Nejnovější

Přehled týdne 6. – 12. 1. 2020

Pondělí: Podle organizace Církev v tísni byl loňský rok pro křesťany jedním z nejkrvavějších v dějinách. Mě však napadá pár let, které byly o něco horší. Třeba rok, kdy Římáne dostavěli Koloseum a potřebovali ho otestovat. – Začíná soud s producentem Harveym Weinsteinem, obviněným ze znásilnění, kterému hrozí doživotí. Jaká ironie. Tak dlouho znásilňoval, jen aby byl sám ve vězení znásilněn. – Německo uvažuje nad reformou hláskové abecedy, protože stále částečně používá abecedu vytvořenou nacisty. Konečně! Poslední zdroj antisemitismu v Německu bude vykořeněn. – Letadlu kanadské společnosti upadlo při vzletu kolo, zatímco to jeden z cestujících natáčel a sarkasticky komentoval. Jestli tohle není nádherná alegorie pro posledních pět let, tak už nevím. (JL)

Úterý:  Obřad na Solejmáního pohřbu musel být odložen, protože při prvním pokusu dav ušlapal několik desítek jedinců. Třeba se pro příště dočkají množstevní slevy u pohřební služby. – Guaidó složil přísahu jako předseda venezuelského parlamentu. V budově byl vypnutý proud. Tady by si mohla česká vláda vzít inspiraci, když potřebuje ušetřit nějaké peníze. – Spolek Milion chvilek chce uspořádat 13 diskuzních akcí, každý den v jiném krajském městě. Wow, tady někdo oznámil turné. (KN)

Středa: Společnost Facebook hodlá ze svých stránek odstraňovat deepfake videa, tedy videa, která kombinují reálnou informaci s lživou informací, aby si dodala na uvěřitelnosti. Povoleny však zůstanou parodie a satirická videa. Memy nám nechají, je to v klidu! – Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha by měly pojišťovny vymáhat po lidech, kteří se nepodrobili povinnému očkování výlohy za léčení. Tak uvidíme, jestli se napřesnoc v medicíně edukované maminy uklidní. – Írán odpálil 22 raket na americké základny v Iráku. Ačkoliv Teherán hlásí, že střely zabily kolem 80 lidí, USA tvrdí, že nikdo o život nepřišel. Íránské úřady několik hodin před útokem ještě informovaly o svém záměru iráckého premiéra Adila Abdul-Mahdiho. Docela dobrý způsob, jak někoho bombardovat bez vyhlášení války. “Bacha, ráno budeme bušit!” (VK)

Čtvrtek: Teprve druhý týden nového roku a už tu máme výherce soutěže o nejhloupější výmluvu. Je jím poslankyně za ANO a zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková. Nevěděla, kdo je Urválek a že se podílí na šikaně disidentů. – Írán sestřelil ukrajinské letadlo. Prý omylem. Znáte to, chybovat je lidské. Jako když do cheeseburgeru nedáte okurku. – Velkou Británií vedle Brexitu otřásá i Megxit. Princ Harry a vévodkyně Megan se vzdávají svých rolí v královské rodině, chtějí pracovat a být finančně nezávislý. Cool, můžou hrát sami sebe v další sérii The Crown. (KN)

Pátek: Po debaklu s matrací nechá ministryně Benešová (ANO) prověřit Rathovu vazbu. To kdyby mu náhodou nechali polštář. – Podle průzkumu veřejného mínění od CVVM by většina dotazovaných Čechů referendum o vystoupení z EU nechtěla. Všechno v duchu starého dobrého “Ať to za mě udělá někdo jiný”. – Středoškoláci stále neví, jestli bude maturita z matematiky povinná. Nemějte strach, to politici taky ne. – Írán přizval na vyšetřování letadla experty z Boeingu. Je fakt, že tam ti pašáci nic jiného než pády poslední dobou neřeší. – Na jihu Slovenska se vyskytla ptačí chřipka. Díky, bratia, ale tohle nám sem nemusíte posílat, premiér stačí. (MK)

Víkend: Piráti si jako šéfa znovu zvolili Ivana Bartoše a znovu začali mluvit o legalizaci konopí. Staré lásky nerezaví. – Andrej Babiš si na Primě stěžoval na to, jak proti němu Transparency International na popud europoslanců a že je to pomsta vůči V4. Hmm, ne, v tom není Kalousek, to voliče nezaujme. – Po sestřelení letadla zachvátily íránský Teherán protivládní demonstrace. Jů, to se konspirátoři pomějou. – Protičínská prezidentka Tchaj-wanu Cchaj Jing-wen obhájila svou pozici. No, radujme se, dokud tam Medvídek Pů nepošle armádu. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 13.1.2020 v 21:25 | Odpovědět

    “Andrej Babiš si na Primě stěžoval na to, jak proti němu Transparency International na popud europoslanců”. Nechybi tam nejake sloveso?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*