Nejnovější

Přehled týdne 30.3 – 5.4 2020

Pondělí: Německá vláda odškodní oběti experimentu, ve kterém svěřila děti do péče usvědčeným pedofilům. Jak si někdo mohl myslet, že tohle dobře skončí, to fakt netuším. – V zavřeném muzeu v nizozemském Larenu zloději ukradli van Goghův obraz Jarní zahrada. Nejspíš jim bylo líto, že na vlastní zahradu pořádně nemůžou a tak si aspoň ukradli hezký obrázek. – Itálie má problémy s populací. Lidem totiž docházejí peníze a začínají vyhrožovat revolucí. Jezdci Apokalypsy dorazili do Itálie. Mor to začal, Hladomor přebírá a Válka už se chystá, až se zvedne ze židle. – Hygienici prošetřují nevěstinec v pražských Holešovicích, aby zjistili, jestli se tam dají ubytovat bezdomovci. Tak to je věta, kterou jsem dneska vážně nečekal. (JL)

Úterý: Viktor Obrbán, Maďarský předseda vlády a oblíbenec mnoha českých “vlastenců”, bude moci v rámci nouzového stavu řídit zemi zcela sám bez opory parlamentu. Tamní poslance zřejmě jejich práce nebavila, jakkoliv má být podle jízdního řádu pro dvacátá léta mezi globální pandemií a nástupem autoritářů v Evropě správně pár let mezera. – Saudská Arábie pokračuje v ropné válce s Ruskem. Je od nich docela pěkné, že si na to vybrali dobu, kdy půjde ekonomika dolů tak či tak. – Lidští vědci objevili ve střední Americe novou kostru dinosaura dosud neznámého druhu nazvaného Dineobellator. Snad si při současném světovém dění nebudeme za pár století číst zprávy o tom, že chobotniččí vědci objevili novou kostru člověka. (Ogo) 

Středa:V Turkmenistánu vymysleli revoluční způsob, jak se vyhnout panice. Jednoduše slovo „koronavirus“ zakázali. Kdo ho řekne může jít rovnou do vězení. Logika batolete na úrovni státu. Geniální. – A podezření na nákazu čínskou chřipkou je už i u domorodých kmenů v Amazonském pralese. A Bolsonarovy bagry už nedočkavě čekají, až poslední zástupci kmenů zmizí. – Podle výzkumu společnosti Semantic Visions se první dezinformace o koronaviru objevily na konci ledna, kdy stránka, spravovaná ruským ministerstvem obrany obviňovala USA z toho, že koronavirus je americkou biologickou zbraní. Zase ti kapitalisti… (VK)

Čtvrtek: Soudní dvůr Evropské unie rozhodl, že Česko, Polsko a Maďarsko porušily své povinnosti, když odmítli uprchlické kvóty. To zas bude v diskuzích na Novinkách nablito. – Kancléř Mynář odmítl, že by u čínské ambasády odmítl výhružný dopis pro bývalého šéfa Senátu Kuberu. Tak se mi zdá, že výhružný dopis je nový Peroutkův článek. – Ve Španělsku je nyní kvůli koronaviru možné sledovat pohřby přes internet. Napadá mě asi milion narážek na streamery a donaty, ale všechno je to moc černý. – Andrej Babiš rozhodl, že pokud se žáci vrátí do škol, měli by mezi sebou mít metrové rozestupy. To není apríl, ten byl včera. (KN)

Pátek: Krizový štáb chce prodloužit nouzový stav o třicet dní. Andrej Babiš naproti tomu říká, že do Velikonoc by už vláda mohla otevřít papírnictví a obuvnictví. A pak se v tom neztrať. – Obyvatelé Mostecka se bojí příchodu zahraničních pracovníků litvínovské chemičky. Pokud jste ale zajásali, že už je nejhorší za námi a lidi už se zase bojí přistěhovalců, je mi líto. Většina z nich je z Polska a Slovenska a strach mají lidé z toho, že sem zatáhnou virus. Tak možná příště. – Evropské Unii se nelíbí, že si Orbán hraje v Maďarsku na Palpatina. Orbán přišel s neprůstřelnou obhajobou. “Starejte se o virus, beztak si vás všechny zaplatil Soros, abyste mě prudili.” – Estonci hráli v březnu s Italy volejbal. Dnes mají na ostrově Saaremaa nakaženo jedno procento populace, což je hodně. Náhoda? Nemyslím si. (JL)

Víkend: Americký prezident Donald Trump má sice spoustu starostí s koronou, ale i tak nezapomněl odstřelit jednoho inspektora CIA. A proč? Ale to víte, šlo o nějakej impeachement nebo co. – Starší z dynastie Klausů opět promluvil. Státy současné krize využijí k posílení pravomocí a omezí svobody jednotlivce. Ale no tak, Václave, určitě to nebude horší než ta tvoje amnestie. Slušní lidé nezapomínají! – Někdo jde na koronavirus s česnekem, někdo s petkou na hlavě. A v Rusku to vyřešili tak, že poslali moskevského patriarchu vymítat toto zlo do ulic. Odstup, Satane! – Sobotní dostaveníčko v Lánech vypadalo na fotkách Jirky Ovčáčka vskutku idylicky. Český národ však není hloupý a hned se pozastavil nad tím, jak mohli velevážení hosté jíst oběd s těma super rouškama. Moc jsme se toho nedozvěděli, až v neděli Ovčáček zveřejnil tajemné fotky farizejníka Bartoše (samozřejmě bez roušky), a v tu chvíli každý pochopil, že pravdu se už nedozvíme nikdy. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 6.4.2020 v 18:54 | Odpovědět

    1) “Kancléř Mynář odmítl, že by u čínské ambasády odmítl výhružný dopis pro bývalého šéfa Senátu Kuberu.” Co to jak je? Precetli jste si to aspon po sobe? Chapu, ze je jednoduche se spolehnout na korekturu Word-u. 2) 1% procento nakazene populace je hodne? A kolik je to ve skutecnosti u nas, kde se prakticky vubec plosne netestuje? Spojeni “nemyslim si” pouzivaji jen troubove.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*