CVVM důvěřuje prezidentovi 43% populace. No, na neviditelného muže to není zas tak špatný výkon. – Polský ministr zdravotnictví podal demisi. Co už, zkrátka jde o zaostalý politický systém, v našem pokrokovém Čaulidovém zřízení by se podobné věci stát nemohly. (Ogo)

Středa: Mentálně nemocný muž najížděl v Berlíně automobilem do motorkářů. Vsadím se, že kdyby nebyl z Íránu, mluvilo by se víc o jeho stavu a méně o jeho ideologii. – Vy-víte-jaký virus začal podle singapurských vědců mutuje a je teď až desetkrát nakažlivější než původně. S takovými (super)schopnostmi už jen čekám, kdy si obleče uniformu X-menů. – Pět ruských válečných lodí se pohybovalo v Britských vodách. Už jen čekám, kdy vydá Putin prohlášení, že tamní ryby mluví rusky a přejí si být součástí federace. (Ogo)

Čtvrtek: Ve Francii řádí… jaké je pro to vlastně slovo? Mrzitel? Řezník? No, na tom nezáleží. Někdo prostě ve Francii útočí na koně s účelem je zmrzačit, uříznout jim ucho nebo vyloupnout oči. Lidská existence byla chyba. – Pamatujete si na Alexeje Navalneho? Vůdce ruské opozice? Tak ten je v bezvědomí. Nejspíš chudák něco špatného snědl. Skoro až k neuvěření, že může mít jeden člověk tolik smůly. – Polskou vládu opouští ministr zahraničí Jacek Czaputowicz. Je to už čtvrtá rezignace za čtyři dny. Zatracení Poláci, chtějí nám vyšoupnout náš rekord. – Zase se jednou ukázalo, že jakmile přijde na pivo, jsou Češi národ vynalézavý. Z hektolitrů nevypitého piva vyrobili v Plzni pivní pálenku. Nic nesmí přijít nazmar! (JL)

Pátek: 21.srpna 1968 okupovala naši vlast vojska Varšavské smlouvy. O více než padesát let později vyšlo najevo, že to vlastně bylo dobře, že nám zajistila život v blahobytu a všechno bylo fajn, jenže pak přišel Venca Flaška a všecko rozprodal a zavřel. Nu což, některé události časem ztrácí na významu, zejména pro slaboduché jedince. U těch s připomínkou paktu Molotov-Ribbentrop nepochodíš. – Jirka Dolejš promluvil. Hlavním cílem následujících voleb je, aby Strana nepadla do rukou nějakého normalizačního zombíka. Tak snad se tím předsedou opravdu nestane. – Věděli jste o tom, že v Berlíně byla Mouřenínova ulice? Ne? Tak na to rychle zapomeňte, nyní se jmenuje po významném filozofovi afrického původu. Jejdamarjá, vždyť to je jak z bláta do louže! – A když už jsme u toho Matteru, tak se podívejme do Seattlu, kde demonstrující vyzvali obyvatele čtvrti Central District, aby vrátili své domy černochům. Nevím, čím to je, ale hned se mi vybavila babička, co mě varovala před tím, že jednoho dne přijedou sudeťáci a všechno nám seberou. (SPH)

Víkend: Rusko představilo svou vakcínu proti koronaviru s příznačným názvem Sputnik. Na stejnojmenném ,,zpravodajském” serveru ji vychválil kdekdo, ale u civilního obyvatelstva zatím vzbuzuje spíše odpor. – Co udělá šest tisíc pro důchodce se státním rozpočtem? Podle nezdolného superministra Karla Havlíčka, se nic nestane. Tak jen aby se nepřepočítal, to by pak nespal ani ty čtyři hodiny denně. – Na Mácháči se to pěkně rozjelo. Sex, drogy, rokenrol… sakra, asi měli ti věční pařmeni mnoho problémů, tak se jich potřebovali zbavit! A jen opravdovou náhodou se tam zjevil i náš drahý Tomio, co se vyfotil se všema zdejšíma holkama. A aby toho nebylo málo, tak pak na Facebook dal fotku, jak jedné kočce čumí přímo do výstřihu. – Ministryně financí Alena Schillerová nás tentokrat překvapila s básničkou. Četl jsem to několikrát, ale nakonec jsem se sám sebe musel zeptat: Sakra, co tím Mára Prchal chtěl říct? – A v Bělorusku se zase demonstruje, stávkuje a ruská pomoc v nedohlednu. A kdo chce znát výsledek, tak toho opět odkážu na komentáře našich vzdělaných spoluobčanů, které se rozvalují pod každým relevantním článkem, třeba na Sputniku. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 24.8.2020 v 11:20 | Odpovědět

    1) Korektura – “začal … mutuje”.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*