Nejnovější

Přehled týdne 22.–28.10. 2018

Pondělí: Philip Morris, jedna z největších společností na výrobu cigaret, spustila masivní protikuřáckou kampaň. Podle výrobce mají za cíl, aby se „nakonec úplně přestaly prodávat cigarety.“ Prosím, když chcete lidem lhát, dělejte to alespoň míň nápadně. – Jiří Ovčáček slibuje na stoleté výročí republiky výjimečný den. Tak doufejme, že neplánují něco stejně výjimečného jako pálení trenek. – Pasažér v letadle rasisticky nadával černošské ženě, protože jí trvalo, něž vstala a pustila ho k oknu. Nikdo proti tomuto chování nezasáhl, ale videjko na internetu máme! – Medvěd, který se pohybuje ve Zlínském kraji, má být odstřelen. Chce to tak hejtman Jiří Čunek. Prý se medvěd chová nezvykle, protože není plachý. No já nevím, ale plaché zvíře si představuju trošku jinak. (AH)

Úterý: Prezident Zeman pronese projev ve Sněmovně při příležitosti schvalování rozpočtu pro rok 2019. Doufejme, že na stupínek nevedou moc vysoké schody. – Česko stále řeší úmrtí českého vojáka v Afghánistánu. Což o to, smutná událost to určitě je, ale asi by bylo fajn se vrátit k významům slov „válka“ a „voják“. – V pražské SAPĚ se našel nelegální sklad s dvěma tunami ryb a mořských plodů. Takže l-o-g-i-c-k-y se teď musí potraviny zlikvidovat. Jasně, je to jenom jídlo, nic důležitého. – V Americe začal zřejmě boj s neomarxismem. Do Sorosovy rezidence umístil neznámý útočník bombu. – V Česku mosty padají, v Číně dostavěli nejdelší most přes moře. To je prostě další ukázka toho, jak je diktatura efektivní. (BAG)

Středa: Z Lán bude nejspíš kamenolom! Rozhodl o tom Vratislav Mynář skrz ředitele Lesní správy Lány Miloše Baláka, kterého Mynář osobně dosadil. Na něj napojená už teď trestně stíhaná firma tak profituje. To připomíná scénu z Pyšné princezny, kdy za krále vládnou hamižní poradci. – Miloš Zeman vyznamená novináře Erika Besta. Nebojte, není to kritický, objektivní novinář, Best píše na svůj web The Fleet Sheet kritiku na ČT, Bakalu a OKD. Makes sense now. – A u prezidenta a novinářů musíme zůstat. Při svém projevu na půdě Poslanecké sněmovny Zeman zavtipkoval, že zve novináře na večeři na saudskoarabské velvyslanectví. Smál se komunista Ondráček, který by prý použil i tvrdší slova. Taky Kobza (SPD) nebo Vondráček (ANO) se smíchu neubránili. Vondráček se pak kroutil, že se vlastně přímo tomu výroku nesmál. To je asi jako: „Brečíš?“ „Ne. Jen mi spadlo něco do oka.“ Tak určitě. (AH)

Čtvrtek: Česká republika stahuje velvyslance ze Saudské Arábie v reakci na smrt novináře Džamála Chášukdžího. “Jakékoli útoky na novináře považujeme za nepřijatelné. Svobodná společnost nemůže existovat bez nezávislých médií,” řekl ministr zahraničí Tomáš Petříček. To máš blbý, opáčil by mu Zeman. – Jeden medvěd a tolik zpráv. Hejtman Čunek neví, kam by medvěda v případě odchytu vrátil. Takže místo šesti medvědů s Cibulkou bude jeden na cibulce. Valašské hody! – Učitelská platforma se staví za učitele, který nechal zahrabat do kompostu obrazy s prezidentem Zemanem kvůli jeho vulgárním výrokům. Konceptuální umění mám rád, ale bojím se, že by rámy obrazu zkazily kompost. (DL)

Pátek: Pražským primátorem bude nakonec kandidát Pirátů Zdeněk Hřib. Po Krndě už snad nemůže být hůř. – Senátní kluby se dohadují o pozici předsedy, hlavní spor je mezi ODS a STAN, konkrétně o dosazení Jaroslava Kubery (ODS) nebo Jiřího Růžičky (STAN). Že to tak řeší. Je po volbách, teď už zase Senát nikoho nezajímá. – Kvůli hrozícímu zákazu drezur zvířat žádají cirkusáci o diskuzi a možný kompromis. To jako, že by lvi prodávali popkorn před šapitó? – O medvěda ze Zlínska má zájem belgická ZOO. Čunek beztak jen přebije kulovnici a ucedí: „Jen přes jeho mrtvolu.“ – Andrej Babiš a Angela Merkelová po schůzce řekli, že mají stejný názor na řešení migrace, tedy že je třeba spolupracovat s africkými zeměmi. Něco nového byste neměli? – A dorazil i Emanuel Macron. Ten prohlásil, že EU se nesmí dělit na západ a východ, že je třeba mít jeden metr. Znovu: Něco nového byste neměli? –  Vysloužilý americký generál Ben Hodges se domnívá, že válka mezi USA a Čínou přijde do panácti let. Tak jo, čas na zbroják, zásoby a protiatomový kryt. Fallout IRL se blíží! (MK)

Víkend: Výročí 100 let vzniku Československa, jupí! Můžeme to oslavit třeba fakty, že prorusky naladěný prezident vtipkuje o novinářích na saudskoarabském konzulátu, z udílení vyznamenání si udělal soukromou egopárty, stále máme ve vládě komunisty a vládne nám trestně stíhaný premiér s minulostí v STB. Ale stejně je tu hezky, co si budem povídat. Tak na dalších 100 let! – Velkých oslav se z velkých měst nezúčastní Ústí nad Labem. Vedení prohlásilo, že 28. 10. se v Ústí nic zásadního nestalo, a tak se slavit bude až události 11. prosince, kdy československé jednotky zavedly do města pořádek. Toho bohdá nebude, aby některá část Sudet nebyla originální. – Miloš Zeman kromě udílení vyznamenání také jmenoval nové generály. Kromě šéfa BIS Michala Koudelky, přestože to měl Babišovi slíbit. V téhl hře se na dohody prostě nehraje. – Při útoku střelce v synagoze v Pittsburghu zemřelo 11 lidí. Aby se na tu debatu zbytečně nečekalo, Donald Trump to komentoval slovy, že kdyby synagoga měla ozbrojenou ochranku, všechno by bylo jinak. – Maďarští právníci se snaží zastavit kontroverzní zákon, který trestá bezdomovce za bezdomovectví. To vyvolává vzpomínky na to legendární „Homeless, go home!“ (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*